Во цела оваа приказна, ме загрижува еден детал....
Кога имале време да документираат 30К+ амандмани...
Тука се отвораат серија прашања поврзани редоследно со настаните.
1. Дали претходно се спремиле, тоест дали знаеле за законот и неговата форма, пред тој да биде донесен.
2. Што значи во меѓувреме отворената поддшка на Мицковски кон Заев и Ципрас во решавањето на името.
3. Дали амандманите се петардите кои треба да создадат меѓуетнички тензии, се со цел да се дефокусира јавноста од предавството со името...
1 mozda smenile taktika, namesto da go maltretiraat narodot po ulici da mrznat na protesti, a ovie od vlasta vo stilot kucinjata laat karavanot tece da si ja teraat rabotata, vaka so istite kursumi na DUI bez mnogu glama se pravi blokada.
2 Toa i ne e nekoja podrska, ako crpnatiov e tolku spremen da izvadi pozitiven dogovor zosto da ne pregovara, mene me plasi sto zelkarot dosega pokaza deka tesko ke izvadi pozitven dogovor. Ovaa podrska sto mu ja dava Micko moze da bide formalna kolku da ne sum protiv.
Me potseka koga pregovaraa hrvative i srbite od kraina pred operacija Bura (kako li se vikase), megunarodnive sili mu dale predlog koj sto ne go sakale ni hrvative, ama izigrale pokeraski, demek ok se slozvime so nadez deka drugava strana nema da se slozi a vo meguvreme trupale voeni sili za napad. Ovoj srbinot od kraina (mu go zaboraviv imeto) go odbil predlogot i pobaral pomos od Sloba, a Slobo biz nikakva griza na sovest go otkacil pri sto ovoj izvisil, megunarodnava ima dala zeleno svetlo na hrvative da brisat.
Jas ponekogas onaka naivno se potajno se nadevam povtorno da ne se igraat nekoj slicni igri.