Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
ВРВ на Дебилизмот на Законот е што во Македонија ниту 20-30% од албанската популација НЕ зборува литературен албански јазик. Сега треба НЕКОЈ да да го пријави службеникот албанец во општина бидејќи не зборува Литературен Албански јазик :icon_mrgr:
колку за утеха, има и полошо од двојазичност, ( а и тоа ќе дојде иако го демантираа сдсм), кога ќе дојдат мигрантите, па како во Шведска и Германија ќе се легализира РАП-от, се у 16 ќе биде..
б.т.в. нема веќе да има иселување на младите ( од невозвратена љубов :P) , туку иселување и на семејства сосе деца и тоа џанам далеку, како Кили :icon_mrgr: што отиде во Еквадор
Врв на дебилизмот е вчерашната насловна на слободен печат, е сеа да беше таа насловна на вечер а истата жена да беше од спротивниот табор, кој знае ете ти лично како ќе реагираше, пошто од твоите...

Мене ме иритираше насловната повеќе и мруслувањето по повод истата во денешното издание, ама шо да очекуваш од препотентен фрфољ...да имаше услови сигурно никој при здрав памет не би останал така, настрана фактот шо повеќето од тие луѓе ги мрцварат од партиите и ги лажат секој ден со ќе ти вработиме/отпуштиме ако не/да или слично.

Законот за јазици ти е друга приказна, Хорхе еднаш треба да покаже дека не е вегетација и да не дозволи по секоја цена овој ваков закон и на ваков начин да помине, буквално по секоја цена да не дозволи.
Пошто доволно беше уличарско лажење.

Друго, ти од кај знаеш дека дали и кој говори или не литературен албански?
Научен труд си читал или текст од куририте?

Инаку за невозвратена љубов не знам дали се вратија двете скршени срца од јунанистан?
Ете сношти уше еден баш за љубов апсаана го ставиле :P

Искрено се надевам фамилијата а посебно децата на куропошева ќе доживеат да се најдат во иста ситуација.
А јас да иам прилика да го видам тоа, па да видиме ;)

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
да,мораат на македонски бидејќи македонскиот е официјален јазик. да бевте во грција, на грчки ќе се одвиваше судењето. логикава ти вришти.
чекаше да се опаметите, ама некако памет не ви доаѓа па уште ги гласате ДУИ.
со таков памет, ќе си почекате уште бајаги за канализација-елементарно право.
битно во пехчево да можело да се збори на албански.
Шо би било сеа да излезат материјални докази и очевидци дека и досега, иако незаконски, кога мнозинство од вклучените во судските процеси во одредени судови низ Западна МКД си терале на албански, пишаниот дела исклучиво офицјално шо мора да оди во архив и службен пат на македонски. Шу праиме кога во она шо треба да е храм на правдата се постапувало незаконски?

Цела работа е шо и онака прават како шо сакаат и жива сила не ебаваат, сега само да го озаконат сето тоа и да нема правна основа за мрчење...да можат gragxanite да се лигават националисти, шовинисти, фашисти и останото од шаблонот.

Две и пол држави на Балканот, е сеа, додатно на ова е показателот за интерната миграција а тоа колку МКД мигрирале интерно во земјата од средини доминирани од албанците во кои се родиле и израснале и обратно, нема бегање од бројките.

Колку МКД се преселиле во Битола, Прилеп, Охрид и одредени делови на Скопје од средини каде се доминантни албанците и обратно, колку АЛБ се преселиле од Битола, Прилеп и други доминатно МКД граови во Тетово и Западна МКД.

И ќе дојде сеа gragxanski мруслко да ти каже националист...ссс.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Демонстратите кои протестираат денови кои во најголем дел се повозрасни прашуваат каде се младите и велат дека младите денеска биле ЛЏБТ и седеле по цел ден на кафиња ама забораваат дека имаше млади кои протестираа а вие дремевте дома и ве немаше никаде.Младите протестираа кога ја бранеа црквата на Калето,протестираа кога вашиот лажен патриот го постави терористот министер за одбрана.Кога беше извршен масакар на 5 Македонци не испаднавте никаде само млади луѓе беа по улиците.За сите овие протести младите изедоа немилосрден ќотек и пендраци како да се непријател број 1 на државата.За сето ова беше виновен само еден човек се вика Никола Груевски.Вие ќутевте тогаш а јас бев премногу мал за да бидам рамо до рамо со мои браќа Македонци.Затоа викендов ќе одам во Скопје да ги преставувам тие млади деца и ќе протестирам во нивна чест.Лицемерни сте но сепак ова е наша заедничка борба и не смее да има поделби.Да живее Македонија.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.846
Државата гори а дегени уште за Заев и Грујо гинат... Бог да чува, што толку сте се заљубиле во нов, орган да не ви донирале? Уствари да ФИРОМ сме ние, партијата пред се.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.198
Поени од реакции
16.338
Друго, ти од кај знаеш дека дали и кој говори или не литературен албански?
Научен труд си читал или текст од куририте?

Инаку за невозвратена љубов не знам дали се вратија двете скршени срца од јунанистан?
Ете сношти уше еден баш за љубов апсаана го ставиле :P

Искрено се надевам фамилијата а посебно децата на куропошева ќе доживеат да се најдат во иста ситуација.
А јас да иам прилика да го видам тоа, па да видиме ;)
2006 одев за Албанија со еден од Струга, човекот кажа тогаш, кај нас слабо се зборува литературен албански... а башка што во Албанија одма ги препознаваа тие од кај нас и од Косово и ич не ги сакаа..
е сега можно и да е сменета таму ситуацијата, има доста исламизација
2006 кога бев во Драч, на богородица 15 август беше како во Грција да си, мнозинство коли од Тирана со крстови на шофершајбните

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
2006 одев за Албанија со еден од Струга, човекот кажа тогаш, кај нас слабо се зборува литературен албански... а башка што во Албанија одма ги препознаваа тие од кај нас и од Косово и ич не ги сакаа..
е сега можно и да е сменета таму ситуацијата, има доста исламизација
2006 кога бев во Драч, на богородица 15 август беше како во Грција да си, мнозинство коли од Тирана со крстови на шофершајбните
(y)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.303
Поени од реакции
21.432
Да не ги амнестираше Груевскин терористите немаше да се шетаат по собрание и да јадат лајна тоа вие, гласали сте гледајте. многу ви е кратко помнењето. Ама така е на дел од Вас членовите на фамилиите ви се начукаа на државно јасле.
Така е, Грујо е крив за сите пиздарии на актуелнава власт.

Да не беше Грујо пичка, да излезеше во 2001ва да им ги искрши кичмите на терористите уште пред да почне војната, сега немаше да има ни војна, ни амнестија за терористи, ни Закон за двојазичност, ни оштетена џамија за која државата после 17 години треба да ѝ плати оштета на ИВЗ од 152 000 евра.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.198
Поени од реакции
16.338
важно
Парламентот го измени Законот за заштита од пушење
сега работата е Пое-Бате На Терасу, на Терасе може да се пуши, а во простории само грчки и албански пури..

Б.Т.В. бев да купувам вино пред недела дена во 20.00, си викам МОЖЕ по нов Закон, ама ЈОК
Всушност продавниците за да продава по 19ч може треба да го менуваат софтверот за фискални ?, па оваа работа ќе почека...
[DOUBLEPOST=1521201625][/DOUBLEPOST]
Така е, Грујо е крив за сите пиздарии на актуелнава власт.

Да не беше Грујо пичка, да излезеше во 2001ва да им ги искрши кичмите на терористите уште пред да почне војната, сега немаше да има ни војна, ни амнестија за терористи, ни Закон за двојазичност, ни оштетена џамија за која државата после 17 години треба да ѝ плати оштета на ИВЗ од 152 000 евра.
да не беше Бранко пич и да НЕ го симеше албанското знаме 1998 во Гостивар, да не го уапсеше градоначалникот и мвр да не утепаа албанци кој протестираа кај мала Речица НЕМА ни да имаше војна во 2001 ????? :confused:

V

viktora

Гостин
Не мелам за амнестијата, мелам за оние кои тогаш ќутеа а сеа се најгласни. Кој тогаш ќутел нека ќути и сеа. Многу е едноставно.
Не е така едноставно.Вие што му го дадовте гласот на муртинското гомно и што му поверувавте дека нема тиранска платформа вие први треба да испаднете на протест и да бидете најгласни.Ве излажа Заеб и сега друг ви е крив.

V

viktora

Гостин
Паметни се сдсШ. Ги затворија главните демонстранти (од 27ми април) за да не можат сега да направат нешто. И сега освен Филип Петровски нема кој друг да ги собере нашите за да има некаква фрка.
Најдоброто нешто што може да ни се случи е ако Иванов прогласи воена состојба или па ние сами излеземе и да демолираме ш иптарски дуќани, коли и да блокираме институции.

Ако има некој попаметен предлог, нека го каже.

Сакав и јас како и поголемиот дел од Македонскиот народ, по цивилизирано да помине ова, да го тргнеме ш иптарскиот закон, но веќе не може со милум за жал.

Протести не. Не сум јас за протести, бидејќи не вршат работа.
Имам.Не ни се криви ши.птарите.Ако веќе палиме дуќани или куќи треба на есдесовците.Без тие куртони не ќе беше донесен законот.Прво со предавниците па отом потом со шип.тарит.

?

..........

Гостин
Како рејтингот на сдс?
Заев само најблиската фамилија ултра хардкор сендвичи и албанци му стиснале лајк.
Мамицата предавничка ви ја ебам, уште не сум сретнал член на сдс тоа е изгледа нешто непостоечко моментално во државава, ќе ги врателе младите тука живот ќе имало 500 евра плата, шутка бардовци за таа стока, и тепање до посер, како не го утепа некој на 27 тоа куче муртинско се да ви ебам изнаебам ваше, ќутете пички цел живот со наведната глава ќе шетате!

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Доста успешно видеово на премиерот и лидер наш вчера. 1100 дислајкови спрема 30 лајкови на YouTube е резултат за почит, не ми ни текнува да сум видел видео со ваков сооднос. Ни Џастин Бибер на времето не проаѓаше вака.

B

Bafra

Гостин
, уште не сум сретнал член на сдс тоа е изгледа нешто непостоечко моментално во државава, ќе ги врателе младите тука живот ќе имало 500 евра плата, шутка бардовци за таа стока, и тепање до посер, како не го утепа некој на 27 тоа куче муртинско се да ви ебам изнаебам ваше, ќутете пички цел живот со наведната глава ќе шетате!
Па те избегнуваат членовите на сдс, оти си небањат :lolzz:

Многу голем ебач си, ама изгледа како што на 27ми не направи ништо, така и кај ебавањето изгледа на друг му оставаш :D

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Доста успешно видеово на премиерот и лидер наш вчера. 1100 дислајкови спрема 30 лајкови на YouTube е резултат за почит, не ми ни текнува да сум видел видео со ваков сооднос. Ни Џастин Бибер на времето не проаѓаше вака.

Samo nebanjatite koristat internet izgleda, ljockite pa ne go razbiraat, ne zemal preveduvac glupiot toj...[DOUBLEPOST=1521205568][/DOUBLEPOST]
Како рејтингот на сдс?
Заев само најблиската фамилија ултра хардкор сендвичи и албанци му стиснале лајк.
Мамицата предавничка ви ја ебам, уште не сум сретнал член на сдс тоа е изгледа нешто непостоечко моментално во државава, ќе ги врателе младите тука живот ќе имало 500 евра плата, шутка бардовци за таа стока, и тепање до посер, како не го утепа некој на 27 тоа куче муртинско се да ви ебам изнаебам ваше, ќутете пички цел живот со наведната глава ќе шетате!
Bratucedot mi e tezok komunjar, nikade go nema kako zemja da go goltna. Ne moze da sfatat ni samite kakvi goveda parkirale vo parlamentot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom