Сега ја изгледав Топ Тема дебатата, и впечатокот е дека Апасиев е неколку класи над соговорниците и ги сотре , посебно Павле. Ќе зборам пред се за Апасиев и Богоевски оти Бетмен реално е како прваче таму и нема некоја суштина за да се каже нешто за него.
Абе уште од почнувањето на дебата прво излагање на Апасиев, го шина и целосно го изнесе од колосек Пајо. Човекот после веќе не знаеше кај тера. Штом почнува со примитивно однесување како викање и со лупање со дланките по масата тоа е веќе доказ за немоќ и неможност вербално да врати. Па уште со класичен вмровски удар под појас "ти стана професор во време на Дпмне", ах Павле ебати сељачето просто, тој ради тоа Вмро не стана професор во Скопје уште пред 5 години.
Има малку Павле обланда ставено на јавното говорење преку тоа невладините кај што членувал, ама не може ни приближно да се носи со Апасиев и со говорење и со изнесување на факти и дебатирање. Апасиев успеа во 20 минути го размонтира човекот и да го прати во целосна дефанзива да не знае од кај да почне да збори.
Ги слушаш двајцава и Пајо и Бетмен зборат ко да читаат писмена во основно, кажано недокажано не објаснето. Овој збори, абе јасно концизно ко со стрела ги гаѓа бам бам бам.
Се гледа разликата помеѓу опуртунисти и човек кој е начитан спремен и стварно верува во тоа што го збори и за што се бори. Барем за мене тој е впечаток.
Може јас со Апасиев не се согласувам за фундаментални прашања посебно во областа на економијата ама на човекот мора да му се симне капа. Ваков кадар како Апасиев во Собрание моментално немаат ни Сдсм ни Дпмне. Стварно е штета што не влегол во Советот во Велес и на ваква критичарска душа како него треба да му се даде шанса за да биде пратеник. Не би можел да претпоставам како би се снашол во извршна власт ама за во Собрание мислам дека ќе биде одличен и баш тоа што ни треба.
За Бетмен не знам што би кажал. Ако он е дел од "реформите во Дпмне", тешко на партијата.
Уште Апасиев ко на детенце му дава збор и му вели "Ајде Бетмен кажи што имаше да кажеш". И овој вели "Не знам какви би биле реакциите на твитер ако се согласам со тоа што го вели Апасиев", Апасиев му враќа "боље не се согласувај". Како го пуштиле на телевизија од партија мене не ми е јасно. Којзнае каков хаос владее у тоа белиот замок. Бруки невидени.