Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Парастос ќе има, над една здивена банда психопати кои мислеа дека државата е нивна, и дека журката вечно ќе трае. И за сите пушикуровци, превари и слични профили кои им помагаа во тоа.
Што ме интересираат пресметките. Кажи му на твојот лидер да не ја продава националната македонска држава само за власт.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Што ме интересираат пресметките. Кажи му на твојот лидер да не ја продава националната македонска држава само за власт.
Колку што мене ми е лидер Заев, толку ти жив да бидеш. Може така?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Што е важно кој за кого гласал. Сум те прашал ли? Имаме момент можеби кобен за нас. Не се тоа работи кои може да се поправат.
аман бе ѓорѓи туку бегаш туку се криеш не си бил со власта не си гласал за овие не си мислел овака не си бранел оние....
Застани бе чоек на свои принципи и брани ги.
Не оставај да те туркаат на страна и газат и на работа и дома и во друштво.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
психопаторот отворено повикува на конфликт.
Втор пат за кратко време на ќората војска позади себе и дава лажна реалност, лажни информации и ги тера да прават немири. Моментално е на суд за првиот пат, кога во корист на донесувањето на ДУП-от Тасино чешмиче (btw по кој се гради она најголемо зградиште во Скопје) и кога требаше да внесе нови градежни површини на Водно за џабал'к што ги зема, а ги лажеше дека наводно некоја црква ќе биде рушена. За ова второво заслужил да виси на бандера.

http://www.telma.com.mk/vesti/gruevski-ne-znaeme-dali-mozheme-da-garantirame-mir

Паторот: Не знаеме дали можеме да гарантираме мир
....крајно време е да се спречат немири, во ситуација на зајаци, патори и швајцарски пациенти.., Ѓорѓе ќе треба да да си ги најде мудата и да прогласи вонредна состојба и истовремено да ја повика Таманската дивизија на одмор во Македонија. Ова за секој случај, ако нато хиените се подзаборават у својата демократска просветителска мисија, ко што сторија еве во Сирија...најсвежо..

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Od predavnicite,patriotite ili tvrdokornite ima li muda nekoj da pobara prvo popis vo Makedonija pa ako izlezat poveke od 20% na nivo na cela Makedonia togas da se pregovara dali ke im se dozvolat uste otstapki na sipta rite.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Колку што мене ми е лидер Заев, толку ти жив да бидеш. Може така?
Ок ако не е. Ти си знаеш. Имам впечаток дека го поддржуваш во ова што го прави.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Колку тврдокорни има? 100-150? :pos:
Какво силење удрија ау, оној па филипче како глуми јак и на крај кога ќе дојдат 1000 души максимум како пред дик ќе почне да плаче дека државата ја продале. Друг вика 50 илјади ќе излегле одма, абе да се смее човек со овие само. Оние што лижеа шупаци 10 години полека полека почнаа да ќутат и не им се збори за политика, а овие малоумниве други ќе ги гледаме неколку дена по улици и после ајт по тоа селата од каде дошле, а некои во затвор.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
аман бе ѓорѓи туку бегаш туку се криеш не си бил со власта не си гласал за овие не си мислел овака не си бранел оние....
Застани бе чоек на свои принципи и брани ги.
Не оставај да те туркаат на страна и газат и на работа и дома и во друштво.
Лет, навистина мислам дека твојот капацитет е многу поголем од она што ми го пишуваш. Правото на глас на секој е неприкосновено и никому не сум му го оспорил, ниту воопшто сум дискутирал за некој зошто гласал како што гласал. Ниту моето право сум го дискутирал. Борбата за власт е право на партиите. Но нека не се продаваат националните работи. Не се тоа ексклузивно право на одредена група. Ниту мнозинска, а камо ли малцинска како сега.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.786
Поени од реакции
36.798
.......пробај уште пет шест пермутации , сигурно ќе го добиеш текстот на Куранот во изворна одамна загубена форма...
Сега ти што си имаш проблем со прифаќање на тој член тоа нема да го смени истиот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Лет, навистина мислам дека твојот капацитет е многу поголем од она што ми го пишуваш. Правото на глас на секој е неприкосновено и никому не сум му го оспорил, ниту воопшто сум дискутирал за некој зошто гласал како што гласал. Ниту моето право сум го дискутирал. Борбата за власт е право на партиите. Но нека не се продаваат националните работи. Не се тоа ексклузивно право на одредена група. Ниту мнозинска, а камо ли малцинска како сега.
eте, пак се тргаш, пак бегаш, пак негираш

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Od predavnicite,patriotite ili tvrdokornite ima li muda nekoj da pobara prvo popis vo Makedonija pa ako izlezat poveke od 20% na nivo na cela Makedonia togas da se pregovara dali ke im se dozvolat uste otstapki na sipta rite.
Зошто паторот не го напраи тоа? Законска обврска беше во 2012-та година.

Ако е стварно вака, друштво на филателисти на Скопје е поопасно од „тврдокорните“

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Колку тврдокорни има? 100-150? :pos:
Какво силење удрија ау, оној па филипче како глуми јак и на крај кога ќе дојдат 1000 души максимум како пред дик ќе почне да плаче дека државата ја продале. Друг вика 50 илјади ќе излегле одма, абе да се смее човек со овие само. Оние што лижеа шупаци 10 години полека полека почнаа да ќутат и не им се збори за политика, а овие малоумниве други ќе ги гледаме неколку дена по улици и после ајт по тоа селата од каде дошле, а некои во затвор.
А тебе не те засега ли ова што го договара Заев? Што се важни Груевски или Заев ако ние се самопоништиме?[DOUBLEPOST=1487955040][/DOUBLEPOST]
Не ти пречи ли тебе ако се направи нереален попис? Кој и да го спроведе

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
А тебе не те засега ли ова што го договара Заев? Што се важни Груевски или Заев ако ние се самопоништиме?[DOUBLEPOST=1487955040][/DOUBLEPOST]
Mногу се плашиш од работи кои не се ни случија а кои се можеби и пропаганда на криминалните неприатели на Македонија и Македонскиот народ.
Еве гледај на интернет како се повикува на ками револвери на чистки на “шќиптариштата“ на борби по улици на војни....
Пред само малку време за тоа го обвинуваа заев, дека сакал да предизвика нереди немири насилие па и војна, е сега тие истото го прават.
Дали под команда на Сорос сега работи ВМРО?

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не ме засега бидејќи нема да се исполни, и да се исполни некој дел тој ќе е во рамки на уставот, значи приказната дека устав ќе се менува не е вистинита. Мене ме засега само едно нешто, а тоа е криминалците и убијците да бидат судени, судиите да бидат сменети и да се стават други, институциите да се ослободат од криминалци и сите што згрешиле да одат во затвор, решавање на случајот Монструм и ако дај боже ни дозволат, да ги каменуваме виновниците.
Тебе што те интересира? Дали на парите ќе има два јазика или правда?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.130
Поени од реакции
16.271
А тебе не те засега ли ова што го договара Заев? Што се важни Груевски или Заев ако ние се самопоништиме?
имам повеќе доверба Али да го добие Мандатот, т,.е. дпмне да му дади 51 потпис...
Али и порано кажа дека нема да прифати бришење на поимот Македонија од името на државата, па зошто и тој да не се чувствува македонец , без обзира што има албанско потекло ?? како во УСА што има и ирци и италијанци, ама сите се чувствуваат американци

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Ако е стварно вака, друштво на филателисти на Скопје е поопасно од „тврдокорните“

Zatoa sto isto kako referendumot bese ispolitiziran i prekinat od strana na sds

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom