Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Ти си екстремно глуп лик. Ниту ја разбираш дискусијата, ниту знаеш што е поента на муабетот, ништо. Ќускија.

Туку ќе се исфрлиш со некој дебилен коментар надвор од било каков контекст. Гревови...
Ооооооо возвишен мудрецу...просветли ме :giggle:

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.637
Ти мислиш дека има во државава вмровски директор или функционер кој некој комуњар не сака да го пикне во затвор, затоа што му згрешил нешто во овие 11 години? И мислиш дека за просечен комуњар е побитно Груевски да лежи во затвор, отколку во затвор да лежи комшијата што пред 11 години станал директор, изградил социјален статус, и му набил милион комплекси?
Еве, се согласуваме за ова со директорите, for the sake of argument, ако ништо друго. Според мене, за вмровски директор од последните 10 години власт на ДПМНЕ, апсолутно е поисплатлива инвестицијата во овие моменти да бидеш поблизок со Милошоски/Димовски/реформаторите, отколку со Груевски. За првите, можеби и постојат некакви маргинални шанси од ДПМНЕ да направат нормална, пристојна партија и да влијаат врз некои идни процеси, со Груевски такви шанси не постојат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Еве, се согласуваме за ова со директорите, for the sake of argument, ако ништо друго. Според мене, за вмровски директор од последните 10 години власт на ДПМНЕ, апсолутно е поисплатлива инвестицијата во овие моменти да бидеш поблизок со Милошоски/Димовски/реформаторите, отколку со Груевски. За првите, можеби и постојат некакви маргинални шанси од ДПМНЕ да направат нормална, пристојна партија и да влијаат врз некои идни процеси, со Груевски такви шанси не постојат.
Види, јас ти ја разбирам поентата. Ама, за да знаеш да напуштиш организација (било каква, а не па политичка) во кривина, и од тоа да излезеш без повреди бара вештина. Сега, не знам како го проценуваш капацитетот на луѓето за кои зборуваме, ама јас не ја гледам таа вештина кај нив. :) Бивање лојални е единствената карактеристика што ги прави корисни. Ако ја изгубат, губат се што стекнале. И го знаат тоа.

ВМРО-ДПМНЕ беше Никола, Мартин, Сашо и екипата. Без нив, партијата има многу многу помал капацитет од СДСМ. А немам високо мислење за капацитетот на СДСМ. Ако ме прашуваш мене, јас мислам дека Груевски нема да се меша во функционирањето на ВМРО-ДПМНЕ. За него веќе нема корист од бавење со политика. Поисплатливо му е да остави тие на кои им пречеше внатре во партија да го покажат својот раскошен талент.

Партијата ја чекаат тешки денови, сем ако Мицковски не е некој политички гениј кој досега не се покажал, во што лично не верувам. Или се случи некој гео-политички ураган, што е исто многу малце веројатно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
For the sake of argument чисто ме интересира дали и СДСМ сега или било кога си ја перцепирал како нормална пристојна партија?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Се е можно...Може и ВМРО да се расцепи може и пуч да биде може Мицковски да си завладее сам може и Грујо да се врати може и некоја нова фракција да се формира...се е можно...што би било кад би било. А за да тепаат на избори што знам се е можно...дури може и некој баг да им турил Мијалков на СДСМ па да ги прислушкува па да тераат шарена револуција 2.0 и бомби и ракети. Има уште 3+ години. А популосот има кратко паметење...нешто ќе направат овие на власт па ќе сака пак промени...може ВМРО може некоја фракција на ВМРО може некоја нова партија може некоја стара партија. Да нагаѓаме е безцелно.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се е можно...Може и ВМРО да се расцепи може и пуч да биде може Мицковски да си завладее сам може и Грујо да се врати може и некоја нова фракција да се формира...се е можно...што би било кад би било. А за да тепаат на избори што знам се е можно...дури може и некој баг да им турил Мијалков на СДСМ па да ги прислушкува па да тераат шарена револуција 2.0 и бомби и ракети. Има уште 3+ години. А популосот има кратко паметење...нешто ќе направат овие на власт па ќе сака пак промени...може ВМРО може некоја фракција на ВМРО може некоја нова партија може некоја стара партија. Да нагаѓаме е безцелно.
Доста лупеташ бе тенеќе.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.637
Види, јас ти ја разбирам поентата. Ама, за да знаеш да напуштиш организација (било каква, а не па политичка) во кривина, и од тоа да излезеш без повреди бара вештина. Сега, не знам како го проценуваш капацитетот на луѓето за кои зборуваме, ама јас не ја гледам таа вештина кај нив. :) Бивање лојални е единствената карактеристика што ги прави корисни. Ако ја изгубат, губат се што стекнале. И го знаат тоа.

ВМРО-ДПМНЕ беше Никола, Мартин, Сашо и екипата. Без нив, партијата има многу многу помал капацитет од СДСМ. А немам високо мислење за капацитетот на СДСМ. Ако ме прашуваш мене, јас мислам дека Груевски нема да се меша во функционирањето на ВМРО-ДПМНЕ. За него веќе нема корист од бавење со политика. Поисплатливо му е да остави тие на кои им пречеше внатре во партија да го покажат својот раскошен талент.

Партијата ја чекаат тешки денови, сем ако Мицковски не е некој политички гениј кој досега не се покажал, во што лично не верувам. Или се случи некој гео-политички ураган, што е исто многу малце веројатно.
Во ред, можеби е така, јас освен оние луѓе што извршувале важни позиции или биле многу долго во ДПМНЕ, други не познавам. Мене ми нема смисла освен најблиските соработници, другите во ДПМНЕ во овие услови да бидат на страната на Груевски. Можеби е до капацитетот, како што викаш, па сѐ уште наоѓа начин да ги заплашува и уценува со нешто.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Во ред, можеби е така, јас освен оние луѓе што извршувале важни позиции или биле многу долго во ДПМНЕ, други не познавам. Мене ми нема смисла освен најблиските соработници, другите во ДПМНЕ во овие услови да бидат на страната на Груевски. Можеби е до капацитетот, како што викаш, па сѐ уште наоѓа начин да ги заплашува и уценува со нешто.
Се надевам дека во идниов период сите ќе имаат шанса да покажат што и како знаат. Ќе биде забавно да се гледа тој талент. Нешто слично како СДСМ ќе биде. Од угоени и нафатирани до тоа да нема куче кај да ги заапа.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Никој без моќ неможе фракции да прави. Партијата е интересна група т.е. сите се таму за личен интерес и во сдсм и во вмро. Ако Милошоски и компанија станат обични членчиња како Макрадули и компанија нема шанси ни кооперациска група да направат. После ова ако Мицковски оди на баци рака на кале членството ќе види дека Америка му дава легитимитет и ќе го следат. Сите знаат веќе дека без Америка нема интерес - власт- функција. И во СДСМ кога видоа дека Заев има јак ветер во грб застанаа зад него.

L

Löwe

Гостин
Видете во какво искривено општество живееме. Мицкоски е доктор на машински науки, работел 10 години како асистент на Машинскиот факултет во време на различни влади, а во меѓувреме докторирал и станал професор. Е тој човек е плукан од членството со најдолните навреди упатени кон него. Па Мицкоски во споредба со пропалиот студент Никола кој посраниот Економски Факултет во Прилеп едвај го заврши со врски и подмитувања е Стивен Хокинг. Само лошо е ако биде марионета Мицкоски.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Видете во какво искривено општество живееме. Мицкоски е доктор на машински науки, работел 10 години како асистент на Машинскиот факултет во време на различни влади, а во меѓувреме докторирал и станал професор. Е тој човек е плукан од членството со најдолните навреди упатени кон него. Па Мицкоски во споредба со пропалиот студент Никола кој посраниот Економски Факултет во Прилеп едвај го заврши со врски и подмитувања е Стивен Хокинг. Само лошо е ако биде марионета Мицкоски.
Членството после првата победа ќе стави слики од него по дома.

S

silmarillion

Гостин
Членството после првата победа ќе стави слики од него по дома.
Прво треба Грујо и Сашо да се раздужат со американците па после можат да зборат за победа. По моја проценка овој мапетов е ставен за една употреба односно да напраи консензус у собрание да се потпишат сите работи како име, јазик и слично. После ќе го сменат неговите ќе дојде некоја арпа пак што ќе продава патриотизам за ефтини пари (овие од контрабанда). На брзина ќе не бутнат во ЕУ и НАТО од каде што нема да видиме ништо аир пошто е се на сила напраено со некоја задна намера. Братучедите у Прага 6 ќе си живеат влакно нема да им фали. Овие несреќиве у затвор што заглавија ако имаат среќа да се изгласа општа амнестија заедно со Диво Насеље, ако не кога ќе искочи Бетмен, Аутокадот ќе биде Corel Draw. Заев ќе се повлече од политика после овој мандат и ќе згази со бизниси и влакно нема да му фали. Хорхе ни трага ни глас од него, ко БЦ у Капиштец по тренерка што го гледаат.

Ние ќе бидеме нешто налик босанците. Тук там некоја спорадична искра на живот а у суштина умацани у говна до петта генерација. Долгови ќе враќаме и само надоле ќе тонеме пошто немаме капацитет за социјален немир.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom