Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ѓурѓа е убедливо најлошата издавачка куќа во Македонија која компензира квантитет и евтини цени на сметка на квалитет, т.е. eден куп лошо преведени и кратени изданија за мали пари. Не знам од каде ти е ова дека се 'занимавале со геостратешки теми' изданијата на Ѓурѓа, најголемиот дел е белетристика...
Абе да читаа книги, ќе знаеа и за Ѓурѓа, а и други работи...ама ај

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.402
Поени од реакции
3.212
Абе да читаа книги, ќе знаеа и за Ѓурѓа, а и други работи...ама ај
А Вие оти многу читате?!...Мораа вчера Милчин и денес Геровски да пишуваат вакви работи...
P.S. Ми се виде интересно затоа го постирав...со првово и јас не се слагам !...А за останатото ако знаеш пиши...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
А Вие оти многу читате?!...Мораа вчера Милчин и денес Геровски да пишуваат вакви работи...
P.S. Ми се виде интересно затоа го постирав...со првово и јас не се слагам !...А за останатото ако знаеш пиши...
Вие по Милчин со говна фрлавте кога се бунеше за спроведување на право, за правна држава, функционирање институции, по Левица исто...па денеска ги цитирате истите.
Образ ѓон имате.
Еве гледаш, мене не ми се коментира за случајов со џипов, за кој тоа шмоклето уште одма мораше да си даде оставка, ама вчера го читам иреал како го споредува случајот на спасов и како тоа било (со негови зборови) пицхин дим....и го угасив форумов - да му се згади на чоек.
Или критикувајте со добра намера за држаава или ич не не замарајте. Ако сега не влеземе у нато (за што јас лично би бил принципиелно задоволен, може не и практично), кога би дошол дпне да ја праи (вулгарно кажано) пенетрацијата - тогаш се' ова ќе го забораите и нато ќе стане супер.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.402
Поени од реакции
3.212
Вие по Милчин со говна фрлавте кога се бунеше за спроведување на право, за правна држава, функционирање институции, по Левица исто...па денеска ги цитирате истите.
Образ ѓон имате.
Еве гледаш, мене не ми се коментира за случајов со џипов, за кој тоа шмоклето уште одма мораше да си даде оставка, ама вчера го читам иреал како го споредува случајот на спасов и како тоа било (со негови зборови) пицхин дим....и го угасив форумов - да му се згади на чоек.
Или критикувајте со добра намера за држаава или ич не не замарајте. Ако сега не влеземе у нато (за што јас лично би бил принципиелно задоволен, може не и практично), кога би дошол дпне да ја праи (вулгарно кажано) пенетрацијата - тогаш се' ова ќе го забораите и нато ќе стане супер.
Е ај, го цитирав Милчин намерно оти сте многу "начитани"....:D

...Секој што е против промена на името одма го ставате у дпне...како за начитани...ептен неначитано реагирате...

P.S. Кога сме за кај ѓон образот...да си делиш тендери како си сакаш и тоа апла..Кој ѓон ? Кој образ ?
За другиве работи да не збориме : - договорот со бугарија, со грција, законот за двојазичност...
Сега ми е јасно и за МАНУ и за начитаноста...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.313
Поени од реакции
15.475
Ѓурѓа е убедливо најлошата издавачка куќа во Македонија која компензира квантитет и евтини цени на сметка на квалитет, т.е. eден куп лошо преведени и кратени изданија за мали пари. Не знам од каде ти е ова дека се 'занимавале со геостратешки теми' изданијата на Ѓурѓа, најголемиот дел е белетристика...
Pročitaj što imam napišano ...a sum čital vo nivniot svetski izbor za podocnežnite slučuvanja.

Vo 1995 godina vo nivniot izbor prenesoa tekst deka SAD vo dogledno vreme ke gi napadni Avganistan, Iran, Irak i Sirija so objasnuvanja ZOŠTO...

Isto taka vo 95-96 predvidoa deka Al Kaeda ke izvrši uspesen napad na teritorijata na SAD.

Ova jas lično sum go čital togaš...sega neznam kako e

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Пошо само од местење тендери, лапање субвенции и патни трошоци не се живее...
Исто вака сложно си гласаат кога треба платите да си ги покачат.

38701162_1824206230989261_8621371085432029184_o.png [DOUBLEPOST=1533582906][/DOUBLEPOST]
...Секој што е против промена на името одма го ставате у дпне...како за начитани...ептен неначитано реагирате...
Јас сум против промена на името....а дпне на бандери би го наредил од главата до задњи форумски војник. Убеден сум дека и покрај сите срања, оваа држава можеше да склопи билатерален договор со Грција, со коректно поведение и воведување на поредок внатре во нашите граници, а не да ни го начукаат со ерга-омнес, со понижување.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.402
Поени од реакции
3.212
дуа липа ќе ја носеле пред референдум :pos::pos::pos:
бар така најавуе денешен вечер.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Врти назад страна, две и ќе видиш кој се' би можел да настапува...
Пошо само од местење тендери, лапање субвенции и патни трошоци не се живее...
Исто вака сложно си гласаат кога треба платите да си ги покачат.

Прегледај го приврзокот 195023[DOUBLEPOST=1533582906][/DOUBLEPOST]
Јас сум против промена на името....а дпне на бандери би го наредил од главата до задњи форумски војник. Убеден сум дека и покрај сите срања, оваа држава можеше да склопи билатерален договор со Грција, со коректно поведение и воведување на поредок внатре во нашите граници, а не да ни го начукаат со ерга-омнес, со понижување.
Да, ама како што гледаме за пари одма се договорија, т.е. и овие можеа подобро, мислам и дека не се ни потрудија за подобро...така да на бандера треба сите војници од двете партии...[DOUBLEPOST=1533583711][/DOUBLEPOST]
Lol. Убо е напишано, али не е ништо ново. Нашиве доцнат со вакви ствари.

Donald Trump - Twitter Status
Trump Twitter Status
Имам одбивност кон милитаризмот т.е. воени сојузи, какви и да биле...и никогаш не сум се интересирал за обврските на една земја кои произлегуваат од нејзиното членство, затоа и побарав некој да постира или пише нешто повеќе околу тоа...
P.S. За барањево на Трамп мислам дека сите знаат !

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Она ЕЛЕМ е грутката на целото зло у државава. Добро и Телеком, али ова е врвот. Само странска фирма со 100% сопствеништво е спасот. И за државава општо ако може.

Член од
24 јули 2018
Мислења
57
Поени од реакции
235
Што е работата со WizzAir? Навистика ке се укинуваат ефтините летови или е некоја пропаганда? Видов низ ФБ, но не можам да најдам официјално инфо.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Она ЕЛЕМ е грутката на целото зло у државава. Добро и Телеком, али ова е врвот. Само странска фирма со 100% сопствеништво е спасот. И за државава општо ако може.
Теоретски не треба да е така.
Словенија нема ништо од приватен капитал во овие претпријатија.
И здравствово да не е нешто помала грутка?

Што е работата со WizzAir? Навистика ке се укинуваат ефтините летови или е некоја пропаганда? Видов низ ФБ, но не можам да најдам официјално инфо.
летовите се ефтини само затоа што државата им истура огромни пари годишно, со изговор дека ако формира национален авиопревозник, истиот би бил нерентабилен. Дали ќе го укинат не знам. Реагираат за субвенциите други европски превозници заради нелојална конкуренција и некоректна пазарска игра. Ако не се лажам во ЕУ, ова субвенционирање е законски забрането. Паторот го уведе за да види Венеција непрошетанава младина и да поделат некое миљонче со газдата на Виз.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom