- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Кажав ти, твоите митове са от Гевгели до Куманово.А што не ти се допаѓа вистината... Епа жалам, таа е... Ти си тој што охрабрува да смениме име... Вака фино како прв комшија... Хипокризија на ниво... Ајде кога сме веќе таму вие сте во ЕУ и во НАТО колку што знам, дали знаеш да ми кажеш колкава е просечната плата во Бугарија и колку е поголема од Македонија.... И после објасни им тука на овие про ЕУ и НАТО кои реално очекуваат плата 1500+ Евра кога ќе влеземе во ЕУ и НАТО, како тоа имаме скоро иста просечна плата со земја која 10 години (10 ли беа?) е во ЕУ... и дали вреди тоа што го потпишавме со вас и со Грција... за све тоа?
Просечната плата е 565 евра.
Да, вреди да си во ЕУ. Нема откаде да ти доjдат фондови както за приватниот сектор, така и за инфраструктура, така и за административен капацитет, така и за екологиja, така и за регионален развоj. Тоа са ти фондови неповратни. Ти днес ги немаш.[DOUBLEPOST=1530049844][/DOUBLEPOST]
Да, да добар мит. Гледам како соработуват и са отворили пазарите си една за друга...тоа са смешки.Брикс.. Русија, Индија, Кина, Бразил, ЈАР Скоро 3 милијарди пазар е тоа дечко..
Ај кажи што ви даде ЕУ на Бугарија и како успеаја да достигнат таков успех, да ви ја качат просечната плата симболично поголема од таа што ја имаме сега во Македонија после цел тој лоповлук што се случуваше кај нас....
Дали ако сум платил ДДВ во Русиja и извезувам во Кина, Кина ке ми признае платеното ДДВ во Русиja? Дали за сите производи имаш 0% увоз давачка?
Што ни даде ЕУ праша? - Над 7 милиарда евра за правиот програмен период во вид на фондови. От пруги през автопати, еве во моментот сканиране на стамбени сгради преку пари за регионален развоj. ЕУ нема да ти даде во джеб мора сам да ги заработиш. ЕУ ке ти даде можност.
Последно уредено: