Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Колку се глупи патриотиве, немаат за леб а се фатиле за јазикот ко слеп за стап. Оној горе се смее ко демек сега во право е тој и ни покажал убаво, тој другиот вергла едно исто. Глупаци неписмени.
Чекај сега.Нели патриотите ја испокрадоа државата а сега немале за леб?Ај барем за една обична работа договорете се и држете се до тоа.Ако слабо памет држи,ливче пенкалце и маркирај што лаеш.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.905
Поени од реакции
36.977
Дали стварно ?
Даваш чесен пионерски збор ?
Абе Владе, што може да им дадат?Двојазичност во некоја форма која и онака нема да се имплементира таму кај што ги нема или се во мал број. Двојазичност на ниво на држава која веќе ја имаат во Уставот уште од 2001 година?

Знаме, химна? И да сакаат, не можат зошто устав треба да се менува тоа.

Не дозволувајте Груевски муда за бубрези да ви продава за да си го спаси мрсниот газ на толку украдени наши пари.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.513
Поени од реакции
24.291
Чекај сега.Нели патриотите ја испокрадоа државата а сега немале за леб?Ај барем за една обична работа договорете се и држете се до тоа.Ако слабо памет држи,ливче пенкалце и маркирај што лаеш.
Ако не знаеше овој конкретно зема 9000 плата или што би рекле под минималната. Значи криво куцо, полуписмено небањато зема минамална плата само тој зема испод тоа. И од него ум бараш. За него животен дострел му е да зема колку и сите други на минималец. Овие другите барем се искрени, кој се дружеле со претседатели, премиери, имат бизниси, јахти, фабрики , станови, викендици само ете се загрижиле за помалце среќните од нив.[DOUBLEPOST=1487110035][/DOUBLEPOST]
Абе Владе, што може да им дадат?Двојазичност во некоја форма која и онака нема да се имплементира таму кај што ги нема или се во мал број. Двојазичност на ниво на држава која веќе ја имаат во Уставот уште од 2001 година?

Знаме, химна? И да сакаат, не можат зошто устав треба да се менува тоа.

Не дозволувајте Груевски муда за бубрези да ви продава за да си го спаси мрсниот газ на толку украдени наши пари.
Незнам јас, нагласив шпекулации или што би рекле се врти муабет. За разлика од вас не тврдам дека е точно нити дека е лага. Што е и како е ке видиме за брзо. Јас само те прашав таа шпекулација што се врти ако испадни дека е стварно така како ти би реагирал и дали би имал против.
За да не ја должиме јас одма ке ти одговорам во мое име. Јас имав до изборите. Сега конкретно воопшто не ми пречи затоа што огромен број на мои сограѓани испадна дека воопшто не им пречи ништо од тоа па во духот на демократијата и почитувањето на мислењето на мнозинството ке си легнам на брашното. Само незнам некако имам впечаток дека повеќето симпатизери на СДСМ ( со кој барем јас имам правено муабет во реалниот живот ) онака срамежливо некако уз муабет кажуваат дека не гласале баш за тоа и дека не им е баш сеедно. Било како било тоа и не е некој релевантен податок на кој можеме да се потприме, па ете затоа тебе лично и персонално те прашав како ти би реагирал ако шпекулациите испаднат вистина. Какви би биле твоите реакции?

Последно уредено:

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Ако се прифати платформата на албанците јас сум сигурен дека ниту 1 македонец нема да прифати. А ќе има и една убава војна. Само работата е што овој пат нема да биде како во 2001. Туку ќе биде многу полошо. Дури ни Свети САД не ќе може да ја гарантира безбедноста во регионот. Ако се запали Македонија ќе се запалат сите.

B

Borg_Drone

Гостин
Ако се прифати платформата на албанците јас сум сигурен дека ниту 1 македонец нема да прифати. А ќе има и една убава војна. Само работата е што овој пат нема да биде како во 2001. Туку ќе биде многу полошо. Дури ни Свети САД не ќе може да ја гарантира безбедноста во регионот. Ако се запали Македонија ќе се запалат сите.
Нема да има никаква војна зошто Македонците веќе немаат волја за тоа. Искрено, сите гледаме во оваа држава банана-република и никој не е будала да си ги праќа своите деца во војна додека за тоа време тие што се на власт ги праќаат своите деца на крајот на светот. Едноставно не вреди да се бориш за држава која никогаш не стоела сто проценти позади тебе... кратко и јасно.

А трето јас дури и повеќе му верувам на Ахмети отколку на ВМРО-ДПМНЕ а тоа е дека тие не создале коалиција со ВМРО-ДПМНЕ затоа што не прифатиле продолжување на мандатот на СЈО. Не било првпат ниту пак ќе биде последен пат. И сигурен сум дека Груевски бил на сè спремен додека водел преговори со Ахмети, само да не дојде Заев на власт зошто овој претходно ги гонеше и ги осудуваше неговите потрчковци, така да гледај на сето ова како на војна помеѓу два мафијашки кланови.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
do koga so kompleksot na `bitnost`?
makedonija se zapali vo 2001 i go jadevme stapot na zelena masa. sosedite seir fakjaa.
sledno nesto da ne ti e jasno?

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Најинтересно е што овде на форумот само ВМРО-ДПМНЕ се нарекуваат криминалци, ама не и СДСМ на чело со Зајко... човекот помилуван што ќе ја враќа средната класа со фондовите на Сорос.. :pos::pos:

Наместо да се труди по секоја цена да дојди на власт и да ја враќа средната класа, нека кажи јавно како со садење зелки и пиперки се станува милионер т.е. висока класа за време на режим!! Па сите да почниме да садиме корнишони, зелки и пиперки... тогаш не само што ќе ја искорени ниската и нема да ја врати средната... него сите ќе не направи висока класа како него!!

ПС. сигурно милиони не направил од земјоделските субвенции на Грујо :pos:

Последно уредено:
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Најинтересно е што овде на форумот само ВМРО-ДПМНЕ се нарекуваат криминалци, ама не и СДСМ на чело со Зајко... човекот помилуван што ќе ја враќа средната класа со фондовите на Сорос.. :pos::pos:

Наместо да се труди по секоја цена да дојди на власт и да ја враќа средната класа, нека кажи јавно како со садење зелки и пиперки се станува милионер т.е. висока класа за време на режим!! Па сите да почниме да садиме корнишони, зелки и пиперки... тогаш не само што ќе ја искорени ниската и нема да ја врати средната... него сите ќе не направи висока класа како него!!

ПС. сигурно милиони не направил од земјоделските субвенции на Грујо :pos:
i povtorno, branis osomniceni za koi ima sudski procesi so spomnuvanje na navodno kriminalno bogatenje.
kaj se tvoite 11 godini da dokazat i osudat kriminalot na Zaev?
aj sea izvadi si ja glavata od sopstveniot zadnik.
i neka kaze grujo kako so plata od 1500 evra mesecno se zasteduva 120 000 evra za edna godina(oficijalni brojki)

D

deli

Гостин
Да,само војна може да опамети некои тикви.Во потенцијална војна мегународна ке се опамети,Косово исто одма ке се опамети,за Албанија(особено оваа гарнитура) не ни сумјам дека во истиот момент кога ке имаат информација дека има шанси за воен конфликт моментално ке се опаметат,нато исто ке се опамети.Сите ке се опаметат и тек тогаш на здравје нека ни е.

Последно уредено од модератор:

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
i povtorno, branis osomniceni za koi ima sudski procesi so spomnuvanje na navodno kriminalno bogatenje.
kaj se tvoite 11 godini da dokazat i osudat kriminalot na Zaev?
aj sea izvadi si ja glavata od sopstveniot zadnik.
i neka kaze grujo kako so plata od 1500 evra mesecno se zasteduva 120 000 evra za edna godina(oficijalni brojki)
Со ништо не се брани овај криминал на водството на ВМРО-ДПМНЕ... и никаде не го бранев во претходниот пост, ама неблагодарно е само тие да се криминалци во ситуацијата!

Моите ставови за ова водство на ДПМНЕ можеш слободно да ги провериш на форумот, ама овде гледам дека некои фаворизираат само тие дека се криминалци, а Заев кутриот невин и чист ко солза! Па нели тој немаше да преговара со криминалци, а се нацуцули во Пржино да дели власт со криминалци??

Од ова водство на СДСМ/Заев и неговите подржувачи на форумот, гледам само лицемерие... исто како кога беа загрижени за Талат Џафери, кога беше на чело на МО (а искрено ги болеше...) па наеднаш тие станаа патриоти.. исто и за хашките случаи! А заборавате дека 2002 г. командант Хазби Лика од тогашно СДСМ во кое високо фигурираше и Заев (веднаш зад митинзи на Бранко), беше поставен за заменик во МВР иако беше првообвинет за масакр над полицајци во Вејце беше само една година претходно 2001 год.

...од слабата меморија си пати македончето... без разлика дали е излажано од Грујко или Зајко!

ПС. Тие кои мислиш дека се мои, иако јас не ги осеќам како такви... тргнаа да го судат Заев, ама неколку пати куртули де од Бранко де од Калето! Единствени фукнционери кои биле осудени остануваат Ламбе Арнаудов и Војо Михајловски од старото ВМРО-ДПМНЕ, додека не паметам дека некој од СДСМ излежал било каква казна - ПОВТОРНО ЛИЦЕМЕРИЕ!

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Со ништо не се брани овај криминал на водството на ВМРО-ДПМНЕ... и никаде не го бранев во претходниот пост, ама неблагодарно е само тие да се криминалци во ситуацијата!

Моите ставови за ова водство на ДПМНЕ можеш слободно да ги провериш на форумот, ама овде гледам дека некои фаворизираат само тие дека се криминалци, а Заев кутриот невин и чист ко солза! Па нели тој немаше да преговара со криминалци, а се нацуцули во Пржино да дели власт со криминалци??

Од ова водство на СДСМ/Заев и неговите подржувачи на форумот, гледам само лицемерие... исто како кога беа загрижени за Талат Џафери, кога беше на чело на МО (а искрено ги болеше...) па наеднаш тие станаа патриоти.. исто и за хашките случаи! А заборавате дека 2002 г. командант Хазби Лика од тогашно СДСМ во кое високо фигурираше и Заев (веднаш зад митинзи на Бранко), беше поставен за заменик во МВР иако беше првообвинет за масакр над полицајци во Вејце беше само една година претходно 2001 год.

...од слабата меморија си пати македончето... без разлика дали е излажано од Грујко или Зајко!

ПС. Тие кои мислиш дека се мои, иако јас не ги осеќам како такви... тргнаа да го судат Заев, ама неколку пати куртули де од Бранко де од Калето! Единствени фукнционери кои биле осудени остануваат Ламбе Арнаудов и Војо Михајловски од старото ВМРО-ДПМНЕ, додека не паметам дека некој од СДСМ излежал било каква казна - ПОВТОРНО ЛИЦЕМЕРИЕ!
zaev e aboliciran za eden kriminal. zaev bese bogat pred toj kriminal. zaso mvro ne go ispita potekloto na parite pred Global i pred politickata kariera na Zaev?
da se spomnuva kriminal od 8 000 000 evra vo situacija koga imame kriminal od 3 000 000 000 evra e vo najmala raka dekoncentriracki.
imas nekoja agenda sto sakas da go svrtis/trgnes fokusot od najgolemiot kriminal do sega vo istorijata na makedonija?
ako pocnes pak za privatizacijata, insert izgovor zaso mvro ne ja rascistija kriminalnata privatizacija.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Grujo I Zaev so poslednive potezi napravija nepopravlivi greski ( ne deka prethodno ne gresele), dvajcata mora da se povlecat od vrvot na partiite I da se izvinat ako ne drugo. Ne smeja da vlezat vo pregovori so Ali I kompanija I da se pazarat za nekoja si albanska platforma. Ovde sega se ostava prostor za siptaranava da ne ucenuva ( ne deka toa I dosega ne go pravea) posle sekoj izbori i toa do nedogled, taa praksa ednas mora da se blokira bez razlika koj ke bidat posledicite I krajniot rezultat.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom