Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Малага :icon_lol:[DOUBLEPOST=1515690803][/DOUBLEPOST]
... ауууу не сум знаела дека треба задолжителен сунет? а ова другото таман си е, се исполни (y)
Tоа машките треба да се секираат, чупињата не. Ти машко си или женско, чисто информативно.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас пишував дека две работи ќе се случат, а тоа е федерализација (во случајов јазична) и промена на име на еден друг, сега покоен форум, сега додавам дека покрај надоградбата до крај на де јуре федерација, ќе станеме дел од конфедерација доминирана од Албанскиот етникум, овој закон е само еден од чекорите кој води кон тоа.

Сергеј Лавров во 2012 изјави дека на Западот не им се допаѓа сеуште поставеноста на Западен Балкан, и дека допрва ќе има промени, после изјавата од ЕУ дека нема проширување до 2025 и интеграција со отворени прашања, јасно е.

Одамна се исцртани границите не си открил топла вода, нема да доминира етникум туку македонски акционерски друштва.

Промена на името за севкупна употреба незнам дали ќе се случи, веројатно ќе има референдум.

Лавров :pos:

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Немаше Тиранска платформа, Уставобранителтие(самопрогласени, од денес со тапија) беше за глуп народ.
Денес кога се остваруваат, друга песна пеете.
Место мозок, у главите кило гомна носите.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
колку треба да си тек па пичка тогаш да ти пречело тоа- сега не ? Дали со тоа се квалификуваш за дел од не-народ или си можда и бетер од стока..
Пошо си многу јак фраер, ај цитирај ме каде сум го изјавил тоа дека „не ми пречело“: И дали си моментално на протест или си го грееш газето по дома?

V

viktora

Гостин
ДА СЕ ПОТСЕТИМЕ ШТО ЗНАЧИ ПАТРИОТИЗАМ И СПЛОТЕНОСТ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ!

Тирана: Усвојувањето на Законот за употреба на јазиците е исторски настан
11 јануари 2018 - 17:10

Официјална Тирана го поздрави усвојувањето на Законот за употреба на јазиците од страна на македонскиот парламент, оценувајќи го како исторски настан со кој албанскиот јазик конечно станува официјален, службен јазик во Македонија.

„Усвојувањето од страна на парламентот во Скопје на законот за албанскиот јазик претставува исторско постигнување за Албанците, кој ја демократизира и зајакнува самата Македонија“, напиша на својот профил на Фејсбук албанскиот премиер Еди Рама.

Шефот на албанската држава, Илир Мета кој е во посета на Љубљана, го поздрави донесувањето на законот оценувајќи го како значаен акт не само за Албанците, туку и за европската иднина на Македонија.

Поздравуваќи го усвојувањето на законот со кој „албанскиот јазик станува службен јазик“ лидерот на најголемата албанска опозициска сила, Демократската партија, Љуљзим Баша се заблагодарува на македонските партии за дадениот глас и оценува дека оваа клима на единство ќе „донесе многу позитвност во етничкиот соживот во Македонја“.

Изгласувањето на законот го поздрави и поранешниот албански претседател и премиер Сали Бериша, кој го смета за големо постигнување, а спроведувањето на законот „историска победа за Албанците во Македонија и целиот албански народ“.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.424
Како викаше Грујо - и пак утре ќе изгрее сонце. Дојде редот за hunger games за шконовите. Нас Грујо ни ја набута лопатата со песок со разни идентитети имиња ќосиња споменици, сеа дојде ред другиве да ги уќутат. И така до недоглед, а сите сиромави ни живот виделе ни помирисале. Ако :)
Се обидувам да те разберам која ти е поентата што како плоча верглаш цело време кој не проживеал, кој не видел, немал? Што е, се ситиш на туѓа мака ли? Зошто воопшто те тангира за другите што како?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Одамна се исцртани границите не си открил топла вода, нема да доминира етникум туку македонски акционерски друштва.

Промена на името за севкупна употреба незнам дали ќе се случи, веројатно ќе има референдум.

Лавров :pos:
Ако се одамна исртани границите од каде потребата од де јуре решенија?
Зш се чека на Србите за Косово ако е се готово?

Тоа шо ти го именуваш како акционерско друштво е олигархиски колективизам кој полека но сигурно го губи националниот предзнак, послабиот се претопува.

Промена на име веројатно ќе оди во Собрание, според тоа шо читам, кон тоа се трасира јавното мислење, пошто тоа е некое пакетче, не било само името.
Такво нешто никогаш нема да помине на Референдум.
Сем ако со одвива по некои севернокорејски стандарди.

Лавров и ќезење?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.136
Пошо си многу јак фраер, ај цитирај ме каде сум го изјавил тоа дека „не ми пречело“: И дали си моментално на протест или си го грееш газето по дома?
Ја овде читам дека само на ВМРО отстапките ги спомињаш без престан новиве додека се дешаваат , разбирам дека такви ти се инструкциите, ама тој што ти ги дал не ти кажал дека непорзивањето на заев се сфаќа како поддшрка. Фин е тој фазон “ ја само пљукам и не давам поддршка’’ ама и малце провиден е у исто време.
Ај соберете се прво со другите аутисти,нека ви усогласи Васиљ прикаска и вратете се поспремни и побројни.

Дома сум пошто не знам да бутнам режим со пенкало како вие што знаевте

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.430
Ја незнам шо се замарате со законот, шом Грујо го прифатил мора да е нешто многу добро.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ја овде читам дека само на ВМРО отстапките ги спомињаш без престан новиве додека се дешаваат , разбирам дека такви ти се инструкциите, ама тој што ти ги дал не ти кажал дека непорзивањето на заев се сфаќа како поддшрка. Фин е тој фазон “ ја само пљукам и не давам поддршка’’ ама и малце провиден е у исто време.
Ај соберете се прво со другите аутисти,нека ви усогласи Васиљ прикаска и вратете се поспремни и побројни.

Дома сум пошто не знам да бутнам режим со пенкало како вие што знаевте
Честитки, п***а ти материна!

http://fokus.mk/ertmiroslav-vujik-vleze-vo-odborot-na-direktorot-na-telekom/

Мирослав Вујиќ влезе во одборот на директори на „Телеком“

Да ја искористам оваа прилика и на нео-романтик пропалицата Дарио да му ги честитам 9000 евра државни пари што ќе ги спрдачи за некоја кафанска бљувотина во негов стил.
Ова е мој пост од денеска, ај мрш у курац сеа!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom