Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.945
Поени од реакции
50.848
Што ќе се случи ако еден премиер искочи на ТВ и каже ок, името и преговорите со Грција ги ставаме у втор план, гледаме опции за економски развој во рамките на овие можности што ги имаме.
имаше еден ми текнува, рече нешто така, не баш со тие зборови... рече и удри на крадење како што можевме да чуеме:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

S

silmarillion

Гостин
имаше еден ми текнува, рече нешто така, не баш со тие зборови... рече и удри на крадење како што можевме да чуеме:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Кога кажал такво нешто? Напротив, од една страна името од уста не го вадеше на митинзи, од друга го преговараше заграда Скопје а у. Крадењето му дојде како награда од верните патриоти кои во духот на рисјанинот му простија се.

V

viktora

Гостин
Уште подобро би било ако донесат лекари кои работеле во Америка, само тоа малку е тешко остварливо да донесеш лекар од Америка.
:(
Која црна Америка другар.Памтиш онаа во шутка што ја вработија?[DOUBLEPOST=1517508670][/DOUBLEPOST]
@viktora

http://tv21.tv/mk/?p=164291
Димитров: Ако се допре идентитетот – нема решение

Сепак ништо нема да менуваме за да им удоволиме на Грциве.
Грциве друго зборат.Кој лаже ќе видиме.

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
@viktora

http://tv21.tv/mk/?p=164291
Димитров: Ако се допре идентитетот – нема решение

Сепак ништо нема да менуваме за да им удоволиме на Грциве.
https://www.mkd.mk/makedonija/politika/dimitrov-apsolutno-nema-da-ima-reshenie-ako-treba-da-se-pregovara-za-promena-na

"На прашање од грчки новинар дали Владата е подготвена да направи измени на Уставот, Димитров рече:

„Ако одговорам, нема да ѝ направам услуга на ниедна страна. Да не бидеме толку експлицитни пред јавноста, ова важи за двете страни."

Posto go tupite, osobeno vie denonokjnite dzabolebari i partiski dudlaci, taka sto, taa statija e isto sranje od tipot na kurir, kade sto nekoi podatoci namerno se izostavaat.

Koga sme kaj predavnici, onoj "profesorot" kojsto pred nekolku nedeli izjavi, parafraziram "Resenieto za imeto e problem na vladata, taa kje si snosi odgovornost", e tipicen predavnik od tipot na opinokot(murtinskiot pataloski lazgo, da ne pomislite nekoj drug po greska) i bokserot i resto prethodnici nivni.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.945
Поени од реакции
50.848
Мене ова граѓаните ќе решат ми е малце тнка работа... :icon_lol:
Нека не ти е тнка. нема да има зонско. тоа им е некоја нова фора у која сами пуштаат патка и измислуваат проблем, за после јуначки да оддолеат на притисокот и да ја укинат или не спроведат, па уште имаш и “ додека сум ја градоначалник''-моменти.
Пример, водата, ДДВ за сите, еве ова и слично.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://republika.mk/878238

Мене нешто друго ми падна во очи, се сруши власта на ДПМНЕ и професорката си го променила презимето, во која партија е сега мажот и(или бившиот маж)?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
According to Lavrov, the idea is to divide Macedonia, seen as an artificially established state, among Bulgaria and Albania.

"It is very sad and dangerous that they are trying to use the Albanian factor for that," the minister added. "Many years ago there were serious contradictions, and then the Ohrid Agreement was signed [in 2001]. And now they are talking about Macedonia's further federalization and even suggest dividing the country, giving part of it to Albania and another part to Bulgaria."

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
До кај е законот за јазици или ќе почека малце?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
According to Lavrov, the idea is to divide Macedonia, seen as an artificially established state, among Bulgaria and Albania.

"It is very sad and dangerous that they are trying to use the Albanian factor for that," the minister added. "Many years ago there were serious contradictions, and then the Ohrid Agreement was signed [in 2001]. And now they are talking about Macedonia's further federalization and even suggest dividing the country, giving part of it to Albania and another part to Bulgaria."
Чисто сумњам дека го има изјавено тоа, постои само еден линк од бугарски портал (од 2015та) и davidicke :pos:

Спам.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
има ли бе некоја прогрчка партија во Македонија која се залага за грчка анексија во замена на некакви права?
на референдум тоа одма ќе помине.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мене ова граѓаните ќе решат ми е малце тнка работа... :icon_lol:
На профилот на општината објави сабајле. Има реален проблем околу сити мол, јас сум тука у близина. За викенд го јадат стапот луѓето од околината. Не е лоша идеја да се воведе зона за нерезиденти. Има и други локации...слично е и кај воена болница.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom