Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
Кога и да се спомне некое срање на новата власт твојот одговор е "и Грујо така правеше". Не го посетувам форумов често и можеби си се изменил. Ако навистина си почнал рационално да гледаш кон случувањата во Македонија тогаш најискрено ти се извинувам.
А ти викаше дека се ебеш со црнци, верувај ми, иако нема да те цитирам.

1. Никад не сум викал и Грујо така правеше, затоа што за повеќето работи Грујо полошо правеше.
2. И да сум викал така, тоа воопшто не значи оправдување на криминалиите на сегашната власт.

Морам тука да прекинам и ревидирам две дискусии:

Погоре може да се видат. По кој знае кој пат се глупирам и дискутирам со ликови што не можат да држат кохерентна дискусија. Односно, при првиот наговест дека истропале глупост, менуваат тема и ладно ја пребегнуваат поентата која штотуку ја туркале, како тоа за што збореле и се пењавеле предходно да не е уопште битно. Заборавено.

Прво Буцио постува пост чија поента му е да покаже дека Бугарите и покрај тоа што се во ЕУ/НАТО им е срање. Демек џабе се у ЕУ НАТО коа ете срање им е. Но, не е уопште тешко да се покаже дека ова е погрешна констатација и кога го увидува, тој продолжува, како да не го ни застапувал тоа. Сега, муабетот е, ОК, добро им е, ама не мењаа име за тоа.
И тоа е точно, но е детски обид да се задскрие предходната негова фалична иницијатива, која понатаму ја третира како да не ја ни рекол, а заради која сме влегле во дискусија.

Сега и ти исто. А богами и цел куп дискутанти овде.
Прво ме обвинуваш дека сум ги бранел криминалиите на Заев, а кога ти барам да ме цитираш, автоматски забораваш дека сум ги бранел криминалиите на новата власт, сега нема везе дали сум ги бранел или не, друго е муабетот, сум викал и Грујо така правеше. Што исто така не е точно, но и да сум викал ниту пак значи дека ги бранам криминалиите на Заев.
Факт е, дека вие двајца не сте најфлагрантните исполнувачи на овој феномен на вејка на ветрот во дискусии. Тука има други, речиси нереални ликови, со кои не може никаква дискусија да се води, заради ова.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ало во Софија Софијанци немаш, и без 1000 евра приход во Софија не можи фамилијарен човек да живее, си поминал низ стариот дел Софија да ја видиш руина е, гратчината и селата од граница до Софија руина се, нема луѓе. И во овие нашиве гратчина Мак Каменица, Делчево нема луѓе ама куќите сите им се на два спрата како Париз се за бугарските гратчина од другата страна на границата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
Ало во Софија Софијанци немаш, и без 1000 евра приход во Софија не можи фамилијарен човек да живее, си поминал низ стариот дел Софија да ја видиш руина е, гратчината и селата од граница до Софија руина се, нема луѓе. И во овие нашиве гратчина Мак Каменица, Делчево нема луѓе ама куќите сите им се на два спрата како Париз се за бугарските гратчина од другата страна на границата.
И тебе ти викаат пред ЕУ и НАТО боље се живееше?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
И тебе ти викаат пред ЕУ и НАТО боље се живееше?

Софијанката која е директорка на фирма претставник на италијанска фирма за рестраврација на икони по цркви која се финансира од ЕУ фондови вика супер е. Додека пак селанецот до Софија едвај преживува или онај мала пиљара шо има.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Софијанката која е директорка на фирма претставник на италијанска фирма за рестраврација на икони по цркви која се финансира од ЕУ фондови вика супер е. Додека пак селанецот до Софија едвај преживува или онај мала пиљара шо има.
Тaкa е секaде.Штo те чуди? Секaде имa луге зaфaтени сo бизнис и мнoгу пaри и други штo едвaј преживувaaт

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Дојче Веле и Слободна Европа на македонски се бетер од Сител во најдобрите денови. Ова буквално сфатете го, не е никакво претерување. Не е можно секој ебан ден да пишуваат по 10 анти дпне статии, дури и Латас, Миленко и компанија имаа малку од малку луфта.

S

silmarillion

Гостин
Добро намерно ги бираат најнеписмените на сите протести да даваат изјави, или општо тоа е народот?

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.444
Поени од реакции
5.937
Сплотеност е тоа нас што ни фали, немаме сплотеност, а држава без сплотеност не се гради затоа престенате со ЕУ НАТО Русии и слични тракатанци, тие нема нас да ни ги решат проблемите. За Македонија да биде успешна и просперитетна држава потребно е личните интереси на Македонецот да бидат поврзани со националните, така се гради држава.

S

silmarillion

Гостин
Сплотеност е тоа нас што ни фали, немаме сплотеност, а држава без сплотеност не се гради затоа престенате со ЕУ НАТО Русии и слични тракатанци, тие нема нас да ни ги решат проблемите. За Македонија да биде успешна и просперитетна држава потребно е личните интереси на Македонецот да бидат поврзани со националните, така се гради држава.
Незнам дали сплотеност е зборот али потребна е промена на менталитетот и активирање на мозочни ќелии и спотнување гз.

Незнам зашто мислат и тие против и тие за договорот со Грција дека ако не го смениме менталитетот дека ќе имаме држава. Еве ја да ви кажам дека 10 години од сеа ни Македонија ни Северна Македонија ќе постои ако продолжиме вака.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Но, не повеќе од вашето папагалско повторување на лагата дека народот не сакал во НАТО и ЕУ.
Да лага е! Народот е еу-натофилски. Од толку љубов 99 се врлаше со цветќиња по америчката амбасада, се организирраа нато журки по секој град, кои тогаш за разлика од последниве беа каде каде по посетени, но ете мина време и таа љубов остина, затоа и на последниве журки освен неколку штабски глисти, штама.

S

silmarillion

Гостин
Да лага е! Народот е еу-натофилски. Од толку љубов 99 се врлаше со цветќиња по америчката амбасада, се организирраа нато журки по секој град, кои тогаш за разлика од последниве беа каде каде по посетени, но ете мина време и таа љубов остина, затоа и на последниве журки освен неколку штабски глисти, штама.
Сине у која држава живееш ако смеам да те прашам?

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Слобода на говор не е да влезеш во собрание.
Не е ни да влезеш во канцеларија на претседател и да ја демолираш, ниту да пукаш со пиштол во Собрание каде е забрането нисење оружје.
Е сега во овие случаи наместо пресуди за тероризам имаме награда со државни функции.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom