Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
И гарант ти како македонец имаш бугарски пасош, така ли е....биди искрен?
Немам бугарски пасош и никогаш нема да извадам.
Само ги објаснив благодетите што ги имаме со Бугарија како СОСЕДНА ДРЖАВА.
И се надевам дека еден ден мојата земја Македонија ќе биде членка на ЕУ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.203
Врз база на што тврдиш дека си Македонец?
И каков? Има два видови и еден подвид на Македонци. Можи има уште некој вид или подвид ама јас за толку знам.
Двата видови се антички и словенски. Подвидот е некој хибрид, вкрстување помеѓу татари , словени и староседелци и барем тука на овие простори се познати под името Македонски Бугари, а генерално само како Бугари.
И мене ме интересира на кој вид или подвид припаѓа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.547
Незнам вие дали се дрогирате или пишувате од некоја друга планета , но Македонија како држава има најмногу ќар од Бугарија.
ЗОШТО?
Затоа што патот кон ЕУ секој македонец го гледа преку Б У Г А Р И Ј А !
Секој што сака Европска диплома најчесто ја одбира дестинацијата Софија , Б У Г А Р И Ј А !
Бизнисите кои ни се базирани увоз-извоз главно ни се преку Б У Г А Р И Ј А !
Транспортерите сите акаат преку БГ , најмногу материјали користиме од Бугарија и уште многу многу многу благодети кои ги имаме со Бугарите.
И затоа договорот со Бугарија си е во ред.
Не ми дрпете мадиња каков сум по националност и сл..
Јас сум МАКЕДОНЕЦ
Но ги кажувам благодетите што ние ги имаме со Бугарија како СОСЕДНА ДРЖАВА.
Бугарија ако не изолира на нас , ќе тапкаме во место.

kurtone ako e se taka daj objasni kako sme togas izolirani? kazi deka si nesposbno kopito sto e spremno gzot da si go prodade za nadez deka ke go zaposlat a ne deka si bil izoliran

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Овие од кои имаме благодети по твоите уверувања се надеваат дека Македонија еден ден ќе биде дел од нивните држави.....немој да ми кажеш дека си доволно глуп за да не можеш да го видиш ова.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако имаме благодет. Тоа не значи дека треба да се проституираме. Никој не е против соработка, ама не и понижување.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Овие од кои имаме благодети по твоите уверувања се надеваат дека Македонија еден ден ќе биде дел од нивните држави.....немој да ми кажеш дека си доволно глуп за да не можеш да го видиш ова.
Реалноста е дека Македонија од соседите зависи најмногу од Бугарија и овој договор нема штетно влијание туку напротив.[DOUBLEPOST=1513559824][/DOUBLEPOST]
Не ти требаше вториот дел од реченицата.
Тоа е најмалку битно на темава, моите ставови за моите потреби.[DOUBLEPOST=1513561847][/DOUBLEPOST]
kurtone ako e se taka daj objasni kako sme togas izolirani? kazi deka si nesposbno kopito sto e spremno gzot da si go prodade za nadez deka ke go zaposlat a ne deka si bil izoliran
Ти го удри јако курето на господинот Груевски денес?
Се правиш дека не читаш или си глуп како к*р?
Велам дека договорот не е штетен поради тие причини кои ти ги набројав, колку треба да си глуп тоа да не го разбереш?
Ама од доживотен фан на гујо гуевски и чистач на клозети во оустрејлија не треба да очекувам нормална дискусија.

Последно уредено:
D

Daedalus

Гостин
Со друго зборови ти ни си жив пример какво ни е школството и кој не се завршил факултет и кој не се стигна да држи лекции и да предава :(.
И зошто ти вака толку учено дете не одговори на едно многу просто прашање туку почна да се пречиш како некој паун?
Сам изјави дека си пушач така? Значи не вадам од ракав информации. Кој живот по ред ти е овој со оглед дека оџакот директно во гради ти чади?
Исто и за водата. Наместо да одговориш кратко и јасно ми вртиш тука приказни за мали деца. Ако не сфати а сфати те прашав дали голема концентрација на вода може да те убие иако е таа бактериолошки и хемиски исправна за пиење или со други зборови за концентрација правиме муабет. Така и почна преписката или да не речам се вклучи во муабетот.
Не можеш да имаш „концентрана вода", не треси зелени. Водата има ист број на молекули на единица волумен, на атмосферски притисок, кога е у течно стање, ептен ја утињаш работата. Тоа ќе го видиш според густината што е 1 g/mL. Тоа е 1/18 mol, ако го множиш тоа со 6.022 Х 10^23, ќе добиеш и број на молекули вода у 1 mL. И тоа е увек така освен ако не ја компримираш под висок притисок.
Или ти мислиш за 1 од 7000 000 годишно кој пие вода до степен да му се заебе електролитниот баланс и да умре можда од пукање на мочен меур, кога го релативизираш загадувањето?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.547
Реалноста е дека Македонија од соседите зависи најмногу од Бугарија и овој договор нема штетно влијание туку напротив.[DOUBLEPOST=1513559824][/DOUBLEPOST]
Тоа е најмалку битно на темава, моите ставови за моите потреби.[DOUBLEPOST=1513561847][/DOUBLEPOST]
Ти го удри јако курето на господинот Груевски денес?
Се правиш дека не читаш или си глуп како к*р?
Велам дека договорот не е штетен поради тие причини кои ти ги набројав, колку треба да си глуп тоа да не го разбереш?
Ама од доживотен фан на гујо гуевски и чистач на клозети во оустрејлија не треба да очекувам нормална дискусија.

bez toj dogovor gi nemase ti site tie privilegii neli? nemase nasi so bg pasosi i dozvoli pa eve otkako potpisavme dogovor na lokalen jazik so nefasistickiot okupator vo cija drzava nema makedonsko malcinstvo sega ke moze se toa...

kurton

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
bez toj dogovor gi nemase ti site tie privilegii neli? nemase nasi so bg pasosi i dozvoli pa eve otkako potpisavme dogovor na lokalen jazik so nefasistickiot okupator vo cija drzava nema makedonsko malcinstvo sega ke moze se toa...

kurton
Па баш заради сето тоа требаше да се потпише договор за добрососедство.
Фашисти? Дечко ти си заглавен во WORLD WAR II.
Германија ја бомбардираше Полска , па сега овие две земји се газ и гашти.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.439
Поени од реакции
87.135
Германија ја призна вината од WW2, им се извини јавно на сите земји кои биле газени од германската чизма. Се извинија на Евреите, се извинија за Аушвиц, Треблинка, за сите гомнарии што ги правеле пред 80 години.

Бугарија од друга страна се извини за стреланите деца од Ваташа? Стреланите во село Дабница Прилепско? Стреланите Македонци пред прилепската касарна? Протераните Евреи од земјава?
Еден Бугар тука ни рече дека си тераме бајки на оваа тема, демек ништо не се случило овде пред 80 години.

Овие гомнава од СДСМ излегоа со соопштение дека првите пушки пукнале на 2 Август 1944 година... Чек сеа историја ќе менуваме ради Бугариве? Ќе плукаме по гробовите на нашите дедовци?

Пу да ви ебам гојдата без ронка достоинство, класични крлежи од луѓе.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Германија ја призна вината од WW2, им се извини јавно на сите земји кои биле газени од германската чизма. Се извинија на Евреите, се извинија за Аушвиц, Треблинка, за сите гомнарии што ги правеле пред 80 години.

Бугарија од друга страна се извини за стреланите деца од Ваташа? Стреланите во село Дабница Прилепско? Стреланите Македонци пред прилепската касарна? Протераните Евреи од земјава?
Еден Бугар тука ни рече дека си тераме бајки на оваа тема, демек ништо не се случило овде пред 80 години.

Овие гомнава од СДСМ излегоа со соопштение дека првите пушки пукнале на 2 Август 1944 година... Чек сеа историја ќе менуваме ради Бугариве? Ќе плукаме по гробовите на нашите дедовци?

Пу да ви ебам гојдата без ронка достоинство, класични крлежи од луѓе.
А Србија ни се извини за злоделата што ги има направено овде?
Јбг заради неспособните политичари кои владееја ова време станавме на ниво на Косово.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.439
Поени од реакции
87.135
А Србија ни се извини за злоделата што ги има направено овде?
Јбг заради неспособните политичари кои владееја ова време станавме на ниво на Косово.
А спомнав некаде дека Србите се светци? Пробуваш да се извадиш со Србиве кои дел од нив сеуште не викаат Вардарска Бановина...

Јас убаво прашав, зошто гомнава од СДСМ/СДММ излегоа на 2 Август годинава пред камери и кажаа дека првите пушки во Прилеп и Куманово пукнале во 1944 година?

Договор за добрососедство? За мене тој е на исто ниво со Рамковниот, а вие вртете ја како сакате.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.547
Па баш заради сето тоа требаше да се потпише договор за добрососедство.

decko i bez toj "dogovor" se toa funkcionirase taka da tuka nema nitu eden nov moment ama ti si glup za toa da go razberes.

inace dogovor se pravi za dvete strani da imaat nekakva korist i razbiranje. tuka nitu imame nekakva korist a od razbiranje gledam sto ti i takvite ko tebe razbiraat...

vo polska seuste se slavi pobedata nad fasizmot a germancite vo ucebnicite se prikazani ko fasisti i okupatori a ne ko osolobodoteli ko sto baraat bugarite. germanija ne ja uslovuvase polska da ja menuva istorijata za da ja primat vo eu ko nas bugarite ama pak ke kazam ti si premnogu glup za da sfatis bilo sto od ova...

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
seriozno use go ranite trolot?
koga kje mi tekne kakvi novinarski tekstovi pastase postariot referent, pa sea da se spadne do ova selskovo prepucavanje od pomladiot referent
isto kako vmro koga padnaa vo kvalitet koga im otide protuger.
on a happier note:
se uste nema minister za zdravstvo. ama poso `kletite` AA bea tamu, zatoa mozda i bolje e taka za da im vratime na `kopilinjata`
a ministerstvoto i pacientite neka izdrzat use malce dodeka da si gi izmerat kurovite sdsm i AA
bitno grujo da ne se vrati.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom