Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Грујо во 2012 ја држеше цела држава во рака, без никаква пречка ако сакаше ќе направеше попис.
Da ama ako nemase popisuvaci od sds koi po stapska direktiva prestanaa so terenska evidencija
A i da prodolzea bes niv sds pak ke izedea govna da go prekinat popisot.

I zosto veke ednas ne svatite deka sekogas koga sds na bilo kakov nacin uspevale da dojdat na vlast Makedonija odela nanazad.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не ти пречи ли тебе ако се направи нереален попис? Кој и да го спроведе
Твојата бескрајна досадна игра на зборови без поента. Јас како сериозен возрасен човек кога пишувам "да се спроведе попис" мислам дека мора да се спроведе попис. Пописот е една операција која меѓу другото се користи за економско планирање и инвестиции. Да беше паторот мудар и да беше Македонец, на таа перфидна, п***рска игра на дуи ќе одговореше со раскин на коалицијата, некое соодветно Пржино, ќе створеше криза, ама од национален интерес или во крајна линија ќе спроведеше делумен попис и со издржана закана ќе го прекинеше секое префрлање државни средства во општини без спроведен попис. Наспроти тоа, помили му беа бизнисите со дуи или поголем му беше стравот дека пописот ќе покаже дека пола држава му е преселена или во Скопје или во странство.[DOUBLEPOST=1487956533][/DOUBLEPOST]
Zatoa sto isto kako referendumot bese ispolitiziran i prekinat od strana na sds
Кој црн референдум? Паторот што не го поддржа? Кај бевте тогаш 450000? 450000 мајки...
Јас лично имам гласано против на тој реферндум. Види кај сум јас со ставовите сега, кај си ти, без памет...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Nekoj ke se slika za nekrolog.Toj nekoj najverojatno ke bide sds

http://kajgana.com/ahmeti-se-sretna-so-dankan-najavi-mozhnost-dui-da-ostane-vo-opozicija

Ахмети се сретна со Данкан, најави можност ДУИ да остане во опозиција

Ахмети го запозна Данкан и за денешниот состанок на Централното претседателство на ДУИ каде ќе се разговара за можностите и опциите на партијата, имајќи во предвид изборниот резултат, вклучувајќи ја и можноста ДУИ да остане во опозиција, се вели во соопштението од партијата.

Ахмети истакна дека во донесувањето на својата одлука ќе ја зема предвид волјата на гласачите на ДУИ, Албанците, но и очекувањата на граѓаните и меѓународните пријатели. Земјата се наоѓа пред многу предизвици и ДУИ ќе игра конструктивна улога, додаваат од партијата.

Ахмети на средбата нагласи дека изборите во земјата беа демократски и веродостојни, така што произведоа тесен и многу предизвикувачки резултат за политичките партии........
[DOUBLEPOST=1487957029][/DOUBLEPOST]
Јас лично имам гласано против на тој реферндум. Види кај сум јас со ставовите сега, кај си ти, без памет...
Vo Germanija rabotam so brat mi vo negovata fabrika i zimam 5k evra palta a vo Makedonija imam okolu 3k evra prihodi od zakupnina na stamben i deloven prostor

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тебе што те интересира? Дали на парите ќе има два јазика или правда?
И едно и друго. Има трајни вредности.[DOUBLEPOST=1487957271][/DOUBLEPOST]
Твојата бескрајна досадна игра на зборови без поента. Јас како сериозен возрасен човек кога пишувам "да се спроведе попис" мислам дека мора да се спроведе попис. Пописот е една операција која меѓу другото се користи за економско планирање и инвестиции. Да беше паторот мудар и да беше Македонец, на таа перфидна, п***рска игра на дуи ќе одговореше со раскин на коалицијата, некое соодветно Пржино, ќе створеше криза, ама од национален интерес или во крајна линија ќе спроведеше делумен попис и со издржана закана ќе го прекинеше секое префрлање државни средства во општини без спроведен попис. Наспроти тоа, помили му беа бизнисите со дуи или поголем му беше стравот дека пописот ќе покаже дека пола држава му е преселена или во Скопје или во странство.[DOUBLEPOST=1487956533][/DOUBLEPOST]
Кој црн референдум? Паторот што не го поддржа? Кај бевте тогаш 450000? 450000 мајки...
Ти како сериозен човек не треба да лажеш. Референдумот го поддржа Вмро Дпмне.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
И едно и друго. Има трајни вредности.[DOUBLEPOST=1487957271][/DOUBLEPOST]
А сега во моментов што е побитно?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Da ama ako nemase popisuvaci od sds koi po stapska direktiva prestanaa so terenska evidencija

I zosto veke ednas ne svatite deka sekogas koga sds na bilo kakov nacin uspevale da dojdat na vlast Makedonija odela nanazad.
.....квислинг мисли дека сите се квислинзи.., затоа..:)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.439

Како бе за се и секогаш сдс ја има главната кривица....како еднаш не прифативте одговорност за некоја грешка?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Сега ти што си имаш проблем со прифаќање на тој член тоа нема да го смени истиот.
..јас неам бе проблем со ништо одаааамна , ти глеам си се убедуваш дека т'зи дупка не е дупка.., онака јаден..јадосан. Ко со страв дека има шанса утре сонцто на запад да изгрее...:)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
ова е фотографија од 2008[DOUBLEPOST=1487958458][/DOUBLEPOST]

http://kajgana.com/ahmeti-se-sretna-so-dankan-najavi-mozhnost-dui-da-ostane-vo-opozicija

Ахмети го запозна Данкан и за денешниот состанок на Централното претседателство на ДУИ каде ќе се разговара за можностите и опциите на партијата, имајќи во предвид изборниот резултат, вклучувајќи ја и можноста ДУИ да остане во опозиција, се вели во соопштението од партијата.

Ахмети истакна дека во донесувањето на својата одлука ќе ја зема предвид волјата на гласачите на ДУИ, Албанците, но и очекувањата на граѓаните и меѓународните пријатели. Земјата се наоѓа пред многу предизвици и ДУИ ќе игра конструктивна улога, додаваат од партијата.

Ахмети на средбата нагласи дека изборите во земјата беа демократски и веродостојни, така што произведоа тесен и многу предизвикувачки резултат за политичките партии........

Vo Germanija rabotam so brat mi vo negovata fabrika i zimam 5k evra palta a vo Makedonija imam okolu 3k evra prihodi od zakupnina na stamben i deloven prostor
хахахах целата надеж, молитви и желби ви се вперени во Ахмети.
На Исус зборовите толку желно не ги очекувате како тие на Али.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

хахахах целата надеж, молитви и желби ви се вперени во Ахмети.
На Исус зборовите толку желно не ги очекувате како тие на Али.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
потребни беа околу 400000 гласови, а не излегоа ни 200000. Вие после избориве последни скокавте дека "не била исполнета волјата на народот", каде бевте тогаш? Пази, јас тогаш сум гласал против, многу од другариве (кои од корен го мразат паторот) гласаа против - кај се другите? К** ве болело сите тогаш, а сега за јазикот(што законот дпне го има договорено) јајцата кокоси ни ги праите.[DOUBLEPOST=1487959010][/DOUBLEPOST]
Австралопитекусот издркано има слични привиденија, живее во сличен холограм како тебе. Ќе одите во душевна болница, ќе ви даде чичкото бонбончиња.
Здрав чоек со 8000 евра месечни приходи нема да знае како изгледа паторот, а не да му дава blowjob 24/7 на интернет.[DOUBLEPOST=1487959316][/DOUBLEPOST]
:lolzz:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom