Ама има една заебанција, а тоа е што јас не гледам некој рус тука, ако не ги броиме Бачев и Мицов со ноктот на малиот прст за кои не ми текнува кој од форумов (би бил благодарен ако некој ми го најде тој пост) рече дека делуваат како да се намерна америчка инсталација за луѓето да си речат-Е овие ашљаци се алтернативата. Живо ме интересира кои конкретни политички активности ги превзема Русија во МК, позитивни или негативни небитно, оти јас стварно не гледам ништо.
Ни јас не гледам некаква сериозна активност на Русија тука... Освен изјави и храбрења од типот издржете... Само реков дека не ја отфрлам дури ни таа можност....
Поткрепено со....
Дефакто состојбата во светот е таква каква што е... На САД и требаше баба рога, за да ја пушти во оптек воената машинерија... Козоебачите како противници, не се баш сериозен противник за кој треба да се даваат милијарди за воени иновации... Додека Русија веќе е друга приказна...
Е сега ако веќе ако јас сум производител на оружје ви САД и сум пријател со Трамп... Би играл на карта, да им ја подарам Македонија на Русија, за да си го отворам пазарот во тој регион... замисли која хистерија ќе се отвори во Грција, Бугарија и Албанија, па и пошироко .... воените буџети ќе почнат да растат.....
А што се однесува до Бачев и Мицков, кои не ги ставаш на ноктот на малиот прст... Ај еве размисли и види го интелектуалниот капацитет на Заев и кажи ми пак... Значи не викам да ги ставиш нив сега нешто на повисоко ниво, туку дали нивото на Заев е поинакво од нив....
Па човекот е покретна катастрофа... Има толку излажано, што не верувам дека и самиот знае што излажал веќе...
Со еден збор, такви луѓе се потребни... Еве размисли подлабоко, ти да си Путин, каков човек би одбрал за Македонија....