Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.910
Поени од реакции
30.885
Гледајте позитивно на случајот со полицајката...кога ќе ве сопре сообраќајна бапни му 2 бокса па нека ќути од страв да не го избркаат.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Џабе, исти сте :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
На која основа ме рамниш со штабските куртони од дпмне?

Јас пред 3-4 години кога сум огранизирал протести за екстерно/матура во тврдокорно ДПМНЕ средно школо ти си дудлал по штабови на ес де ес. На своја кожа имам осетено како е да те сјебе штабска гнида. Од дното на душата ве мрзам, повеќе албанците ги сакам да сум најискрен.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Мoре кaкo не гo пикнaa вo тoa жoлтo кoмбе и прaвец душевнa бoлницa, a пo пaт и брaтчедите дa ги стрпaa.а гледај негoвaт судбинa све сo кoмбињa гo врзувa.aј бaш дa видиме дaли у плaвo ке гo вoзaт.
еве ти мoј пoст зa Грујo и Мијaлкoви @Daedalus oд времетo кoгa се зaчленив нa фoрумoт

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
На која основа ме рамниш со штабските куртони од дпмне?

Јас пред 3-4 години кога сум огранизирал протести за екстерно/матура во тврдокорно ДПМНЕ средно школо ти си дудлал по штабови на ес де ес. На своја кожа имам осетено како е да те сјебе штабска гнида. Од дното на душата ве мрзам, повеќе албанците ги сакам да сум најискрен.

Искрено, ме заболе стапов што ти си правел и што си организирал :)

Ни штаб имам ни па зависам од некого :) Муабетот е што ве третираат како последни мифки. Смешни сте. Уствари мизерни сте.

Плус, еве ти како добар организатор земи нешто во свои раце, среди ја државава. :)

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Ова не постои. Има ли некој докази дека постоеле криминали? Се е тоа во главите на одредени ’амбургери на темава. Гледаме дека се измислуваат разни други „докази“, а не релевантни.
Нц, ич. Исто ко што овој од ДУИ не ја нападнал полицајкава, се удрила сама у пајакот ете дури и сама си кажува? Како можете да претпостави некој дека било физички напад? :facepalm:

Нека продолжи сдсм да ги амортизира ударите од дуи само, ништо нема повеќе да ги закопа од вакви Диме Спасов фори. За дуи секоја чест, најмудри испаднаа во политичка смисла, ем секогаш на власт, никој ништо не им може, сите противници ги уништија, газди. Секоја власт до некој степен ги прави малоумни своите граѓани, иако морам да признаам ние имаме поприлично висока толеранција, ама малку фали тоа да прелее за да биде после непоправливо. Само нека продолжат да ги користат тактиките од вмро па после нека се чудат зошто изгубиле секаква доверба.

Дека нешто сериозно ќе се оправи во брзо време, нема, но не е ни решение „не гласам за никого више бе брат“. По институционален пат најпрагматично е да се даде шанса трета македонска партија како Левица, колку и да се уфилмани марксисти, да стане сериозен играч за формирање влада која би одржувала некаков баланс. Ако ништо друго, досега оставаат некаква аура на принципиелност и желба за борба за социјална правда, иако сто пати досега сме виделе дека тоа не мора ништо да значи доколку добијат власт. А и тоа нема никакви шанси да се случи доколку не се смени моделот да стане цела држава една изборна единица, како што ветија сегашниве. Иако се сомневам дека ќе стојат на зборот.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Искрено, ме заболе стапов што ти си правел и што си организирал :)

Ни штаб имам ни па зависам од некого :) Муабетот е што ве третираат како последни мифки. Смешни сте. Уствари мизерни сте.

Плус, еве ти како добар организатор земи нешто во свои раце, среди ја државава. :)

Те заболел стапот за тоа сега, а? lel

Зошто да средувам нешто кога знам дека некој "мој" ќе ми забоде нож во грб? Јас само јадам гомна против сите дволични куртони бидејќи ми иде на живци глупоќа. Иднината не си ја гледам тука. Државата ја оставам на способни штабски гниди, подобро се снаоѓаат од мене, јебига.

Муабетот е што ве третираат како последни мифки. Смешни сте.
Објасни само кои сe тоa "вие" и кој тоа "не" третира како последни мивки и толку од мене на темава.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ова со детето на Рекорд и "се трага по напаѓачите" е пресмешно.

Нема шанси денес да направиш нешто и да не те фатат за ден - два, едноставно невозможно е посебно сред центар каде што има повеќе камери него луѓе (за лоцирање преку мобилен да не зборувам).

Тоа со цајканката е брука, независно од кој е примена или колку е способна.
Од друга страна пак - ќеиф ми е што добила два - три набрзина.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Дај не ми продавај ветер и магла. Он ќутел тогаш, сега збори. А ти тогаш збореше, сега ќутиш.

Која е разликата?
Се докажаа доволно, дај нека ги пикнат сите државно како еден лик шо пикнаа и раат више.

D

Daedalus

Гостин
еве ти мoј пoст зa Грујo и Мијaлкoви @Daedalus oд времетo кoгa се зaчленив нa фoрумoт
Ок моја грешка проштевај, глеам и после си серел. Еве, @Beric Dondarrion ја го знам лично и не е СДСМ полтрон, напротив, ги сере СДСМ за срањата што ги прават, е патриот и бивши член на ВМРО. Ама он мисли дека сте груевисти, исто ко што вие мислите дека он е сдсм. Ќе испадне тука дека многу од вас се серете со затнати уши и очи, и мислите дека другиот е полтрон, а врска нема. :D Многу и се полтрони тука, рака на срце.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ова со детето на Рекорд и "се трага по напаѓачите" е пресмешно.

Нема шанси денес да направиш нешто и да не те фатат за ден два, едноставно невозможно е посебно сред центар каде има повеќе камери него луѓе (за локација преку мобилен да не зборувам).
Штo си се фaтил кoнкретнo зa oвoј случaј дaли е измислен.И дa е измислислен фaкт е декa вaкви нaстaни имa мнoгу,a ги прикaжувaa кaкo меѓуетнички инциденти декa се тепaле Мaкедoнци и Албaнци,a вистинитa беше декa Мaкедoнците беa тепaни

Последно уредено:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Штo си се фaрил кoнкретнo зa oвoј случaј дaли е измислен.И дa е измислислен фaкт е декa вaкви нaстaни имa мнoгу,a ги прикaжувaa кaкo меѓуетнички инциденти декa се тепaле Мaкедoнци и Албaнци,a вистинитa беше декa Мaкедoнците беa тепaни
Не мислам дека е измислен ниту реков дека ваквите настани се реткост.
Значи, зборот ми беше; "се трага по напаѓачите" е смешно.
Познавам многу од инспектори до алфи, способни се да те средат за 30мин.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Мојот пост беше за друг член на темава а ти се залепи како мува на гомно. Инаку "вие" сте тие што 12 години имавте дпмне букаке, ок? И сеа кога дојде ред да се продолжи со истото вас тоа ви пречи. После 12 години примање кур на суво сега почна да боли, така?

Дали сеа ти е јасно кои сте тоа "вие"?

Јас само јадам гомна против сите дволични куртони бидејќи ми иде на живци глупоќа.
Ради ова ти се закачив бе торко.
Година дена од време на време пишувам на темава, да ме наречеш мене дпмне-овска гнида е во најмала рака ретардирано. Подобро опцуј ми мајка полесно ќе го прифатам.

Ја би ти се извинил ако ти не си штабска гнида ама не знам искрено дали е така зошто она што го пишав "он ќутеше тогаш, а сега збори, а ти обратно" мислам дека се уште важи. Еве ако не е така, проштевај оче грешев. Само дај покажи малку жар и во критиката кон оваа влада, ништо повеќе.

Ова ми е последно мислење во дувлово на полтрони. Да сте ми живи и здрави:pijani:

D

Daedalus

Гостин
Ради ова ти се закачив бе торко.
Година дена од време на време пишувам на темава, да ме наречеш мене дпмне-овска гнида е во најмала рака ретардирано. Подобро опцуј ми мајка полесно ќе го прифатам.

Ја би ти се извинил ако ти не си штабска гнида ама не знам искрено дали е така зошто она што го пишав "он ќутеше тогаш, а сега збори, а ти обратно" мислам дека се уште важи. Еве ако не е така, проштевај оче грешев. Само дај покажи малку жар и во критиката кон оваа влада, ништо повеќе.

Ова ми е последно мислење во дувлово на полтрони. Да сте ми живи и здрави:pijani:
На крај сите ќе си простите све и ќе сконтате дека не сте полтрони.
Кога кафана?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom