Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Читај меѓу редови. Сака да каже, дека правото не важи таму кај што се учките и Македонците (градовите, државата) немаат сила да го спроведат правото во тие места. Убо си кажа.
Па да не не е така ?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Епа добро де што не го тргнат сега како Ќосето што го тргнаа.Бубашваби сте бе ништо повеше.
Види, кур ме боли и за Ќосето и за сите останати гомна што се поставени од твојот пастир. Работата е што кога тој споменик никна ти и сите останати мувлосани салами со прст не мрднавте, така? Уште 10 споменици од учк да ви поставеше Груевски на ни еден од вас немаше да ви пречи.

Според тоа можиш и сам да сфатиш кое ДНО од луѓе сте.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Види, кур ме боли и за Ќосето и за сите останати гомна што се поставени од твојот пастир. Работата е што кога тој споменик никна ти и сите останати мувлосани салами со прст не мрднавте, така? Уште 10 споменици од учк да ви поставеше Груевски на ни еден од вас немаше да ви пречи.

Според тоа можиш и сам да сфатиш кое ДНО од луѓе сте.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Кој црн пастир бе само тоа ви е аргумент.Ако си ме читал ќе знаеш дека го презирам од дното на душата.Ама немаш што друго да кажеш па ајде сендвичи пастирот и пат тоа во круг.Гомна сте.Ми се кења од тебе и уште едно 5-6 души на форумот.Вие сте алергични на се македонско и ви се гади од самите себе.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.493
Поени од реакции
13.734
Кој црн пастир бе само тоа ви е аргумент.Ако си ме читал ќе знаеш дека го презирам од дното на душата.Ама немаш што друго да кажеш па ајде сендвичи пастирот и пат тоа во круг.Гомна сте.Ми се кења од тебе и уште едно 5-6 души на форумот.Вие сте алергични на се македонско и ви се гади од самите себе.
Тие се новите расипани сендвичи, сендвичи со суџук јадат.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Тие се новите расипани сендвичи.
Не знам дали се партиски ботови но ја мразат таковината своја и горат од желба да ја снема.Најголемиот дел од нив и немаат македонско потекло.И самиот не сум Македонец по националност имам многу блиски кои работат против интересите на Македонија знам какви се таквите луѓе.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.733
Поени од реакции
16.955
Османи: Одлуката да не одам во Бања Лука ја донесов како европеец, а не како Албанец

демек ние сме понапред кон ЕУ од Србија и Црна Гора :facepalm:
.. а Косово не е признаено од Шпанија
мрш гомнари, сакам да дојде ден Србија да ни постави услови за ревизија на блгаризацијата на нашата историја, па да видам зајчето што ќе праи

Член од
28 август 2013
Мислења
4.493
Поени од реакции
13.734
Не знам дали се партиски ботови но ја мразат таковината своја и горат од желба да ја снема.Најголемиот дел од нив и немаат македонско потекло.И самиот не сум Македонец по националност имам многу блиски кои работат против интересите на Македонија знам какви се таквите луѓе.
Познавам и јас такви луѓе, можеби сакаат некои работи да ескалираат, можеби тоа им е целта.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.624
Поени од реакции
22.364
Па да не не е така ?
Така е ама се брани со вредходната власт. Знаеме какви беа и затоа и не се на власт повеќе ама мислев овие новиве ќе го спроведуваат правото секаде исто и за секого исто. Али таа удира само по Македонците никако по учкиве.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Така е ама се брани со вредходната власт. Знаеме какви беа и затоа и не се на власт повеќе ама мислев овие новиве ќе го спроведуваат правото секаде исто и за секого исто. Али таа удира само по Македонците никако по учкиве.
Треба да ја прифатите реалноста и да престанете да живеете во denial, тоа е тоа, никакви национални митови или херои, идеологии кои ќе ја спасат оваа исконска земја, shithole country како што би рекол г-динот Трамп.

Новата власт ја излгасавме поради тоа што ја изгласавме - само да не е ДРПМНЕ на власт.
Замисли си во која патетична и очајна ситуација ја оставија Македонија да еден Заев и политичките мртви СДСМ дојдат пак на власт.

Нема потреба од крекање, посебно не сендвичите а посебно околу Ќосето*.
*(спомнат 6 пати од 994 теми и 65.383 мислења во подфорумот Историја)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.733
Поени од реакции
16.955
Мицотакис: Да се избегнуваат термините „Македонец“ и „Македонија
... Грците, во прашањата за нивниот национален идентитет се особено чувствителни. Сите Грци, не само Македонците. – вели Кирјакос Мицотакис, алудирајќи на Грците кои од северниот дел од земјата се самоопределуваат како Македонци.....

Ало,зајко и останати ДЕБИЛИ кој преговарате, А да ги ПОТСЕТИТЕ дека има илјадници луге осудени во 1946 ( пред граѓанската војна) САМО поради самоопределување како македонци ( не смениле презимињата)
Да ги потсетите дек 1932 генерал Метаксас со правен АКТ забрани зборување на македонски јазик !!??

А гускичката се јави,
...Таа посочи дека дебатата се води околу името, а аргументите се на наша страна околу јазикот, бидејќи, како што кажа, не постои античкомакедонски јазик на кој Грците полагаат права....

V

viktora

Гостин
Значи никој не очекува дека СДС (комуњарите) ќе имаат патриотски потези или некоја таква агенда, кривец е Грујо кој дозволи УЧК споменици, тука е коренот на проблемот, тука е пациентот 0 а не комуњарите или кој и да е.

А тоа со вадењето на Ќосето е чист политички реваншизам, Ќосето беше поставен со одредена цел, имаше јасна порака, сега кога паднаа од власт нека мешаат малтер - нема лутби.

И дај не ми се прајте дека сте чуле за Ќосето (кај мене во Историја форумот е спомнат неверојатни 6 пати, а која година подобро да не зборуваме) пред да го стаат на споменик, незнаете една книга да споменте околу Илинденците не пак само за ликот и делото на Ќосето.
Не ни очекував патриотски да бидат настроени комуњарите не ни очекував да им срушат споменик на УЧК или на некој Хасан.Ама бога ми вие ме изненадивте.До толку навлеговте во идеологијата на СДС што и самите комуњари се изненадија.
Патем за Ќосето слушнав од Сител а за Илинденците уште истражувам.
1519466704156.jpg

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Реално гледано и Ќосето како и она УЧК-орлето во Чаир се дивоградби и треба да се отстранат, но законот нормално секогаш се исполнува селективно ... Ќосето падна, но не и УЧК споменикот !
Има разлика во нештата, падот на Ќосето не промени ништо, видовме некаква реакција од Македонците, не, а што би се случило доколку државните служби го срушат орелот во Чаир или пак споменикот на Скендербег, би летале глави во воздух и на Шилег и на остала смрдлива комуњарска банда !

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Треба да ја прифатите реалноста и да престанете да живеете во denial, тоа е тоа, никакви национални митови или херои, идеологии кои ќе ја спасат оваа исконска земја, shithole country како што би рекол г-динот Трамп.
Значи од наведната глава сонце не гледа дојдовме до "мора да го прифатиме тоа и тоа".Која реалбост да ја прифатиме.Реалноста дека и циганите почнаа да ни покажуваат сила и да се закануваат,реалноста дека македонците се маргирализирани во секој поглед и се граѓани од втор ред,дека за циганите и шиптаритее бе важат законите а за нас важат.Тоа ли ти е таа реалност?И ние да продолжиме да ќутиме и замижуваме.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.733
Поени од реакции
16.955

Новата власт ја излгасавме поради тоа што ја изгласавме - само да не е ДРПМНЕ на власт. Замисли си во која патетична и очајна ситуација ја оставија Македонија да еден Заев и политичките мртви СДСМ дојдат пак на власт.

Нема потреба од крекање посебно не сендвичите.
ти уште веруваш дека нешто си изгласал ???
Не ти е чудно предходната власт да дозволи тек така целиот пржински циркус ??
Не ти текнува дека ДИК треба да биде под опозицијата а овие чекаа да поминат и локални избори и пак не им текнува а иде референдум ??
Оду гледај турски серии, има таму театар караѓоз

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не ни очекував патриотски да бидат настроени комуњарите не ни очекував да им срушат споменик на УЧК или на некој Хасан.Ама бога ми вие ме изненадивте.До толку навлеговте во идеологијата на СДС што и самите комуњари се изненадија.
Патем за Ќосето слушнав од Сител а за Илинденците уште истражувам.
Ништо чудно да си го чул од Сител.

Значи од наведната глава сонце не гледа дојдовме до "мора да го прифатиме тоа и тоа".Која реалбост да ја прифатиме.Реалноста дека и циганите почнаа да ни покажуваат сила и да се закануваат,реалноста дека македонците се маргирализирани во секој поглед и се граѓани од втор ред,дека за циганите и шиптаритее бе важат законите а за нас важат.Тоа ли ти е таа реалност?И ние да продолжиме да ќутиме и замижуваме.
Кад - тад ќе ја прифатите реалноста, ќе бидете способни да направите дистинкција помеѓу реалност и мит, фикција. (во овој случај; кантоните и предавството на дрпмне)

Доколку неможете, тогаш; станува збор за болест која доколу навремено се реагира т.е. третира лицата со таа болест може да имаат сосема нормален живот.

Инаку, реалноста е дека нема маргинализирани албанци, роми итн а најмалку македонци, се работи за класна борба. Маргинализирани сте во главите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom