Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Уф среќа што не сум повеќе таму, си ја сменив страната јас, неќам да бидам со губитниците, само уште да најдам како да зимам соросови пари и официјално ќе станам соросоид.
Не ти требаат соросови пари тебе, и тие 10к што ги земаш како измеќар на дпмне многу ти се

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А не ти кажале дека се попишувале со што ќе најдат, па дури ги попишувале и роднините кој се со години во странство, епа тоа го нема во сорос њус!
He, caмо ми кажаа дека попис во 2011 кој е законска обврска на владата, не е завршен, прекинат е при крај и никој никогаш не се осмели да каже зошто[DOUBLEPOST=1486395093][/DOUBLEPOST]
најдобро сите коалицирања да бидат само ПРЕД избори, а РМ да биде ЕДНА изборна единица... така бргу ќе одат овуие работи, не е ова прв пат со тргување со пратеници
па така и до дега беше пракса, претцедник да повика партии да направат коалиција пред да им даде мандат, али иванов кутар или не знаеше или не смееше да постапува по устав, али како и да е еден ден ќе се најде пред суд за тоа злосторство и таму ќе даде објаснување

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
He, caмо ми кажаа дека попис во 2011 кој е законска обврска на владата, не е завршен, прекинат е при крај и никој никогаш не се осмели да каже зошто
Слаби ти се контактите, распрашај се ќе најдеш некој попишувач лично да ти каже како што било.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Слаби ти се контактите, распрашај се ќе најдеш некој попишувач лично да ти каже како што било.
не бе тебе ти вервам дај само линк да видам резултати од законски одржан попис во 2011

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
не бе тебе ти вервам дај само линк да видам резултати од законски одржан попис во 2011
Ти праша зошто пропаднал, јас ти одговорив, онаа соопштение што излезе тогаш беше дека го прекинале пописот оти имало нерегуларности (ако добро се сеќавам), но од луѓе кој работеле на терен како попишувачи, ми имаат кажувано (сега се немам директо очи во очи сретнато, според тебе ме лажеле) дека некој за документи користеле здравствена книшка, на други им биле праќани личните карти дома иако они со години живееле во странство, сега ќе прашаш од кај знаел тој кој каде бил, па кај нас во малото одеше мојот комшија преку, така и таму одел некој локален што знае одприлика кој каде е.

Ако се продолжеше со пописот ќе имаше намалување само кај Македонците, овие ќе си беа пак како и во 2002г, само што сите анализи го кажуваат спротивното, изборите што се одржаа сега ти се репер за присутното население, речиси се живо што беше во Мекедонија искочи да гласа (над 90-95%) + имаше и туристи од Косово (од Пустец се беа исплашиле од отровниот воздух).

Самој да кажеш дека они не излегуваат да гласат!

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ти праша зошто пропаднал, јас ти одговорив, онаа соопштение што излезе тогаш беше дека го прекинале пописот оти имало нерегуларности (ако добро се сеќавам), но од луѓе кој работеле на терен како попишувачи, ми имаат кажувано (сега се немам директо очи во очи сретнато, според тебе ме лажеле) дека некој за документи користеле здравствена книшка, на други им биле праќани личните карти дома иако они со години живееле во странство, сега ќе прашаш од кај знаел тој кој каде бил, па кај нас во малото одеше мојот комшија преку, така и таму одел некој локален што знае одприлика кој каде е.

Ако се продолжеше со пописот ќе имаше намалување само кај Македонците, овие ќе си беа пак како и во 2002г, само што сите анализи го кажуваат спротивното, изборите што се одржаа сега ти се репер за присутното население, речиси се живо што беше во Мекедонија искочи да гласа (над 90-95%) + имаше и туристи од Косово (од Пустец се беа исплашиле од отровниот воздух).

Ја ке ти кажу од прву руку тачно е што си напишаја...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.951
Ја ке ти кажу од прву руку тачно е што си напишаја...

Све што води кон спасување на предавничкиот газ на твојот стопан е тачно, верно и истинито.

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285

и сега чија вина е пропаднатиот попис?
на организаторот на пописот?
или на некој друг?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.951
Не бе сга ке л'жу тебе да ти биде убаво...

Таман посла. Моето убаво е далеку понебитно од сигурноста на криминогениот газ на најглемиот штетник на Македонија и Македонците.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

И ?
се исправија ли нерегуларностите?
Се заврши ли тој законски попис?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Таман посла. Моето убаво е далеку понебитно од сигурноста на криминогениот газ на најглемиот штетник на Македонија и Македонците.
Твоето убаво е еднострано ја викам сите што направиле криминал да се затворат ти навиваш само за една страна да се затвори. Далеку е тоа од непристрасност и објективност.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Твоето убаво е еднострано ја викам сите што направиле криминал да се затворат ти навиваш само за една страна да се затвори. Далеку е тоа од непристрасност и објективност.

Па не е фер во последни 10 години шо не му дадоа на СДСМ можност да управуваат со буџет и народни пари и да прават невидени криминали.
Себично е од ВМРО шо сите нелегалности и незаконитости си ги присвои само за себе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom