Кур да ве утепа, ете така... 100 црнци одпозади да ве наредат, и вие "македонците" што во парламентот гласавте ЗА законот за јазици, да Бог да рацете да ви се исушат.
Грујо го осиромаши народов, а вие новите да не останете покусо, ќе го дотепате.
И самите знаете дека во делови од Западна Македонија не се почитува употребата на нашиот јазик, а сеа вие со сила го наметнувате низ целата држава, па и казни воведувате.
На страната на Чаир нема македонски јазик, градовите Дебар, Тетово, Кичево се пишани како Dibra, Tetove и Kercove, а опциите за македонски јазик не се променети од времето на Дедо Ное.
И на крај најтажното е што момоциве на Груевски имале право за таа фамозна Тиранска Платформа, а вие вртете очи колку сакате... Ете на цела територија двојазичност, ете казни за незнаење на албанскиот, двојазични униформи (тројазични со се англискиот), двојазични пари и тие валјда ќе се воведат по предлог на Венецијанската комисија. Ајде тука вклучете го и сменетото име на државата.
Вие овде правете се на три лепе, кажувајте си досетки и збирајте лајкови... али факт е дека државава полека но сигурно ни иде во бездна. Јас го мислев дека Грујо е најлошото нешто што можеше да му се случи на народов, али овој Заев е бездар над бездарите, сељак од Струмичко Муртино кој тука ми проповеда соживот, а никогаш не живеел во град/населба со мнозинско албанско население.
Еве сега уште МПЦ фали да и го испуши на БПЦ и нека оди се у курац... попатно и моштите на Гоце нека ги префрлат од Скопје во Софија, дека тој голем човек и даскал пред се не заслужил коските да му се распаѓаат во ваква мизерна земја.
Можеби ќе влезиме во ЕУ и НАТО, ама ќе влеземе како најголемо гомно од држава, држава без сопствено ЈАС. А кога ќе ми текне колку им се смеевме на бугарите кога влегоа така голтарски во Европа... е тие барем си го задржаа достоинството, ние ќе сме 10 пати полоши, ќе не изработат како селска курва пред да влезиме во нивниот сојуз