Алмо душо добро се испофали еден куп пари си правел, сите тука си можел со се партали да не купиш. Пеки нека ти се множат но сигурно еден куп форумци меќу кои и јас секако се прашуваме како тоа во време на режим си млател тешки пари кога и децата во градинка знаеја дека за такви пари да млатиш мора да си учкур и гаќи со режимот и фамилијата. Додека другите едвај врзуваја крај со крај, немаја пари за леб, до Солун на кафе само тендерашите одеја, одмор години и години немаја видено ти на пример барем како што сам се пофали тоа не ти било никаков проблем. Си се срамел да одиш на кафе до Солун за продолжен викенд, испод чест ти било, си шетал по европските метрополи, си збирал импресии од нивните дискотеки , си гледал цивилизиран народ како живее и си го врви времето. Аферим , темане ти прам , далеку достигна за еден неутралец во време на режим и диктатура, посебно кога најголем број од обичните граѓани неможеја да врзат крај со крај, посебно оние кои беа против режимот, само ете мене а верувам не само мене не интересира како успеа а притоа да не бидеш поврзан со режимот и фамилијата. Како тебе не те сетија а еден куп други за многу помалце од тебе завршија по затвори со блокирани сметки.
Не млатам пари, туку заработувам, со чесно стекната диплома и постојано професионално надградување. Работам за странска приватна фирма, никогаш не сум работел државна работа. Секаде во светот, вие што чекате социјална помош во форма на партиско вработување сте најдолна форма во ланецот на исхрана, само во фајром сте осоколени, кај паразити, уште да уценувате и вие да решавате основни работи. Вие немате појма како се праат парите во приватен сектор.
Во Солун, на прсти се брои колку пати сум бил и тоа по потреба за купување лекови што ги нема овде исл. Не си праи филмови...
Неутралец не сум, сум кажал и порано - анти паторот и анти фамилијата до крај на живот ќе бидам. Ќе се борам секое парче од тој педерски, криминален, силеџиски, затуцан систем да биде уништено.
Не смее да се заврши со само со затварање на некој политичар работава. Треба сите механизми што го држеа тој изрод на власт, како меници, бланко-оставки, списоци, уцени...се' што правеше гадот да биде стаевно на црна листа и секој нареден што ќе помисли на тоа да знае дека го чека иста судбина.
А ти дечко, да си ги прошириш хоризонтите и да сфатиш дека трошките што ти ги фрлале, прво се броени, ги нема бесконечно и второ, за тебе работат петорица во приватен сектор за да ја покријат твојата неспособност.