Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Овие од мпз-ињата ме интересира кај се наоѓат,дури капеше кеш и јадеја од државниот мед беа присутни на секој можен протест,сврти кругот и сега демек "аа јас ко одев тогаш никој не идеше,не одам ни јас сега"..Или шо би рекол Веља "E ајде сад да се бавимо са тим поштењем".Трула ни е државата.трул ни е народот од долгодишното е****
шо ни го приредија политичарите и зато никој не се замара за ништо.Изгубивме многу,а единствени шо добија,веќе традиција стана,се брачата..
Тие од мпзињата се по притвори и судови. Запрашај се кај се интелектуалците неутралци кои протестираа за Нешковски и Тамара.Исто така запрашај се кај се шарените револуционери кои се декларираа како вечити опозиционери и коректив на секоја власт или каде се Левица на пример.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.388
Поени од реакции
3.204
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Каде се јавните фаци да се побунат?
Каде се Левица, Апасиев на улиците?
Каде е Хорхе?
Каде се многу што граџаните на Северџан ги очекуваа да искочат и да се побунат?
Изгледа дека само Столе вистински ја сака државава...

Дали треба да помислиме дека и тие се вмешани индиректно во промената на името?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Каде се јавните фаци да се побунат?
Каде се Левица, Апасиев на улиците?
Каде е Хорхе?
Каде се многу што граџаните на Северџан ги очекуваа да искочат и да се побунат?
Изгледа дека само Столе вистински ја сака државава...

Дали треба да помислиме дека и тие се вмешани индиректно во промената на името?
Не, туку треба да си помислиме дека си и тие вмешани ДИРЕКТНО, со канализирање на незадоволството !!!!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Од пред 4-5 години кога изгледав еден огромен документарец (The Reality of Me) почнаа да ми се отвораат очите.
Почнав да размислувам за нешта за кои не сум размислувал, зошто се работите такви какви што се, начините на размислување итн.
И почнав многу да го хејтам правото. Сите тие правни процеси се толку долги, непотребни, субјективни и неправилни (оксиморон).
Сега сфаќам дека и политикава е таква. Работава ја поделија на толку многу етапи, само да може народов да си се жали и жали. А бе наеднаш бап-туп и готово. Да има еден бран на жалење. 100 страни ќе испишете за неколку саати. 3 асални поста дали прочитав.
Некој ќе рече од таквите како мене патиме. Не се сложувам.
Трошете повеќе време на продуктивност, помалку на ова.
Не дека ја не фатив да ве читам тука 1 саат без везе... но за воља на вистината бар направив OCR и монтажа денес.

Член од
8 октомври 2015
Мислења
937
Поени од реакции
3.037
Тие од мпзињата се по притвори и судови. Запрашај се кај се интелектуалците неутралци кои протестираа за Нешковски и Тамара.Исто така запрашај се кај се шарените револуционери кои се декларираа како вечити опозиционери и коректив на секоја власт или каде се Левица на пример.
Во право си,ама ги акцентирав овие другите оти тие се претставуваат како десна страна(ако веќе постои) и реално е нив први да ги очекуваме,нели?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom