Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.538
Поени од реакции
24.360
Е сега кога тоа го решивме кажи ми ти мене @Нuкола зошто ти си против повеќејазичност на форумот и би ти сметал секој екстра јазик освен македонски и англиски ?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Сериозно ти велам дека немам апсолутно ништо против двојазичност.[DOUBLEPOST=1511038772][/DOUBLEPOST]
Кој на што му е скратено во главата има стручни лица и институции на кои тоа му е работа да проценат.
Друго те прашав?
Сакаш или несакаш да има двојазичност на цела територија на републиката посебно на форумот.
Одговори кратко , јасно и недвосмислено.
Не сакам, но нема да ми смета.

Доволно јасно ?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Така, барем имаш доблест да признаваш дека патиш од Стокхолмов синдром.
Со психијатар, дали си се консултирал за случајот?
Стокхолмски синдром колку што знам е кога жртвата се зближува со насилникот... (можеби грешам)
Сакаш да кажеш дека ние сме жртвите а меѓународната заедница е насилникот?

Ај нема везе, батали... ќе си пуштам јутуб нешто :)

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Стокхолмски синдром колку што знам е кога жртвата се зближува со насилникот... (можеби грешам)
Сакаш да кажеш дека ние сме жртвите а меѓународната заедница е насилникот?

Ај нема везе, батали... ќе си пуштам јутуб нешто :)
Не само што се зближува, туку и го брани насилникот.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Не само што се зближува, туку и го брани насилникот.
Оу Кеј.[DOUBLEPOST=1511039257][/DOUBLEPOST]
Е сега кога тоа го решивме кажи ми ти мене @Нuкола зошто ти си против повеќејазичност на форумот и би ти сметал секој екстра јазик освен македонски и англиски ?
Да би ми сметал, од естетски причини.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.538
Поени од реакции
24.360
Не сакам, но нема да ми смета.

Доволно јасно ?
Не те прашав што тебе ти смета.
А зошто не сакаш на пример ?[DOUBLEPOST=1511039711][/DOUBLEPOST]
Да би ми сметал, од естетски причини.
Не заебавај, строго естетика е во прашање велиш а ? Што она точките над некој букви ке ти бодат очи или ? Баш живо ме заинтересира што толку не е естетски во албанското латинично писмо па си толку против а не ти смета кај англиското латинично писмо . Да ми речеше Грузијски , Ерменски или ете Тајландски можи и да проголтав ама за скоро две идентични писма едното да ти пречи од естетски причини а другото не некако шознам:cautious:

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.189
Поени од реакции
3.437
Дај кажи ми барем 1 аргумент зошто си ти против некаква "двојазична тројазичност", кои се добивките а кои неповолностите што може да ги има еден обичен граѓанин ко мене и тебе.
Ако им се даде да можат да кумуницираат само на албански зар мислеш дека они ќе седнат и ќе ти учат македонски, македонски учат од 4 оделение и се бунеа дека било рано, децата се мачеле, си видел дека пола зборат на српски, а пола одвај македонски,

после се чудат зошто сме се бунеле, ама така е кога не седнете да размислувате, дека државата ништо не добива освен уште поголема поделба,

или еве одговори што губат ако продолжат да се обраќаат на институциите на македонски

под а) ќе заборават албански
под б) незнаат македонски
под в) ...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Не те прашав што тебе ти смета.
А зошто не сакаш на пример ?[DOUBLEPOST=1511039711][/DOUBLEPOST]
Не заебавај, строго естетика е во прашање велиш а ? Што она точките над некој букви ке ти бодат очи или ? Баш живо ме заинтересира што толку не е естетски во албанското латинично писмо па си толку против а не ти смета кај англиското латинично писмо . Да ми речеше Грузијски , Ерменски или ете Тајландски можи и да проголтав ама за скоро две идентични писма едното да ти пречи од естетски причини а другото не некако шознам:cautious:
Не заебавај јас не знам македонски јазик, не пак да учам уште еден :pos:

Еве децава си прават муабет за именки, јас појма немам што е тоа

Затоа не сакам[DOUBLEPOST=1511043589][/DOUBLEPOST]
Имаш заменик градоначалник на Скопје поставено незаконски каде пишува дека има таква функција?
Не знам дали има или нема и дали е законски, ама Коце се рекламираше на билбоарди со заменик градоначалник албанец.

Така да се си продлжува во континуитет, се е исто буци, само тебе џабе ми те тревожат. Или пак со такви вести се трујаш себе си.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.538
Поени од реакции
24.360
Не заебавај јас не знам македонски јазик, не пак да учам уште еден :pos:

Еве децава си прават муабет за именки, јас појма немам што е тоа

Затоа не сакам
Затоа ли?
Ааааа Ок ко така?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
I sega koga ke go smenat imeto Makedonija i koga ke se pravi popis, i ke nema grafa za nacionalnost Makedonec, ke ima li neshto kako aboriginal, ili domorodec ili nacionalno neopredelen, ili nesht kako "non of your bussiness"?.

S

silmarillion

Гостин
Става кукаст крст на профилна и скинс на кавер кога треба да одработи за вмровска пропаганда против мигранти, постира писмо од Нетанјаху против бугарите. Вмровец класичен во секоја смисла на своето непотребно постоење.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Затоа ли?
Ааааа Ок ко така?
Инаку да не бидам LGBT како тебе ко ќе ми враќаш со прашање, би сакал да научам албански, па и грчки, и ќе го направев тоа да не сум ваква трупка за јазици.

Одвај англиски знам за да ги разберам инструкцииве од Сорос ;)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.487
Поени од реакции
31.035
http://plusinfo.mk/vest/134298/mpc-bara-bugarskata-crkva-da-ѝ-bide-majka

Од каде испадна сега ова??
Освен ако не е некоја фејкњус
И сега ако Божиќ го викаме Коледе, како ќе го викаме Коледе?
Уште пострашно, Дедо Мраз ќе биде Дедо Коледе.[DOUBLEPOST=1511050479][/DOUBLEPOST]
А што е ова? СВЕТСКАТА НУКЛЕАРНА СИЛА ТАКОЗВАНИ - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

Леле колку сме опасни, името не го даваме, јазик не им даваме, мигранти не пуштаме поооо јачина сме да си ебиме векот :)))))
Па види, ако на секој му угодуваш никој не те сматра за човек него за говедо. Ја со задоволство би ги искористувала тие луѓе да ми служат. Мислам може да ти понудам работа за тоа. Ќе ти се допадне. Може и јазикот да ти го истегнам ама нема потреба пошто ти никгоаш нема да се побуниш.
Исто како цела нација.
Уствари имаше галама за Груевски, кога овие тераат иста политика нешто мамара тишина, муабети од типот абе кои сме ние зошто сме како сме од кај сме.
Доцилни такви.
Или може па спиете сеа па саатот ви е навиен на секои 10 години да ѕвони.

И добро сеа коа се дадовме, опасни сме? Појаки сме? Министер за здравство имаме? Бебиња престанаа да умираат?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom