Како ке го повлечеш законот кој е веке изгласан? Може само да донесеш друг закон со кој ке го укинеш постојниот. Ако не го укинеш тој ке си важи, процедурата мора да оди понатака со објавување во службен весник. Ако оној дебилот не потпишува тогаш собранието ке си го објави во сл весник.А сите мислевме дека референдумот е за Договорот со Грција. Дури и уставниот суд.[DOUBLEPOST=1537961965][/DOUBLEPOST]
Референдумот е многу проблематичен од законски аспект (да не речам, незаконски). Консултативен референдум може да се спроведе само пред да се донесе закон (или слично). Е сега, овој закон е веќе изгласан в Собрание (не е потпишан од Претседателот, за да се објави). Па, што ќе се консултира со референдумот? Дали да се повлече законот? Или?
Pored Zaev mozes i Makedonsko devojce da se pisesМакедонци од Северна Македонија мислам дека ми е фаворит засега а конкуренцијата е страшна
Sto se zamarate pa vie sareni so zakoni i ustavi i gluposti drugi. I onaka ne gi esapite. Trosete si go vremeto na drugo, na primer da zbirate veke sto sve mora da se prekrsti ili smeni, primer himnata "Denes nad Severna Makedonija" ili Edno ime Imame vo dusata go nosime, za tebe zivot davame o Severno Makedonijo. Moze i ASNOM da se smeni vo ASNOSM ili VMRO vo VSMRO ili SDSM vo SDSSM aba cesiti ke bide kakvi smeski od ova ke proizlezat. I veruvaj deka Grcite imaat takva zbirka veke i edvaj cekaat da ni ja spiknat. Idnite godini i decenii konstantno so toa ke ni dosagjaat i omalozuvat uste ne ste svesni sto pravite.[DOUBLEPOST=1537964637][/DOUBLEPOST]Како ке го повлечеш законот кој е веке изгласан? Може само да донесеш друг закон со кој ке го укинеш постојниот. Ако не го укинеш тој ке си важи, процедурата мора да оди понатака со објавување во службен весник. Ако оној дебилот не потпишува тогаш собранието ке си го објави во сл весник.
Toj istiot Pancev sto se gordee deka srede Atina kako naslednik na Aleksandar dade gol? Prodadeni dusi. Edno dobro ima referendumot, komunjarive mislam onie do smrt bez mozok javno ke se izdadat. Zatoa zemajte kameri i slikajte za dokas koj posol. Ke vi treba mozebi vo idnina kako dokazИ Панчев е за европска Северна Македонија
Шо ти значи безкичмењанска нација човече![]()
Затоа, не може да има консултативен референдум за закон кој е веќе изгласан. Тоа ми е муабетот. Консултативен може да има само како „претходен референдум“, пред носење на закон. Така пишува во законот за референдум. Еднаш веќе го копирав овде, ако сакаш, можам пак.Како ке го повлечеш законот кој е веке изгласан? Може само да донесеш друг закон со кој ке го укинеш постојниот. Ако не го укинеш тој ке си важи, процедурата мора да оди понатака со објавување во службен весник. Ако оној дебилот не потпишува тогаш собранието ке си го објави во сл весник.
https://www.gol.mk/fudbal/panchev-grcite-me-proglasija-za-drzhaven-neprijatel-zatoa-shto-se-potpishav-deka-sum-rodenИ Панчев е за европска Северна Македонија
Шо ти значи безкичмењанска нација човече![]()
Македонец, од Северна, онаков каков што е.На Олимпискиот стадион во Атина, пред 80.000 гледачи дадов два гола. Полудеа од мака, затоа што на семафорот стоеше „0-1 Панчев, 0-2 Панчев“. Направија непотребен циркуз, се фатија за тоа дека сум се претставил како Македонец. Но, треба да знаат, дека по Првата светска војна, власта во Грција го призна македонското малцинство и печатеа учебници со македонската азбука. Политиката е глупава. Немав лоши намери, само си се претставив онаков каков што сум“, раскажува „кобрата“.
Има „ијоште“:"Denes nad Severna Makedonija" ili Edno ime Imame vo dusata go nosime, za tebe zivot davame o Severno Makedonijo.
И јагнината ќе стивнат и птиците ќе умрат пеејки!Ако не помине референдумот хаос ќе се настани. Тоа е тоа...
Да немаме никакви илузии, сее уште важи правилото "силниот прави што сака а слабиот трпи тоа што мора" но тоа нас ни е фетиш. Ајде мали сме, не сме битни. Со таа филозофија се водиме ама баш со децении. Ајде да го смениме планот, овој план никако да смени нешто, ајде да најдеме некое решение без разлика дали сме '91, 2006 или 2018, да - сме заебале многу шанси но секогаш треба вистински да се потрудиме за да направиме нешто значајно. Решението мислам дека е со структурни промени во државата, да почнеме од изворот на проблемот а тоа е шаблонот на 2+1, каде што се останува исто само се менува драгиот лидер. Ајде за промена на наредни избори да изгласаме трети партии, не бладам дека ќе освојат купишта седишта, но еве по 5 пратеника е доволно да влезат во наредна влада каде што би влијаеле позитивно за нас и државата или пак да прават галама во Собрание и да ја критикуваат владата уште погласно. На понредни избори уште повеќе гласови па преку нив смена на начин на гласање (територијални единици), избор на судии итн. Со тоа ќе бидат принудени СДС и ВМРО да се сменат и исчистат себе си.А сега не не ебат? Не е поразително туку е реално, кажи ми што тоа било по наш (народен) кев од 91 навака... еве кратко од мене што не било (ЈНА крена се до бравите во касарните, наши гинеа во југословенските војни само да нема војна кај нас, стнаавме БЈРМ, сменивме знаме, Тупурко не скара со Кина со тоа таа стави забрана на силите на ОН на српска граница и за некој месец потоа ни се случи УЧК па рамковен па ДУИ на власт за век и веков, СДСМ ја протурка територијалната поделба, дојде Грујо и компанија, украдоа милијарди на стиропор барок и статуи, 25 години гласаме против власта наместо за нова власт во изборен модел каде нема место за нови/мали партии и многу други работи)
ПОсле ова очекуваш дека еве во 2018 светот ќе речи ај да воведеме реална демократија во некоја вукојебина Македонија за нив небитнатериторија и народ. Не бре, ќе си остани се исто, нив им треба паметна работна сила која си гледа за себе а не за општо добро. Робовите во светската историја никогаш не се бореле заедно да с еослободат туку стално поединци си гледале за сопствена корист ако може да се спасат и никогаш не застанале заедно. Тоа е и во македонскиот случај, не викам дека тоа е добро но никогаш нема да се случи она што поединци од тука сакаат туку што мнозинството од околу сакаат. Секој нормален според мене треба да го сфати тоа мислам. Глуп ми е примерот со Гадафи но чоекот мислеше дека со пари и добри услови на сопствениот народ ќе успее да држи конци но народ ко народ, чоек ко чоек, око ко око никогаш ненаситно сакаше повеќе... така и кај нас ако имаат милион сакаат два, ако имаат два сакаат четири а народот кој го прашува...
Поправено.Во историските учебници:
„Северно-Македонската револуционерна организација е формирана во 1893 г. во Тесалоники.
Ова Апасиев и го кажуваше на таа судиката на емисијата, нејзиниот одговор беше: "Епа сеа..."Затоа, не може да има консултативен референдум за закон кој е веќе изгласан. Тоа ми е муабетот. Консултативен може да има само како „претходен референдум“, пред носење на закон. Така пишува во законот за референдум. Еднаш веќе го копирав овде, ако сакаш, можам пак.
Очигледно е дека ти си шарен дебил или љунга која се крие зад никот штом толку навиваш за закон за косовизација.Како ке го повлечеш законот кој е веке изгласан? Може само да донесеш друг закон со кој ке го укинеш постојниот. Ако не го укинеш тој ке си важи, процедурата мора да оди понатака со објавување во службен весник. Ако оној дебилот не потпишува тогаш собранието ке си го објави во сл весник.
Како може да подржуваш промена на име и самопоништување без за то да биде прашан народот?Договорот е поминат во собрание и нема што да го чека референдумот. Пратениците се изјаснија дека го прифаќаат договорот. Работата е малку обратна, требаше прво референдум а потоа ратификација, вака референдумот и нема некоја смисла освен консултација во смисла дали правилно се постапило. Еве ако на референдумот мнозинството гласа против (против, не бојкотира), што правиме потоа со законот за ратификација кој е веке изгласан во собранието? Ке треба да се гласа нов закон за укинување на донесениот? Со ратификацијата во собранието договорот е завршена работа, останува само имплементацијата а за која ке треба 2/3 мнозинство. Референдумот ме потсети на една случка во сендвичара, тој што го прави хамбургерот го прашува муштеријата- луто сакаш?- Не! - Е па јас му ставив.