Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
  • Ryanair
  • EasyJet
  • Norwegian
  • Wizzair
  • German Wings
  • Flybe
  • Jet2
  • Smart Wings
  • Meridiana
Овие се главните во ЕУ.[DOUBLEPOST=1533642218][/DOUBLEPOST]
Ah taa megjunarodnata :mad: Se nesto pritisoci pravi koj so kogo da koalicira ili da ne koalicira ;)
Или само им ги покрива диловите - дежурно страшило - нешто има!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Abe soooo, nema greska. Zatoa bese smeneto posle parlamentarnite, samo radi koi greski i prema koj zgresija ne spomna.
Za lokalnite duri e i glupo da se raspravas zosto gi izgubija tolku katastrofalno ili pak skraja da e da ne ja zanaes pricinata. Duri i na najtvrdokornite komunjari im e jasno sto i kako, nekoj izguben vo vremeto i prostorot ke zakaci zelena kako bombite i nekoja slicna glupost, na site ostanati manje vise im e jasno sto e pricinata za potopot na lokalni.
Кој го постави Петар Богојевски толку високо во ВМРО ? ВМРО не само што експлодира од бомбите, вмро рокна и внатршно во структурата горе, се создадоа фракции кој го ослабеа до ниво да не може да освои градоначалник на ниво на Македонија. Кога тинтраш фаци ко Богојевски кој те копа од внатре, ко пијандурата Ирена Мишева, градоначалници без мозок како Сокол, предодреден си да пропаднеш кога од членовите бараш константно да ги гласаат. Мислам ок сендвичи небањати се ама не секој пие нафта.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
смешки си немам коментари повеќе. поздрав
Има посмешно од тоа да кажеш дека старата власт беше заменета заради грешките. Треба да си многу наивен и површен тоа да го кажеш.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Има посмешно од тоа да кажеш дека старата власт беше заменета заради грешките. Треба да си многу наивен и површен тоа да го кажеш.
Па ако размислиш малце со тоа мозокот и она што ти сервираат од штаб, да има посмешно да немаш сопствено мислење и став.

S

silmarillion

Гостин
Ниедна власт неможе и несмее да биде сменета ради грешките. Напротив, ако се откријат грешки, треба да им се даде дополнително време да ги умножат.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Наградна игра 120 купони. Твојата партија освојува 51, сдсм 49, останати учесници по нешто ситно.
Треба сега да ги размениш купоните за награди.
За главната награда - позиција, да ја земиш ти требаат 61 купон. Твојата партија нема толку, се договара со друг заедно да ја земат. Ништо не бидува.
Други се договараат истото и успеваат да се договорат, ја земаат главната награда. Твојата партија ја зема втората награда - опозиција.
Ти пред да почнете изјавуваш дека ако не соберам најмногу купони, ќе се повлечеш од играта. Но „Други се договараат...“ и ти го лижеш/лажеш она што си го исплукал.Слично и друг кој цело време барал двајцата што собрале најмногу купони (по одреден шаблон) да се договорат заедно, инаку нема да игра и плус нема да им дава на другите да игра. И тие го лижат тоа што сами го барале.
Нешто ми е познато ова... ај помогни ми?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
830
Поени од реакции
842
Интересно, најпосетувана тема на форумов ол тајм е Бугарско државјанство (процедура и потребна документација).
upload_2018-8-7_13-38-36.png

Повеќе и од темата резервирана за случувања во државава, "Смилковско Езеро" и било што останато на форумов.
Тоа значи дека изминатава полу-деценија, секој граѓанин во МКД во просек по 3.5 пати ја има отворено темава и просечниот граѓанин повеќе бил заинтересиран на оваа тема отколку посуштински теми во нашава држава.
Во друга смисла на зборот, повише кур го болело дали ќе стане бугарин отколку што се случувало во земјата.
Ме интересира и би сакал да знам како може просечниот граѓанин изминатава деценија да бил заинтересиран за бугарски пасоши а денес истиот да е против организирање на референдумот.
Me интересира како бугарско државјанство звучи попримамливо од промена на име, дали "признавањето" дека предокот на просечниот македонец бил бугарин е побезболно од промената на името?
Дали мислите дека со начинот на размислување на просечниот граѓанин во нашава држава би можеле да опстанеме како држава без влез во НАТО и ЕУ?

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ниедна власт неможе и несмее да биде сменета ради грешките. Напротив, ако се откријат грешки, треба да им се даде дополнително време да ги умножат.
Тоа е друго прашање, јас за друго пишував. Јас не реков дека не треба да се сменат за грешки. Но тоа е случај ако изгубат на избори, а не изгубија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.139
Или само им ги покрива диловите - дежурно страшило - нешто има!
Pa ti spomnaja prethodno. VMRO si imase dil so DPA mislam arno ama se vkluci megjunarodnata i izleze edno nepisano pravilo da mora vlada da se napravi pomegju pobednikot od albanskiot blok i pobednikot od drugiot blok. Nesto kako da ima dve federalni edinici vo koi sekoja posebno si ima pobednik na izbori pa za sojuzna vlada se pravi kombinacija od dvete. Vidis kolku daleku megjunarodnata gledala, uste na vreme ne priprema za federalen status :)

S

silmarillion

Гостин
Тоа е друго прашање, јас за друго пишував. Јас не реков дека не треба да се сменат за грешки. Но тоа е случај ако изгубат на избори, а не изгубија.
Значи владата на ВМРО заслужи да биде сменета од власт заради грешките?

Интересно, најпосетувана тема на форумов ол тајм е Бугарско државјанство
Повеќе и од темата резервирана за случувања во државава, "Смилковско Езеро" и било што останато на форумов.
Па нормално, за Смилковско темата е апсоливрана.

У другава има доза на тензија и исчекување дали ако најдеш прадедо што садел копар у доњи пичкоац може да е рачуна за бугарска DNK.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Ти пред да почнете изјавуваш дека ако не соберам најмногу купони, ќе се повлечеш од играта. Но „Други се договараат...“ и ти го лижеш/лажеш она што си го исплукал.Слично и друг кој цело време барал двајцата што собрале најмногу купони (по одреден шаблон) да се договорат заедно, инаку нема да игра и плус нема да им дава на другите да игра. И тие го лижат тоа што сами го барале.
Нешто ми е познато ова... ај помогни ми?
Тебе изгледа најмногу од сите членови на дпмне ти е криво што не е партијата на позиција сега. Повеќе и од лидерите на партијата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.139
Кој го постави Петар Богојевски толку високо во ВМРО ? ВМРО не само што експлодира од бомбите, вмро рокна и внатршно во структурата горе, се создадоа фракции кој го ослабеа до ниво да не може да освои градоначалник на ниво на Македонија. Кога тинтраш фаци ко Богојевски кој те копа од внатре, ко пијандурата Ирена Мишева, градоначалници без мозок како Сокол, предодреден си да пропаднеш кога од членовите бараш константно да ги гласаат. Мислам ок сендвичи небањати се ама не секој пие нафта.
Aj da ne se macis i da ne se blamiras vaka po forumi. Za parlamentarnite i nekolku godini pred tie da se slucat imas nenormalno golema aktivnost na nekoj ambasadori , pretstavnici, pa kurton revolucii blagosloveni od istite tie ambasadori i pretstavnici, pa bombi, pa przinski dogovori i sto li uste ne kade bese poveke i od ocigledno sto bese namerata. Ok bidna toa sto bidna, pominaja izborite, ne im izleze matematikata so brojot na osvoeni glasovi pa se premina na plan B. Statisticki gledano gragjanite koi glasaja za VMRO i togas i vo prethodnite godini i pokraj se bezmalku ostana nepromenet.
E sega sto tolku se sluci od parlamentarni do lokalni za da se sluci potop. Kadrovskite resenija za nekoj gradonacalnik i lista na sovetnici ili nesto drugo?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom