Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Не, мене апсолутно во ништо не ми се промени сликата во државава сега, и пред тоа. И сега е тиња, а и пред тоа исто..
Само многу ме нервираат мамлази што сакаат да изнудуваат одговори дека во време на патор поубаво се живееше и се функционираше како треба.[

се согласувам со нив
Ова сега е само цедење

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Јас не се согласувам со твојот став за Левица, јес дека имаат луди и наивни идеии, и се екстремно наместени, ама време е да влезат во системот.

Мене ме бендисува што си имаат филм и си го тераат хардкор, посебно во делот со правната држава си се тамн.

И кој рече дека ќе освојат мнозинство, јас не верувам дека можат да освојат повеќе од 12 пратеници макар и сите независни/неопределени да гласаат за нив.

Ама со 12 пратеници ќе направат калакурница во парламентот.
Koja Левица немаат 1000 членови, освен Апасиев на fb нема ништо од активност. Треба да се запотат малку за добивање власт, си има процедура тоа, а треба и некоја пара да се фрли. Штом до сега не го искористија тоа нема никогаш, ова им беше златен момент.[DOUBLEPOST=1546504510][/DOUBLEPOST]
Не, мене апсолутно во ништо не ми се промени сликата во државава сега, и пред тоа. И сега е тиња, а и пред тоа исто..
Само многу ме нервираат мамлази што сакаат да изнудуваат одговори дека во време на патор поубаво се живееше и се функционираше како треба.
Подобро беше, на секој можен план. Не беше добро за оние без партиска книшка а што сакаа во јавна администрација да работат. Другото беше подобро ако веќе сакаш да споредуваш, тоа на економски план. Во смисла на чување на национални интереси да не зборувам. Бирај област и ќе правиме споредба. Тоа што ги направија овие од ВМРО баба роги нема врска со реалноста, впрочем така функционира политиката и од секогаш било така. Тоа дека можеле да бидат подобри, нема дискусија. Со подобри од нив денеска ќе беше просек негде 700 евра плата, инфраструктура топ, образование и здравство X10 и да не редам други работи.
Си поставил ли прашање, дали уствари ние и сме можеле повеќе?
Дали овој народ има капацитет моментално за повеќе?
Ако нема, зошто да се враќаме назад со овие црпки?

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.464
Поени од реакции
18.470
Koja Левица немаат 1000 членови, освен Апасиев на fb нема ништо од активност. Треба да се запотат малку за добивање власт, си има процедура тоа, а треба и некоја пара да се фрли. Штом до сега не го искористија тоа нема никогаш, ова им беше златен момент.
Тоа е добро, чим немаат пари да фрлат тоа значи не се купени ко другиве две партии и не му должат никому ништо.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Тоа е добро, чим немаат пари да фрлат тоа значи не се купени ко другиве две партии и не му должат никому ништо.
Абе не функционира тоа како по дома што функционираат работите. Нема у политика етика и морал, тоа е така од почетокот кога овие системи почнале да се применуваат. И нема власт без "копање" по власта.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.464
Поени од реакции
18.470
Абе не функционира тоа како по дома што функционираат работите. Нема у политика етика и морал, тоа е така од почетокот кога овие системи почнале да се применуваат. И нема власт без "копање" по власта.
Е така де, затоа е време да влезат Левица малце во системот, па да почнат да го копаат одвнатре.

Оти политиката е курва, ама ова кај нас е афричко ниво ...

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Е така де, затоа е време да влезат Левица малце во системот, па да почнат да го копаат одвнатре.

Оти политиката е курва, ама ова кај нас е афричко ниво ...
Левица е уствари Апасиев, човекот има ненормален капацитет ама ја мислам дека додека да дојде до власт ќе биде компромитиран од системов. Мора да постави структура, а во моментот кога еве хипотетички би ја створил од тогаш па натака ти ќе почнеш да го менуваш мислењето за него :)
Арно ама ќе биде по 100 пати подобар од овие у секој случај

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368
Абе каква власт, доволно е Левица да влезе во Парламент, дури и му е потребна на овој народ појава како Апасиев, ама пак тој е слабо активен, веројатно е презафатен, му фали некој како Апасиев кој ќе биде повеќе присутен по социјални мрежи и медиуми, доволно е да збори, да го слуша народ и малку по малку да се будат овците на оваа или онаа страна, ако воопшто е тоа можно. По можност Левица да стане фактор за коалиција па малце и ова бандава качачка наречена ДУИ да смират доживљај, ама ние сме далеку од среќа за да ни се случат вакви работи.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
[DOUBLEPOST=1546504510][/DOUBLEPOST]

Си поставил ли прашање, дали уствари ние и сме можеле повеќе?
Дали овој народ има капацитет моментално за повеќе?
Ако нема, зошто да се враќаме назад со овие црпки?
Една од поголемите причини, зошто сакам во ЕУ, што побрзо тоа поубаво. Со ваков начин на функционирање како сега,само перењето на пари и криминалот цвета, како за едните, така и за другите, Народот го нема во тој круг..

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не знам дали намерно или ненамерно, но мислам дека Зајко "на некого му го вари гравот". Е сега дали тоа ќе бидат Шипците, Америте или некој трет, не знам. Ама се на тоа ме води мислата. А можно е и на нас Македонците...

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Само многу ме нервираат мамлази што сакаат да изнудуваат одговори дека во време на патор поубаво се живееше и се функционираше како треба.
Абе мамлаз кај виде дека некој кажал дека во време на Грујо подобро се живеело.Друго,кој го пушти тој истиот Грујо да кидни од државава?И едно треба да ти е јасно,во моментот кога Хорхе ќе си замини од функција и шом дојдат твоите од сдш ќе ја спроведат двојазичноста на ниво на цела држава.Ај сеа кажи ми за чии интереси се борат овие од сдш,за Македонските или качачките???

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ти можеш без државата, ама државата не може без тебе. Потребен си за даноци, кредити да зема во твое име, за да бидеш војска, полиција или администрација за спроведување на некои си глупи законски прописи. И без дозвола (лиценца) ни по мала нужда нема да смее да се оди. Барем илузијата за гласање, со и гласање, ќе се изгласа подобро утре ја снемува и тоа е добро.[DOUBLEPOST=1546523689][/DOUBLEPOST]Пичку матер не можи да дообвинат, еееееее Клетници од Виктор Иго,не ми е читана книгата ама гледан ми е филмот :icon_lol:.
Јовески: За ефикасно функционирање на обвинителството потребни се уште шеесетина обвинители

https://www.mkd.mk/makedonija/sudstvo/joveski-za-efikasno-funkcioniranje-na-obvinitelstvoto-potrebni-se-ushte?fbclid=IwAR1s8NXCUG4XS6qnXcf8lRieNa7aX_oc-3s94RTmVwDVOeZQDjxWDqXH-ms

Последно уредено:
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Абе мамлаз кај виде дека некој кажал дека во време на Грујо подобро се живеело.Друго,кој го пушти тој истиот Грујо да кидни од државава?И едно треба да ти е јасно,во моментот кога Хорхе ќе си замини од функција и шом дојдат твоите од сдш ќе ја спроведат двојазичноста на ниво на цела држава.Ај сеа кажи ми за чии интереси се борат овие од сдш,за Македонските или качачките???
Од сега е почнато тоа?
Гледаш дека си дудлач, и не си реален. Само една страна ја тумачиш како тебе ти одговара.
Јас не ги бранам Сдсм, ако добро ја следиш темава последниве 1/2 години тоа и ќе го видиш. Разликата меѓу мене и тебе е што јас видов колку е саат и како функционираат работите тука у државава , а тебе најголемо достигнување ти е да дудлаш, и да чекаш дпмне да се врати на власт за да ќутиш како пи*ка и да климаш со главата дека се е во ред.

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Од сега е почнато тоа?
Гледаш дека си дудлач, и не си реален. Само една страна ја тумачиш како тебе ти одговара.
Јас не ги бранам Сдсм, ако добро ја следиш темава последниве 1/2 години тоа и ќе го видиш. Разликата меѓу мене и тебе е што јас видов колку е саат и како функционираат работите тука у државава , а тебе најголемо достигнување ти е да дудлаш, и да чекаш дпмне да се врати на власт за да ќутиш како пи*ка и да климаш со главата дека се е во ред.
Абе штапски дудлачу ти си стварно вон разумот.Кај виде дека ги бранам тие од дрпне.Следија темава па најди кај сум ги бранел тие од дрпне ,а не вака смо јадиш го.на.Ај пак нездравје да ти се само забриши се малку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom