Ги влечеш од контекст работите. Јас пишав околу тоа, ама заклучоците се сосема погрешни. Можни се немири во МК. Се заобиколува волјата на македонците.. и со сеалбанска коалиција (тука е и СДСМ) не се почитува волјата на мнозинството македонци. Ова не е ништо ново. ДУИ за тоа во 2006 г. блокираше автопат, демонстрираше... И како резултат од тоа, да се почитува волјата на албанците.. ВМРО ДПМНЕ коалицираше со нив. Сега не се почитува волјата на македонците и некој може да реагира на тоа, со немири.на сила се правиш наудрен или не, читај се
и самиот не знаеш што си пишувал. За повеќе објасни му на @jamajka што и како, не ме замарај мене со душевни постови
Јас не реков дека единствено решение е само коалицирање на „победниците“ и дека мора така да е. Напротив. Ама, ако на тоа треба да се придржува ВМРО ДПМНЕ, тогаш треба и оној кој го барал тоа од нив.
Затоа, не ги извртувај работите, и не изигрувај „паметњакович“.[DOUBLEPOST=1488200634][/DOUBLEPOST]
Демек, добива мандат за влада? Па ако е така.. назад Зоче, не ти следува мандат... не си победник на изборите. Ха ха ха./.а шо праи победник на избори?
добива пехар?
добива наградно патување?
освојува ваучер за техномаркет?
добива пакет приоизводи на витаминка?
Добива бесплатен третман во бјути салон?
Се заплетка.