Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Ako si gi glasal kurtonite ne znam zosto pisuvas ovakvi glupavi postovi.
Е ова е тоа што ме нервира кај вас партиски обоените. Ако некој се јави со објективно мислење и став спротивен на вашиот вие сте спремни со еден тон етикети на лагер да го дискредитирате неговото мислење и став како партиски мотивиран. Уште повеќе користите навреди као демек на тој начин вашиот став ќе добие на тежина.
Аналогно на ова, ти кој и да си немаш никакво право да ми лепиш мене етикети. За ова што сега ни се случува сносиме сите заедничка одговорност. Ретардираните потези на оваа власт не ги измиваат грешките на предходната и на сите предходни.
Ова што сега ни се случува е само кулминација на сите погрешни политики кои сме ги воделе во минатото. Теренот за ова се спремаше долго време, немој сега да ми глумите изненаџени.
Затоа би ти препорачал да си спремиш пуканки и да се опуштиш во позадина. Ова се иреверзибилни процеси кои никој не може да ги спречи, за жал.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Не се палите толку, Иванов ќе стави вето, ќе треба 2/3 мнозинство, СДСМ ќе рече направивме се што можевме не е веќе до нас, албанците ќе гракат и ќе се бунат, ВМРО ќе тактизираат и ќе се пазарат за обвиненијата и за притворите и на крај сите среќни и задоволни
Makedoncite ne treba da cekaat Ivanov da naprai bilo sto, predavnickite gomna treba da se istrebat.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.491
Поени од реакции
13.712
Еве ги реформаторите за подобар живот.

1. Томислав Тунтев – ЗА
2. Анета Симеска – Димоска – ЗА
3. Павле Богоевски – ЗА
4. Костадин Ацевски – ЗА
5. Диме Велковски – ЗА
6. Сашко Атанасов – ЗА
7. Лидија Тасевска – ЗА
8. Милева Ѓорѓиева – ЗА
9. Мирослав Јовановиќ – ЗА
10. Панче Иванов – ЗА

11. Ристе Ташев – ЗА
12. Александар Кирацовски – ЗА
13. Бетиане Китев – ЗА
14. Тања Ковачев – ЗА
15. Васко Ковачевски – ЗА

16. Сашко Костов – ЗА
17. Катерина Кузмановска – ЗА
18. Жаклина Лазаревска – ЗА
19. Мери Лазарова – ЗА
20. Хари Локвенец – ЗА
21. Бранко Маноиловски – ЗА
22. Никица Корубин – ЗА

23. Горан Милевски – ЗА
24. Соња Миракивска – ЗА
25. Горан Мисовски – ЗА
26. Јован Митрески – ЗА
27. Јулиана Николова – ЗА
28. Бери Рабаџиевска – Наумовска – ЗА
29. Илија Николовски – ЗА
30. Стево Пендаровски – ЗА
31. Костадин Костадинов – ЗА
32. Татјана Прентовиќ – ЗА

33. Чедомир Саздовски – ЗА
34. Кети Смилеска – ЗА
35. Славица Шуманска – Митева – ЗА
36. Ирена Стефоска – ЗА
37. Мира Стојчевска – ЗА
38. Фросина Ременски Тошевска – ЗА
39. Благојче Трпевски – ЗА

40. Петар Атанасов – ЗА
41. Ивана Туфегџиќ – ЗА
42. Јагода Шахпаска – ЗА
43. Татијана Лалчевска – ЗА

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Не се палите толку, Иванов ќе стави вето, ќе треба 2/3 мнозинство, СДСМ ќе рече направивме се што можевме не е веќе до нас, албанците ќе гракат и ќе се бунат, ВМРО ќе тактизираат и ќе се пазарат за обвиненијата и за притворите и на крај сите среќни и задоволни
ne lupaj be, tie Talat go izglasaa so 59 glasovi sega ti bars 2/3 mnozinstvo, nego kako tamu na granica, ima migranti?

Член од
16 април 2014
Мислења
7.375
Поени од реакции
11.836
ako ne Grujo da go vratime, toa sakas?
Глупав пост како твојот не заслужува реплика.Или од сдсш така ви кажуваат да враќате амеби едни?
Или ако не е Грујо ај сето нека се испусти?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Штом никој нема да се буни, се ќе си помине во најдобар ред :)
Замисли си вакво нешто да се десеше во Грција, Бугарија или Србија.
Јасно, се гледа дека се припрема терен за тоа да се реализира преку Собранието. Мислам дека нашите „пријтели“ќе им дадат одврзани раце секој тип на отпор брутално да се задуши.

Факт е дека Времената спогодба со Грција е наважечка, има пресуда од Меѓ. суд за тоа, тие ја прекршија, од тука ние сме формално правно чисти пред меѓународната заедница.

За чудо едно пак, од како таа испадна ништо, полоша потпишавме со Бугарија :icon_lol: јбга има кој да мисли за нас, не за џабе иаме „пријатели“.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Е ова е тоа што ме нервира кај вас партиски обоените. Ако некој се јави со објективно мислење и став спротивен на вашиот вие сте спремни со еден тон етикети на лагер да го дискредитирате неговото мислење и став како партиски мотивиран. Уште повеќе користите навреди као демек на тој начин вашиот став ќе добие на тежина.
Аналогно на ова, ти кој и да си немаш никакво право да ми лепиш мене етикети. За ова што сега ни се случува сносиме сите заедничка одговорност. Ретардираните потези на оваа власт не ги измиваат грешките на предходната и на сите предходни.
Ова што сега ни се случува е само кулминација на сите погрешни политики кои сме ги воделе во минатото. Теренот за ова се спремаше долго време, немој сега да ми глумите изненаџени.
Затоа би ти препорачал да си спремиш пуканки и да се опуштиш во позадина. Ова се иреверзибилни процеси кои никој не може да ги спречи, за жал.
Na pogresen covek mu se obrakas, ja ne sum za vmro ama sum sekogas protiv komunjarsko gomno, najgolemo zlo na site vreminja so gazelo na makedonska zemja.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
@Коловрт е во право сепак, порталите читале не дочитале и сосем погрешна вест пренесоа. Второто гласање по непотпишување указ не е со 2/3 мнозинство така да Иванов што и да направи исто му се фаќа, така да завршена е работата веќе.

Ама и така ми е смачено од државата веќе така да искрено да кажам исто ми се фаќа дали имало еден, два пет или сто службени јазици

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.378
Поени од реакции
8.977
За мене лично, држава која од своето основање, па сѐ до ден денешен постои само за 10.000 луѓе/семејства, сосем е сеедно како ќе се вика, какви ќе бидат идентитетот, знамето, химната, грбот, историјата, официјалните јазици итн.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Еве ги реформаторите за подобар живот.

1. Томислав Тунтев – ЗА
2. Анета Симеска – Димоска – ЗА
3. Павле Богоевски – ЗА
4. Костадин Ацевски – ЗА
5. Диме Велковски – ЗА
6. Сашко Атанасов – ЗА
7. Лидија Тасевска – ЗА
8. Милева Ѓорѓиева – ЗА
9. Мирослав Јовановиќ – ЗА
10. Панче Иванов – ЗА

11. Ристе Ташев – ЗА
12. Александар Кирацовски – ЗА
13. Бетиане Китев – ЗА
14. Тања Ковачев – ЗА
15. Васко Ковачевски – ЗА

16. Сашко Костов – ЗА
17. Катерина Кузмановска – ЗА
18. Жаклина Лазаревска – ЗА
19. Мери Лазарова – ЗА
20. Хари Локвенец – ЗА
21. Бранко Маноиловски – ЗА
22. Никица Корубин – ЗА

23. Горан Милевски – ЗА
24. Соња Миракивска – ЗА
25. Горан Мисовски – ЗА
26. Јован Митрески – ЗА
27. Јулиана Николова – ЗА
28. Бери Рабаџиевска – Наумовска – ЗА
29. Илија Николовски – ЗА
30. Стево Пендаровски – ЗА
31. Костадин Костадинов – ЗА
32. Татјана Прентовиќ – ЗА

33. Чедомир Саздовски – ЗА
34. Кети Смилеска – ЗА
35. Славица Шуманска – Митева – ЗА
36. Ирена Стефоска – ЗА
37. Мира Стојчевска – ЗА
38. Фросина Ременски Тошевска – ЗА
39. Благојче Трпевски – ЗА

40. Петар Атанасов – ЗА
41. Ивана Туфегџиќ – ЗА
42. Јагода Шахпаска – ЗА
43. Татијана Лалчевска – ЗА
Пратениците од Битола да одат и да им објаснат на семејствата на масакрираните битолчани во 2001 зошто ја одработуваат агендата на Али Ал Зајаси и Командант Форина!

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
За мене лично, држава која од своето основање, па сѐ до ден денешен постои само за 10.000 луѓе/семејства, сосем е сеедно како ќе се вика, какви ќе бидат идентитетот, знамето, химната, грбот, историјата, официјалните јазици итн.
E, toa e, ubavo ve izrabotile, perenje na mozok vo 101 cekor.[DOUBLEPOST=1515678190][/DOUBLEPOST]
@Коловрт е во право сепак, порталите читале не дочитале и сосем погрешна вест пренесоа. Второто гласање по непотпишување указ не е со 2/3 мнозинство така да Иванов што и да направи исто му се фаќа, така да завршена е работата веќе.

Ама и така ми е смачено од државата веќе така да искрено да кажам исто ми се фаќа дали имало еден, два пет или сто службени јазици
Istoto i na tebe.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
I Grujo i Zaev i site kur da pusat, ste ispisale 500000 stranj za nisto, i dvete strani napravija se za fotelja i go vrtat narodot na maliot prst.
Amebi site do eden, vie dodeka vadete oci ovde tie si matkaat biznisi i si pravat pari i kur gi boli za vas.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.096
Поени од реакции
12.664
I Grujo i Zaev i site kur da pusat, ste ispisale 500000 stranj za nisto, i dvete strani napravija se za fotelja i go vrtat narodot na maliot prst.
Amebi site do eden, vie dodeka vadete oci ovde tie si matkaat biznisi i si pravat pari i kur gi boli za vas.
Како се осмелуваш да ги релативизираш работите ?

Чекај сега да се јават дежурните тролови.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Пратениците од Битола да одат и да им објаснат на семејствата на масакрираните битолчани во 2001 зошто ја одработуваат агендата на Али Ал Зајаси и Командант Форина!
Tie so gi glasale tie smrdlivi komunjarski voski bez mozok treba da odgovaraat.[DOUBLEPOST=1515678601][/DOUBLEPOST]
Eve i ljockite se tepaat za fotelji kradat, lazat, ubivaat matni biznisi i tenderi pa plus i sve si dobija. Kade e problemot? Zosto kradenjeto go povrzuvate so ova koga nema vrska ednoto so drugoto?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom