Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.187
Поени од реакции
3.433
Така е. Груевски не е политичар, идол и господ е.
намерно пишав “политичари“ а не власта

ама што ќе ти се објаснува на тебе, на тебе Грујо ти е еднинствено зло, он е најлошиот, додека Зајко додека го прави истото на тебе ти е супер, барем ти требаше да бидеш најкритички настроен имајќи го во предвид онаа што го пишуваше претходно.[DOUBLEPOST=1511377061][/DOUBLEPOST]
десет години имаше стаљинизам
резултатот го видовме и го гледаме
Конечно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.988
ама што ќе ти се објаснува на тебе, на тебе Грујо ти е еднинствено зло, он е најлошиот, додека Зајко додека го прави истото на тебе ти е супер, барем ти требаше да бидеш најкритички настроен имајќи го во предвид онаа што го пишуваше претходно.[DOUBLEPOST=1511377061][/DOUBLEPOST]
Конечно.
Не е најлошиот. Тука се со Бранко.
Мада многумина кои биле мали тогаш, нема да се сложат со мене, али тоа е од неинформираност.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.187
Поени од реакции
3.433
Не е најлошиот. Тука се со Бранко.
Мада многумина кои биле мали тогаш, нема да се сложат со мене, али тоа е од неинформираност.
Оваа што сега се случува ти е супер?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
намерно пишав “политичари“ а не власта

Конечно.
kaj bese da go kritikuvas gospodinot gruefski koga pravese losi raboti we? celi 11 godini krotese kako picka a sega kritikuvas vlast hahahahaha kaj so vakvi partiski kuropusaci drzava ke prajme :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.988
Шо конечно?
Па а ко Заев е стаен да ја албанизира и бугаризира Македонија, да всели 150.000 емигранти и да го смени името, тогаш кој е најодговорен и најзаслужен за неговото искачување кон власта?[DOUBLEPOST=1511377351][/DOUBLEPOST]
Оваа што сега се случува ти е супер?
Ќе видиме тоа.
Во никој случај ни приближно не е (сега за сега) со делата на Бранко и Никола.

B

Bafra

Гостин
Не се бламирај.
Ај просветли не ти богу на нутриционизмот, кажи Сојата која сега ти ја нудат дека е квалитетна и здрава за човекот.
Соја за да биде здрава треба да биде ферментирана повеќе месеци а не ко оваа за широка потрошувачка.
И кога ќе бидеш 3-4 години само на храна која ја величиш тогаш може да се прчиш. Сега не се бламирај и трај си

P

psychostasia

Гостин
Откако го сменија господинот Груевски, масовна са`рана.
Kosturi izlaze iz grobova
jer žele da unište ljude
popiće nam oči i mozgove
masakr će da bude

Naoštrili su svoje zube
s njima će da grizu ljude
krenuli su, zveckaju kosti
neće biti milosti

Sveža raka je iskopana
u njoj naša tela biće pokopana
crvima ćemo biti hrana
masovna sa'rana!

Iz dubokih katakombi
urlaju zubati zombi
kad budu pokazali lice
pocrkaće sve ptice

Između života i smrti
više ništa neće postojati
osim beskrajnog mora
mrtvačkih glava i kostura

Sveža raka je iskopana
u njoj naša tela biće pokopana
crvima ćemo biti hrana
masovna sa'rana!

?

..........

Гостин
Сега е време?
А не беше време изминативе 10-25 години?
Сега дојде времето, иначе до сеа топ беше.
Зашто ли баш сега?
на форумов сум од 09 член, претходната влада и грујо ми се исплукани и критикувани за секое евано предаство и криминал, тоа го правам и сега, ти до кај си? Го ажурираше ли списокот на предавници?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
на форумов сум од 09 член, претходната влада и грујо ми се исплукани и критикувани за секое евано предаство и криминал, тоа го правам и сега, ти до кај си? Го ажурираше ли списокот на предавници?
Неможе затоа што има вградено чип само со Грујо

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.988
Одговорив погоре на ова. Ќе видиме.

Плитко.
Епа што чекаше бе Бејли 10 години? Не можеше?

ОК, Бејли, али за да може Бејли да си ја спроведе агендата, треба да има услови за неа.
Бејли ги фати луѓето за уши и ги натера да гласаат за Заев?
...Не осеќам потреба со тебе нешто многу-многу да расправам. Исто ко да земам со зимски ракавици ориз да требам. Нема поента.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Не јадам соја, сакаш машки со цицки ли....

Алекс е сељак а ти само него ли го знаеш. Плус жена му е Еврејка.

Комунистичките земји ниту една не премина во капитализам, Кина најблиску е. Сите други Олигархија[DOUBLEPOST=1511369283][/DOUBLEPOST]

Е немаат ама затоа имаа Олигархизам и непотизам. Како немаат кога се е исто само њега нема...
Pa sega mozhesh da gi narchesh kako sakash, oligarhija, tajkuni, elita, ...gi ima sekade i tie se tie shto sechat i pechat. Razlikata e vo toa sht ednite "sechat i pechat" globalno, EU i USA, UK, a drugi ne tolku globalno, Rusija, Kina, FYROM i ostanata sitna boranija.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.524
Поени од реакции
24.321
Одговорив погоре на ова. Ќе видиме.

Плитко.
Епа што чекаше бе Бејли 10 години? Не можеше?

ОК, Бејли, али за да може Бејли да си ја спроведе агендата, треба да има услови за неа.

...Не осеќам потреба со тебе нешто многу-многу да расправам. Исто ко да земам со зимски ракавици ориз да требам. Нема поента.
Или да јадиш конзерви од 1971 , од понеубајте :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom