Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
А зошто да каже бојкот? Нека каже ако сака, ама мислам дека таквиот третман на партиските членства, како мали дечиња, или како овци.. е непримерно. Може да каже паријата партиски став, ама е неубаво членовите да се третираат како стадо. Зборувам општо, не за конкретна партија.
Изборите се партиска работа, тоа е друго. Повик да се гласа за партијата. Референдумот е државна работа, не се однесува на партии. Секако, партијата може да искаже сопствен став, како и други институции, поединци...

Ние требаше евентуално да разговараме за име кое ќе се користи во меѓународна рамка. Другите работи се приватна, наша работа. Ама, очигледно дека толку се границите на луѓе кои врв на кариерата е канализација, улица...
Значи кога на предизборна кампања вели гласајте за нас а не гласајте како што сакате, тогаш во е во ред, ама сега бидејќи е референдум третман како стадо. 2004 ВМРО викаше прајте како сакате. Знаеш што е проблемот што и Хидромицко е седнат во еден скут и не смее да прави против интересите на оној кај што е седнат, среќа во несреќа е што членството ја намириса таа смрѓеа.
За името воопшто не требаше да разговараме, одамна! Не се тоа компири на бит пазар па ќе се ценкаме.

И

Име И Презиме

Гостин
Дали за влез во Собрание ти изгледа фер казна од 10+ години робија? Исто како тој со кебапите, неколку години така и ова.

Тој со кебапите имал повеќе тешки кражби направено претходно, малце го злоупотребуваат случајот за политички поени.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
Да лага е! Народот е еу-натофилски. Од толку љубов 99 се врлаше со цветќиња по америчката амбасада, се организирраа нато журки по секој град, кои тогаш за разлика од последниве беа каде каде по посетени, но ете мина време и таа љубов остина, затоа и на последниве журки освен неколку штабски глисти, штама.
Па ако толку им е срање у НАТО и ЕУ, за кој кур на избори штама има по тоа прашање? Него сите ладно се сложуваат со партиите околу ова.

И друго нешто, надвор од темава на дискусијава, што одамна го постравувам како прашање, со скроз ист модел - Ако многумина сметаат дека проблемот со Албанците е клучен и главен во земјава, чудно е, како никој, на избори тоа прашање не го ефектуира пред идните пратеници. Само после, коа ќе истепаат, по кој знае кој пат, некое дете, сите ќе почнат да кенкаат. Пред избори, кога највеќе се отворени ушите на политичките партии, тогаш не. Тогаш приказната ви е - Вработи го син ми.

И

Име И Презиме

Гостин
[DOUBLEPOST=1534924540][/DOUBLEPOST]Македонија тоне во енормно количество ѓубре, расфрлено и депонирано буквално насекаде. Ова е делот околу Визбегово. Дивите депонии се регистрирани од Инспекторатот за животна средина, на повик на совесни граѓани.

Но, од инспекторатот не кажуваат што ќе преземат, туку само кусо информираат дека излегле на терен по пријава, фотографирале и најавуваат дека трагаат по сторителите?! Дали ќе се преземат конкретни мерки за чистење, предупредување на околните жители и нивно казнување за да не се повтори ова, не кажуваат.

Ова е туристичкиот центар Попова Шапка, во лето. Снег нема , па се гледа целата човечка беда и некултура, и сета негрижа на локалната самоуправа.

Секој фрла каде ќе му текне и никој за тоа не одговара , ниту пак е санкциониран.

https://ako.mk/ѓубре-отпад-и-смет-насекаде-македониј/[DOUBLEPOST=1534924808][/DOUBLEPOST]Случајно да не ги укинаа извршителите? Да си прашам оти предизборно ветување беше.[DOUBLEPOST=1534925996][/DOUBLEPOST]Ајде лов на вештерки, нема да биде виновен директорот на фондот и екипата негова таму ако пропаднат пензиите, туку референдумот ако не успее вината таму ќе биде.

Тричковски го фаќа паника? Со референдумот ќе пропаднеле и пензиите

https://bukefal.club/2018/08/21/trichkovski-go-faka-panika-referendumot-ke-propadnele-penziite/
Секаде кај што живеат ш.иптарите има ѓубре, неред, хаотичен сообраќај и лоши градби без никаков план.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
...Знаеш што е проблемот што и Хидромицко е седнат во еден скут и не смее да прави против интересите на оној кај што е седнат,...
Не смее, еуросодомитите го уценуваат со децата, иначе да знаеш само што све би напраил он...

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Па ако толку им е срање у НАТО и ЕУ, за кој кур на избори штама има по тоа прашање? Него сите ладно се сложуваат со партиите околу ова.
Ајде пак
На гласачкото тело му се сервирани тие партии, а за тие партии навистина нема алтернатива, бидејќи како што пишав веќе се седнати во еден скут, и тестисите им се во клешти.
Народот е далеку од еврофилски и натофилски, особено после сите овие уцени и понижувања. Да не се правиме на Тошо.
[DOUBLEPOST=1534949165][/DOUBLEPOST]
Не смее, еуросодомитите го уценуваат со децата, иначе да знаеш само што све би напраил он...
И го прислушкуваат кога збори со децата на телефон! Ама тој и преку тоа ќе помине за Македонија, за жичката која нај го боли![DOUBLEPOST=1534949250][/DOUBLEPOST]
Сине у која држава живееш ако смеам да те прашам?
Опитај ѓи админите. Ја овде не зборам за ничиј личен живот па ни за мојот.[DOUBLEPOST=1534949531][/DOUBLEPOST]
На Бачев му се пуштија, можеби и ќе го гонат за говор на омраза, затоа што го употребил македонскиот збор ш(ќ)иптари. А самите припадници на тој народ така се нарекуваат. Ова е тортура некој да ти ги менува зборовите кои постојат пред Х години.
А нигде ги нема кога тие не нарекуваат славомакедонци. Тогаш нема говор на омраза. Уште повеќе тие се конструктивен коалиционен партнер, загрижен за иднината на земјава.
Измислен народ, кој незнае што е, закани со војна... сето тоа е ништо, ама затоа да речеш ш.иптар како што впрочем самите се нарекуваат е ужас.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
На гласачкото тело му се сервирани тие партии, а за тие партии навистина нема алтернатива, бидејќи како што пишав веќе се седнати во еден скут, и тестисите им се во клешти.
Престани веќе, почнува да ми станува жал за партиите. Сироти...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Лорд драгонбол го избриша коментарот, ако. Тој гест само ја потврди мојата констатација.

Пребарајте на интернет Макрон балкан еу, неговата изјава од вчера.

Вива еу

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
Лорд драгонбол го избриша коментарот, ако. Тој гест само ја потврди мојата констатација.

Пребарајте на интернет Макрон балкан еу, неговата изјава од вчера.

Вива еу
Ја не можам да ја најдам неговата вчерашна изјава.

S

silmarillion

Гостин
Опитај ѓи админите. Ја овде не зборам за ничиј личен живот па ни за мојот.
Немам никаква комуникација со админите, едностсавно те прашав ако сакаш да одговориш ради текот на дискусијата. Чим нејќеш, носам заклучок дека не си во Македонија бидејќи немаше да имаш проблем да напишеш Македонија, како што, на пример, јас можам тоа да го кажам. Штом не си во Македонија, голема е веројатноста да си мигрант во западниот свет, но и во Русија што би било нешто неверојатно да бидеме искрени.

Види, не е работава за личен живот, искрено немам интерес у тоа. Ги испитувам дволичноста и лицемерието кај македонските мигранти и нивната поврзаност во навиките и верувањата со мигрантите од Судан, Сирија и Гана во западниот свет.

За семинарска ми е, па мислев ако сакаш да учествуваш како репрезентативен примерок. Ама ако нејќеш потполно те разбирам.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Изгледа некоја "мерцедес" сорта се ова цвеќињава...
Јас бев против и критикував против врби во Вардар, палми насекаде сум и против цвеќиња. Јас ја сакам природата ама пари се перат на велико тука, сега и порано а и во иднина....[DOUBLEPOST=1534954508][/DOUBLEPOST]Анкета...

https://www.press24.mk/anketa-dali-ste-za-chlenstvo-vo-eu-i-nato-so-prifakjanje-na-dogovorot-megju-republika-makedonija-i

Последно уредено:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.407
Поени од реакции
3.214
Јас бев против и критикував против врби во Вардар, палми насекаде сум и против цвеќиња. Јас ја сакам природата ама пари се перат на велико тука, сега и порано а и во иднина....
Неџабе сме сиромашна држава - така да, нека грабаат бидејќи они се најсиромашни затоа толку се и алчни !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom