Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.406
Поени од реакции
24.122
Момак, од Љубчо па преку Милошевски, Силванева до Пишев тоа е сфе знаеш што нели.
А за анкетирање нема потреба; сите што ги познавам и поседуваат пасош се симпатизери на ДПМНЕ. Значи, самите симпатизери се слагат и велат види колку има со происход.
I jas poveketo so gi poznavam se simpatizeri na SDSM i imaat bugarski pasosi. Razlikata e vo toa sto jas ziveam vo grad za koj tvojot e edna pomala naselba. I sega so prajme?

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Какви материјали на тенковите?!
Челик се користи за тенкови....не е некој криптонит сигурно :)
Како и да е.....студии се користат за да се докажат некои работи, така и со Косово 1999 што ти е една од најдобрите студии околу оваа проблематика. Тоа дека некој ќе признае што се случувало таму и ќе имаш по мејнстрим медиуми тешко, светска здравствена организација и што ти ја знам ти е тешко(како осиромашениот ураниум) срање у боја.
Прогнозите беа дека за 15 год. ќе сносиме последици и ние во Македонија, 1999+15=2014 што значи веќе 4 год. сме со последици од Косово. Да не правиме муабет за други работи....како и да е, бројот на заболени секоја год. си кажува дека нешто не штима.
https://www.google.com/search?ei=ITh4W9fvFfGkrgTQjoeQDQ&q=Depleted+uranium+kosovo&oq=Depleted+uranium+kosovo&gs_l=psy-ab.3..35i39k1j0i22i30k1l3.887.7094.0.7640.19.17.2.0.0.0.277.2748.2-11.11.0....0...1.1.64.psy-ab..8.8.1799...0j0i67k1j33i160k1.0.VygyqN0bJ-A
читај ако немаш друга работа
Косово беше бомбардирано од САД, САД се демократија значи бомбардирале за добро, следователно од нивното бомбардирање не можи ништо лошо да се деси! И сигурно фрлале со бомби во кои не ураниум а брокули имало, а како што научивне брокулите се полни со ураниум, и истиов не само што не е штетен а дури и здрав.
Тоа што имаат рак Косоварите над просечно, е ради режимот и недемократијата на Милошевиќ.
:D

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.405
Поени од реакции
3.212
Какви материјали на тенковите?!
Челик се користи за тенкови....не е некој криптонит сигурно :)
Како и да е.....студии се користат за да се докажат некои работи, така и со Косово 1999 што ти е една од најдобрите студии околу оваа проблематика. Тоа дека некој ќе признае што се случувало таму и ќе имаш по мејнстрим медиуми тешко, светска здравствена организација и што ти ја знам ти е тешко(како осиромашениот ураниум) срање у боја.
Прогнозите беа дека за 15 год. ќе сносиме последици и ние во Македонија, 1999+15=2014 што значи веќе 4 год. сме со последици од Косово. Да не правиме муабет за други работи....како и да е, бројот на заболени секоја год. си кажува дека нешто не штима.
https://www.google.com/search?ei=ITh4W9fvFfGkrgTQjoeQDQ&q=Depleted+uranium+kosovo&oq=Depleted+uranium+kosovo&gs_l=psy-ab.3..35i39k1j0i22i30k1l3.887.7094.0.7640.19.17.2.0.0.0.277.2748.2-11.11.0....0...1.1.64.psy-ab..8.8.1799...0j0i67k1j33i160k1.0.VygyqN0bJ-A
читај ако немаш друга работа
Италијаните не дозволувале нивни војник да претстојува повеќе од 3 месеци на Косово...:D

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3173992/u-nisu-o-bombardovanju-osiromasenim-uranijumom-prisustvuje-italijanski-pilot.html

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Epten. Selo moje lepse od Pariza.
Дискутирај ако ти се дискутира, ако планираш некој глуп хумор и провокации - неејкеш.[DOUBLEPOST=1534606270][/DOUBLEPOST]
@LordDragonII пуштен на најако :pusigo:, смири курови и остали ствари, ни ги отече јајцава од дудлање.
Исто и за тебе важи.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Кој во 2002 година би рекол дека за 15 години просечен штабски пацов од ДПМНЕ ќе им префрла на СДС дека се бугараши. Ете дотаму стигна машинеријата на ДПМНЕ и дотолку станаа неспособни комуњарите. А што може да се очекува од партија која што сеуште во врвот ја држи шеќеринска, иако има рејтинг од -55% кај народот.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Италијаните не дозволувале нивни војник да претстојува повеќе од 3 месеци на Косово...:D

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3173992/u-nisu-o-bombardovanju-osiromasenim-uranijumom-prisustvuje-italijanski-pilot.html
На почеток кога се истовариле првите контингенти јадните италијани си правеле ланчиња од металот :facepalm:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.406
Поени од реакции
24.122
Дискутирај ако ти се дискутира, ако планираш некој глуп хумор и провокации - неејкеш.[DOUBLEPOST=1534606270][/DOUBLEPOST]
Исто и за тебе важи.
Diskutiram be Lorde. Sto ne ti e po kef. Imas statistika slobodno proveri broj na ziteli. Analogno na toa brojot sto jas go znam so bugarski pasosi i se clenovi na SDSM e daleku pogolem od brojot na ti sto gi znaes od mnogu prosta pricina sto ti ja kazav uste vo prviot post. Cim ti toa go koristis kako argument znaci mozam i jas so taa razlika sto brojkite se na moja strana. E sega da se javi nekoj od Skopje na primer ke bidi drug muabet, ama za Latinska Makedonija i brojot na ziteli na naseleni mesta sto nekoj gi narekuva gradovi koga sakas i kade sakas. Pa selata vo zapadna Makedonija se redum pogolemi po broj na ziteli od poveketo gradcinja od Latinska Makedonija.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.405
Поени од реакции
3.212
Кој во 2002 година би рекол дека за 15 години просечен штабски пацов од ДПМНЕ ќе им префрла на СДС дека се бугараши. Ете дотаму стигна машинеријата на ДПМНЕ и дотолку станаа неспособни комуњарите. А што може да се очекува од партија која што сеуште во врвот ја држи шеќеринска, иако има рејтинг од -55% кај народот.
Ха,ха...тоа е најголемиот парадокс и апсурд на овие( цедеес, како и да беа?)...нон стоп збореа за другиве (дпне) ко демек бугарофили, бугари..итн. ...а еве Зоќи испадна најголем донатор(на нешто што не е само негово) на бугарофилството и бугарите...дури и ЉуБчо си признава дека ваков квази донатор на блгарите немало и ќе нема уште многу децении...но тоа е....а да беа силвана,стојка???..дрн,дрн...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom