Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.476
Поени од реакции
24.224
Да. Баш ги замишљам како си викаат - Абе чекајте луѓе, не заебавајте, дај да си одиме дома, боље Груевски да си го остаиме. Добричок си е.

:pos:
Ne zaebavaj sega i ti. Opsto poznato e deka oddamna ja imas izgubeno sposobnosta i za zamisljanje i razmisluvanje. Momentalno uste onaka instiktivno pokraj red gluposti ke go vmetnis tamu nekade i Gruevski i vo globala toa e toa.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Еве го ланс, пауза за ручек е во Канада и проретчена е темава, па да поглуми македонец малку, да си го забораи пасошот татарски...

Член од
21 јуни 2018
Мислења
610
Поени од реакции
262
Снима видео на Македониумот, апелирајќи на емоциите на гласачите.
Ја брише `иредентистичката` Крушевска република и манифест од уставот.
Зоран Заев in a nutshell.
Треба да го уапсат и третман да добие каков што доби Ирена Ристиќ пред една недела

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јасно де, Вие излегувавте по личен избор, за себеси, без да помислите на последиците и тоа ве прави како нешто посупериорни од другиот табор (y) . А другиве биле сендвичи, глупи тупи, не излегувале од што сакале, туку или функција или притисок.
Некако дрско звучи твоево ти да одредуваш кој излегува по своја волја а кој не, ама нека биде, сепак интелектуалната каста од секогаш биле над нас другите.

Затоа во недела се надевам ќе има цензус и ќе се заврши без некоја глупост. Тоа што никој од олигарсиве не бега, не префрла пари, ми кажува дека ќе биде безбедно. Дури еден читав се преженил :D
Не знам што е дрско во тоа што кажуваш дека си излагаш на протест ако нешто не ти се допаѓа во државава. Исто како што одиш во HR ако нешто не ти се допаѓа на работа :toe:

Мада јасно ми е мене, муабетот на сите ви тежи накај Република Грујовистан, од две зла помалото, од кал да е, Грујо да е :)

Член од
21 јуни 2018
Мислења
610
Поени од реакции
262

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
На крај пак испаднавме пасвордот од вифи :pos:
Oвa не е сaпун дa се пoтрoши ствaрнo е днo днa.Не е зa смеење,жaлнo, ептен жaлнo.Абе немa ли некoј тaму дa ги пoсoветувa

И

Име И Презиме

Гостин
Не знам што е дрско во тоа што кажуваш дека си излагаш на протест ако нешто не ти се допаѓа во државава. Исто
Oвa не е сaпун дa се пoтрoши ствaрнo е днo днa.Не е зa смеење,жaлнo, ептен жaлнo.Абе немa ли некoј тaму дa ги пoсoветувa
DoH8GoSVsAA7ANF.jpeg

СТОЈанче не убедуе :popce:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.505
Поени од реакции
1.894
Не знам што е дрско во тоа што кажуваш дека си излагаш на протест ако нешто не ти се допаѓа во државава. Исто како што одиш во HR ако нешто не ти се допаѓа на работа :toe:

Мада јасно ми е мене, муабетот на сите ви тежи накај Република Грујовистан, од две зла помалото, од кал да е, Грујо да е :)
Интересни детали од искажувањето на незадоволство како што велиш на шарената револуција беа веење на бугарски и албански знамиња како и ветераните на УЧК со мајци со Илирида. Сега видовме со потпишување на договорите со Бугарија и Грција како и изгласувањето на законот за јазици зошто било тоа така.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.768
Поени од реакции
16.994
Таков им е правописот на Германците и Јужна Кореа и сите други такви, така ги пишуваат слеано со мала буква. аман
има друга шема, по англискиот правопис да биднеме Северно од Македонија, тогаш М ќе биде со голема буква

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom