Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
... повеќе од 30-тина илјади амандмани поднесени од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ денеска се архивирани во Собранието, а сега веќе се во контајнерот покрај Собранието? вистина или провокација? :confused:
ВИСТИНА.

http://zase.mk/articles/356182/-video-infomaks-sdsm-gi-frli-amandmanite-na-vmro-dpmne-vo-kontejner

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Во цела оваа приказна, ме загрижува еден детал....
Кога имале време да документираат 30К+ амандмани...

Тука се отвораат серија прашања поврзани редоследно со настаните.

1. Дали претходно се спремиле, тоест дали знаеле за законот и неговата форма, пред тој да биде донесен.
2. Што значи во меѓувреме отворената поддшка на Мицковски кон Заев и Ципрас во решавањето на името.
3. Дали амандманите се петардите кои треба да создадат меѓуетнички тензии, се со цел да се дефокусира јавноста од предавството со името...

V

viktora

Гостин

1. Дали претходно се спремиле, тоест дали знаеле за законот и неговата форма, пред тој да биде донесен.
2. Што значи во меѓувреме отворената поддшка на Мицковски кон Заев и Ципрас во решавањето на името.
3. Дали амандманите се петардите кои треба да создадат меѓуетнички тензии, се со цел да се дефокусира јавноста од предавството со името...
До сега сите имаат јавно потврдено дека без ВМРО не е возможно да се реши спорот со името.Вмровциве ги имаат спремено за промена на името уште кога Заеб ги пушташе бомбите.Уценети се до коска.Затоа не смеат да мрднат.Се изгубија ко зрнце во песок.Но тоа не е битно.Битно е што за гзот да си го спасат спремни се на се и сешто.
Сега дали им е блеф со амандманиве или не тешко да се каже.Се уште има патриоти во ВМРО иако можеш да ги изброиш на прсти ама верувам дека ќе издејствуваат колу толку поповолна позиција и за името и за двојазичноста.
Сега бојното поле се префрли во самата партија.И на Ципрас и на Али им е јасно дека кое крило во ВМРО ќе надвладее од нив ќе зависи исходот за решавање на името и законот за јазици.Да не заборавиме и дека Иванов го има потписот на Заеб.Во било кој момент може да го активира за одземање на мандатот а причини има еден мал милјон.Дали ќе го искористи или не зависи кој ќе надвладее во ВМРО.Сам не може да повлече толкав голем терет.

Но што и да се одлучи најзаслужни за поразите ќе бидат СДС.Неславно заврши поделбата на територијалната поделба за македонците.А сега,здравје ќе видиме.Како господ никој не е.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855

1 mozda smenile taktika, namesto da go maltretiraat narodot po ulici da mrznat na protesti, a ovie od vlasta vo stilot kucinjata laat karavanot tece da si ja teraat rabotata, vaka so istite kursumi na DUI bez mnogu glama se pravi blokada.

2 Toa i ne e nekoja podrska, ako crpnatiov e tolku spremen da izvadi pozitiven dogovor zosto da ne pregovara, mene me plasi sto zelkarot dosega pokaza deka tesko ke izvadi pozitven dogovor. Ovaa podrska sto mu ja dava Micko moze da bide formalna kolku da ne sum protiv.
Me potseka koga pregovaraa hrvative i srbite od kraina pred operacija Bura (kako li se vikase), megunarodnive sili mu dale predlog koj sto ne go sakale ni hrvative, ama izigrale pokeraski, demek ok se slozvime so nadez deka drugava strana nema da se slozi a vo meguvreme trupale voeni sili za napad. Ovoj srbinot od kraina (mu go zaboraviv imeto) go odbil predlogot i pobaral pomos od Sloba, a Slobo biz nikakva griza na sovest go otkacil pri sto ovoj izvisil, megunarodnava ima dala zeleno svetlo na hrvative da brisat.
Jas ponekogas onaka naivno se potajno se nadevam povtorno da ne se igraat nekoj slicni igri.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
И на Ципрас и на Али им е јасно дека кое крило во ВМРО ќе надвладее од нив ќе зависи исходот за решавање на името и законот за јазици.
Ципрас ќе има милион пати потешка работа во Грција, отколку Заев тука.
Да не заборавиме и дека Иванов го има потписот на Заеб.Во било кој момент може да го активира за одземање на мандатот а причини има еден мал милјон.
Иванов може да се слика со потписот на Заев. Не постои таква работа како одземање на мандат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Иванов може да се слика со потписот на Заев. Не постои таква работа како одземање на мандат.
Абе не му кажувај, чекав да видам до каде ќе ја тера оваа глупост. :D

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Моите идоли на време ја согледале стапицата од Сорос и затоа се повлекле.Но твоите идоли очигледно немаат ништо против и со полна пареа ги исполнуваат плановите на Џорџ.Име,двојазичност,историја доволно е.Нема потреба понатаму да се набројува.
Колку си ти очаен, па 11 години лапале пари од него, леле леле веома врло патриотски.. :place::place::place:

V

viktora

Гостин
Доста глупости има во тој пост, не е една.
Единствена глупост беше што се радувавте како курва на кур кога ја вратија ефтината тарифа,се друго е реалност стари.И Тиранска платформа,па анализи како не можело да се донесе закон за двојазичност на цела територија,па ќе немало последици со покачување на акцизата на нафта итн.
За вас се е глупост иако реално се случува.[DOUBLEPOST=1517099934][/DOUBLEPOST]
Ципрас ќе има милион пати потешка работа во Грција, отколку Заев тука.

К.р го заболе Ципрас.Си кажа јасно и гласно што бара,име за севкупна употреба и промена на устав.Заеб ќути како пичка и соли памет како сонувал за обединет балкан.Ни збор за црвени линии или што е прифатливо и што не е.Што ќе му наредат од горе тоа ќе прави па макар и лично име и презиме да им смени на сите жители на Р.М и тоа би го направил и кур не би му чул.

Последно уредено од модератор:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
К.р го заболе Ципрас.Си кажа јасно и гласно што бара,име за севкупна употреба и промена на устав.Заеб ќути како пичка и соли памет како сонувал за обединет балкан.Ни збор за црвени линии или што е прифатливо и што не е.Што ќе му наредат од горе тоа ќе прави па макар и лично име и презиме да им смени на сите жители на Р.М и тоа би го направил и кур не би му чул.
Дури и ние да прифатиме име за севкупна употреба и промена на Устав, нема никаква гаранција дека предлогот ќе помине во Грција. Грците не сакаат никакво име во кое се споменува Македонија, за било каква употреба. Дури и да ги притиснат сите политички партии таму, Москва секогаш ги има бетмените кои можат да распишат референдум.

Така да, Ципрас го боли кур. Скоро исто колку Заев. И на двајцата кариерите им зависат од ова.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Ова е единствената информација, секаде е штама...

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Се уште има патриоти во ВМРО
.
Патриотиве од ВМРО изумреле во борбата за Македонија против Турците, сега во ДУПМНЕ се само профитери, и дудлачи на мадиња за работа во администрација и др лични интереси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom