Не сакам, но нема да ми смета.Сериозно ти велам дека немам апсолутно ништо против двојазичност.[DOUBLEPOST=1511038772][/DOUBLEPOST]
Кој на што му е скратено во главата има стручни лица и институции на кои тоа му е работа да проценат.
Друго те прашав?
Сакаш или несакаш да има двојазичност на цела територија на републиката посебно на форумот.
Одговори кратко , јасно и недвосмислено.
Стокхолмски синдром колку што знам е кога жртвата се зближува со насилникот... (можеби грешам)Така, барем имаш доблест да признаваш дека патиш од Стокхолмов синдром.
Со психијатар, дали си се консултирал за случајот?
Не само што се зближува, туку и го брани насилникот.Стокхолмски синдром колку што знам е кога жртвата се зближува со насилникот... (можеби грешам)
Сакаш да кажеш дека ние сме жртвите а меѓународната заедница е насилникот?
Ај нема везе, батали... ќе си пуштам јутуб нешто![]()
Оу Кеј.[DOUBLEPOST=1511039257][/DOUBLEPOST]Не само што се зближува, туку и го брани насилникот.
Да би ми сметал, од естетски причини.Е сега кога тоа го решивме кажи ми ти мене @Нuкола зошто ти си против повеќејазичност на форумот и би ти сметал секој екстра јазик освен македонски и англиски ?
Не те прашав што тебе ти смета.Не сакам, но нема да ми смета.
Доволно јасно ?
Не заебавај, строго естетика е во прашање велиш а ? Што она точките над некој букви ке ти бодат очи или ? Баш живо ме заинтересира што толку не е естетски во албанското латинично писмо па си толку против а не ти смета кај англиското латинично писмо . Да ми речеше Грузијски , Ерменски или ете Тајландски можи и да проголтав ама за скоро две идентични писма едното да ти пречи од естетски причини а другото не некако шознамДа би ми сметал, од естетски причини.
Националиста!Да би ми сметал, од естетски причини.
Ако им се даде да можат да кумуницираат само на албански зар мислеш дека они ќе седнат и ќе ти учат македонски, македонски учат од 4 оделение и се бунеа дека било рано, децата се мачеле, си видел дека пола зборат на српски, а пола одвај македонски,Дај кажи ми барем 1 аргумент зошто си ти против некаква "двојазична тројазичност", кои се добивките а кои неповолностите што може да ги има еден обичен граѓанин ко мене и тебе.
Не заебавај јас не знам македонски јазик, не пак да учам уште еденНе те прашав што тебе ти смета.
А зошто не сакаш на пример ?[DOUBLEPOST=1511039711][/DOUBLEPOST]
Не заебавај, строго естетика е во прашање велиш а ? Што она точките над некој букви ке ти бодат очи или ? Баш живо ме заинтересира што толку не е естетски во албанското латинично писмо па си толку против а не ти смета кај англиското латинично писмо . Да ми речеше Грузијски , Ерменски или ете Тајландски можи и да проголтав ама за скоро две идентични писма едното да ти пречи од естетски причини а другото не некако шознам![]()
Не знам дали има или нема и дали е законски, ама Коце се рекламираше на билбоарди со заменик градоначалник албанец.Имаш заменик градоначалник на Скопје поставено незаконски каде пишува дека има таква функција?
Затоа ли?Не заебавај јас не знам македонски јазик, не пак да учам уште еден
Еве децава си прават муабет за именки, јас појма немам што е тоа
Затоа не сакам
Инаку да не бидам LGBT како тебе ко ќе ми враќаш со прашање, би сакал да научам албански, па и грчки, и ќе го направев тоа да не сум ваква трупка за јазици.Затоа ли?
Ааааа Ок ко така?
И сега ако Божиќ го викаме Коледе, како ќе го викаме Коледе?http://plusinfo.mk/vest/134298/mpc-bara-bugarskata-crkva-da-ѝ-bide-majka
Од каде испадна сега ова??
Освен ако не е некоја фејкњус
Па види, ако на секој му угодуваш никој не те сматра за човек него за говедо. Ја со задоволство би ги искористувала тие луѓе да ми служат. Мислам може да ти понудам работа за тоа. Ќе ти се допадне. Може и јазикот да ти го истегнам ама нема потреба пошто ти никгоаш нема да се побуниш.А што е ова? СВЕТСКАТА НУКЛЕАРНА СИЛА ТАКОЗВАНИ - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!
Леле колку сме опасни, името не го даваме, јазик не им даваме, мигранти не пуштаме поооо јачина сме да си ебиме векот))))