Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.747
Поени од реакции
12.205
За истото шѕо и вие, спас на државата, но спас во вистинска смисла!.
кои ние. Не се бламирај. Те прашав пошо гледам ептен си запознаен, на секоја страна постираш, за што протестираат.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Не е тоа максимумот, ама правите споредби со други држави со кој не сме имале слична судбина, спореди не со БиХ да видеме колку тие се напред плус имаат кантони и 3 претседатели, ние можеме да се споредиме само со овие од опкружувањето.

И дај разјасни како со Зајко ќе ни тргне кога он сака да го прави истото и Грујо, па дури и полошо?
Значи можеме и повеќе и подобро, то ми беше муабетот, ако германска фирма иди овде и отвара погон зато шо еден работник во германија че му дава 1500 евра плата плус здравство пензиско социјално, може овде да плаќа 1000 евра или ете барем 800 плус поефтино му иди здравство и социјално плус има олеснувања во даноци.
Само на месечно ниво по работник заштедено и до 1000 евра на 1000 вработени се милион евра заштеда плус заштеди на давачки.
А да не збораме за потенцијалите на домашното производство и домашни фирми кое до сега ова власт ги задуши, удави, застрела в глава и закопа.

S

silmarillion

Гостин
Вие го потите дека ВМРО крадел,ама не го потите дека и СДСМ крадел.Ај вмровците ќе им се суди,а ќе им опростите на сдсм?Вака ќе се борите против криминалот?
Кај сум рекол ја дека СДС не крадел? Покажи еден пост ајде. Види со оваа блага форма на аутизам неможам да дискутирам, или ќе збориш со факти и докази или ќе лапаш игнор. Али како што гледаш и општо ситуацијава, од што сите ве ставија на игнор го попушивте на избори.

V

viktora

Гостин
Јас сите албанци кои ги знам се отселени и тоа уште во почеток и средина на 90 сети и не само шо немаат намера да се вратат туку и си ги земаат полека своите роднини таму
Се додека не добиеме званични бројки можеме само да шпекулираме врз основ на муабети “нам јас еден.....“ или “Ми кажваше мене брачедми“
Дечко помини во источна па потоа во западна македонија.Ќе сватиш дека не ти требаат званични бројки.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Значи можеме и повеќе и подобро, то ми беше муабетот, ако германска фирма иди овде и отвара погон зато шо еден работник во германија че му дава 1500 евра плата плус здравство пензиско социјално, може овде да плаќа 1000 евра или ете барем 800 плус поефтино му иди здравство и социјално плус има олеснувања во даноци.
Само на месечно ниво по работник заштедено и до 1000 евра на 1000 вработени се милион евра заштеда плус заштеди на давачки.
А да не збораме за потенцијалите на домашното производство и домашни фирми кое до сега ова власт ги задуши, удави, застрела в глава и закопа.
Убаво си пишал зошто иде таа Германска фирма, ако ти не и дадеш најдобри услови, таа Германска фирма ќе отиде во Романија, Албанија, Бугарија, Србија... баш ја заболе за Македонците.

Која домашна фирма?
Се се тоа мали фирмички кој не можат да конкурираат на големите, големите фирми се во рацете на оние што се пишани погоре, а они не сакаат да се замараат со инвестирање, туку само да лапаат пари.[DOUBLEPOST=1488271172][/DOUBLEPOST]
хахахаххаа добар добар
Не се прави премногу паметен!

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Нормално ќе серат им го признавме косово,гласавме во унеско ..
Ако им се браќа зошто не признале под уставно име?Зарем не се навредени Грците?
Косово е регинален проблем последниве 10тина години....МПЦ е проблем од нејзиното постоење, исто и со Јужна Бановина...Според тебе Бугарија и е најголемиот пријател на Македноија пошто не имаат признаено под уставно име....ВАТ Д ФАК?[DOUBLEPOST=1488271242][/DOUBLEPOST]
Убаво си пишал зошто иде таа Германска фирма, ако ти не и дадеш најдобри услови, таа Германска фирма ќе отиде во Романија, Албанија, Бугарија, Србија... баш ја заболе за Македонците.

Која домашна фирма?
Се се тоа мали фирмички кој не можат да конкурираат на големите, големите фирми се во рацете на оние што се пишани погоре, а они не сакаат да се замараат со инвестирање, туку само да лапаат пари.[DOUBLEPOST=1488271172][/DOUBLEPOST]
Не се правам, ме направиле....физички и биолошки е невозможно сам да се правиш!

V

viktora

Гостин
Кај сум рекол ја дека СДС не крадел? Покажи еден пост ајде. Види со оваа блага форма на аутизам неможам да дискутирам, или ќе збориш со факти и докази или ќе лапаш игнор. Али како што гледаш и општо ситуацијава, од што сите ве ставија на игнор го попушивте на избори.
Лажам дека плачете едните криминалци да лежат во затвор,но затоа се радувате другите криминалци да дојдат на васт?Поголем аргумент нема.
Ќе поверувам кога нема да сакате ни едните ни другите да формираат влада додека не одговараат двете главни структури за криминал и тоа во двете партии.Вака само ќе се лажеме.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

Која домашна фирма?
Е зато постои држава и министерства за луѓе чија работа е да најдат начин да изнајдат метода да направат се за да создадат услови и за странски капитал и за домашно производство.
Не постои влада за собирање даноци и нивно трошење на гипскартон ламарини и стиропор туку да организира и обезбеди пристоен живот и услови за работа во земјата. Како дома коге ќе седне чесен и одговорен домаќин па ќе испланира шо и како да направи за на семејството да му обезбеди достоинствен живот така треба и премиерот и министри да прават а не цел ден да листаат каталози на луксузни лимузини или менија во скапи ресторани[DOUBLEPOST=1488271410][/DOUBLEPOST]
Дечко помини во источна па потоа во западна македонија.Ќе сватиш дека не ти требаат званични бројки.
Имаш ли ти бројки или немаш?

V

viktora

Гостин
Косово е регинален проблем последниве 10тина години....МПЦ е проблем од нејзиното постоење, исто и со Јужна Бановина...Според тебе Бугарија и е најголемиот пријател на Македноија пошто не имаат признаено под уставно име....ВАТ Д ФАК?[DOUBLEPOST=1488271242][/DOUBLEPOST]
Не се правам, ме направиле....физички и биолошки е невозможно сам да се правиш!
Не те разбирам,каде ја спомнав Бугарија?Кој рече дека Бугарија ни е најголем пријател
Муабетот ми е дека доста страња имаме околу нас,не треба да додаваме плус за некои други.
Како може да им се извиниме на албанците за некој геноцид што им го направиле србите.Ајде да им платиме и оштета на евреите поради германците[DOUBLEPOST=1488271564][/DOUBLEPOST]
Е зато постои држава и министерства за луѓе чија работа е да најдат начин да изнајдат метода да направат се за да создадат услови и за странски капитал и за домашно производство.
Не постои влада за собирање даноци и нивно трошење на гипскартон ламарини и стиропор туку да организира и обезбеди пристоен живот и услови за работа во земјата. Како дома коге ќе седне чесен и одговорен домаќин па ќе испланира шо и како да направи за на семејството да му обезбеди достоинствен живот така треба и премиерот и министри да прават а не цел ден да листаат каталози на луксузни лимузини или менија во скапи ресторани[DOUBLEPOST=1488271410][/DOUBLEPOST]
Имаш ли ти бројки или немаш?
А ти имаш?Пушти да видам.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ј**и га, такви сме. Тебе ич не те прашувам дали би излегол да водиш „протест“ (прашање дали е тоа) во корист на некој што го стрпал брат ти у затвор. По надимакот „превара“ познато ни е дека и родени деца у залог би стаил да се офајдиш финансиски. Зборот „чест“ го немате у речник.
...ќе седнеш бе на дупе од шок кога , ако некогаш имаш прилика, сватиш кој офицер и џентлмен сум ти јас.., што се однесуе за чест и поштење...., а за лепота и други атрибути и квалитети сеа не збориме....Се изпенави бе јадејќи трици за некого кого не го знаеш, освен што форумски по основ на политика го мразиш и олајаваш... :) :) :)

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Не те разбирам,каде ја спомнав Бугарија?Кој рече дека Бугарија ни е најголем пријател
Муабетот ми е дека доста страња имаме околу нас,не треба да додаваме плус за некои други.
Како може да им се извиниме на албанците за некој геноцид што им го направиле србите.Ајде да им платиме и оштета на евреите поради германците[DOUBLEPOST=1488271564][/DOUBLEPOST]
А ти имаш?Пушти да видам.
Прво ти реков дека воопшто немало муабет за такво нешто, имаше официјален демант.
Второ по твојата логика пошто Србија не признала под уставно име ни е пријател, а и Бугарија не има признато под уставно име што значи и они ни се пријатели!

S

silmarillion

Гостин
Лажам дека плачете едните криминалци да лежат во затвор,но затоа се радувате другите криминалци да дојдат на васт?Поголем аргумент нема.
Ќе поверувам кога нема да сакате ни едните ни другите да формираат влада додека не одговараат двете главни структури за криминал и тоа во двете партии.Вака само ќе се лажеме.
Па ја тоа го зборам и барам цело време. Незнам што е нејасно овде? Барам одговорност од власта последните 10 години зашто не го процесирала криминалот на опозицијата.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Прво баш заради тоа што Британија е стара империја не можеш да не споредиш со нив.
Второ имаше официјален демант од Заев за овие глупости.
Трето сите глумите патриоти, а сега се тресете за Србија и Русија...не ве разбирам.
...сакаш да кажеш дека вистинскиот патриотизам е упикуење у американско дупе и јазично галење на шипатарски муда???

V

viktora

Гостин
Па ја тоа го зборам и барам цело време. Незнам што е нејасно овде? Барам одговорност од власта последните 10 години зашто не го процесирала криминалот на опозицијата.
Пред кого ќе одговара сегашната власт?Пред новата на СДСМ?Ке ве тужам зошто не ме судевте дека сум крадел? Хахаха
Затоа ми беше муабетот.Да не се подржи ни една партија додека не го исчисти олошот во нивни редови.Вака можеме да си лаеме до сабајле на кого му е помал и од кого помале ќе не боли.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom