Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да си во кондурите на Грујо кондурите сега...
Mене најсериозно ми делува дека избегал со умот. Изгледа како човек што повеќе не ја разбира реалноста околу него. Па Боркица веќе не гласа за него, му ги наместиле изборите.

Аман веќе нека си оди некаде креатурава.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Кавадарци-нов Ѕинголенд...нека ни е со среќа на сите,дното е чепнато...Ние останавме бастион на ДПМНЕ,срамота...Нов градоначалник ни е човек што го прашуваат имате ли синдикат,тој одговара не ама имаме ИСО Стандард..
Ќе чекате на ред молим лепо, ние пред вас имаме доставено кандидатура за нов Ѕинголенд.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Ќе чекате на ред молим лепо, ние пред вас имаме доставено кандидатура за нов Ѕинголенд.
Нее брат,мислам дека Митко држи каде-каде поголем дел од Кавадарци,има многу повеќе јавно-приватни партнерства склучени со општината и има многу повеќе вработени него Заев своевремено :)

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
^ Ќе видиме, но во секој случај е добро да има јака опозиција. Комуњарчињава, ми личи, залет фаќаат, а тоа не е добро.
Се покажа Касиус Клеј колку јака и конструктивна опозиција ќе биде во изминативе месеци, исто срање како сдсм, не дека и позицијата е нешто посебно, истото срање како и во минатото.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Чудна работа, по порталиве објавуваат дека ДУИ ги добило Тетово и Струга, а според ДИК во обработени речиси пола избирачки места губат и тоа не толку тесно?
И јас ова сакав да го пишам. Во првиот круг вака беше во Аеродром и Кисела Вода. На 90% обработени гласови водеше ВМРО и после ја свртеа од СДСМ. Мислам дека штабовите излагаат со резултати многу порано пд ДИК.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
СДСМ изгледа доста им помогна на ДУИ за Тетово и Струга, а ДУИ немаше толкаво влијание за победата на СДСМ, Скопје ќе го добиеа и без нив, сега ДУИ зависи од СДСМ, ДУИ победи, но не доби многу гласови, Алијанста доби повеќе гласови но на позицијата на Села е сега многу лоша без Струга.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.433
И јас ова сакав да го пишам. Во првиот круг вака беше во Аеродром и Кисела Вода. На 90% обработени гласови водеше ВМРО и после ја свртеа од СДСМ. Мислам дека штабовите излагаат со резултати многу порано пд ДИК.
Нормално, они на лице место уште на првото пребројување, пред да се пратат записниците и кутиите во ОИК имаат резултати. Може имаат и опипливи резултати во текот на гласањето, посебно организирани ако се, како што беа ДПМНЕ последните години ( може и да трескам глупости за ова второто ).

T

Terroir

Гостин
Ако ги земеме предвид гласовите на Албанците, имаме двојно повеќе гласови во споредба со нашиот противкандидат. Имаме околу 3.000 гласови повеќе од Рамиз Мерко и ДУИ. Во секое село во Струга имаме победено. Албанските гласови во градот се наши, тој ги доби гласовите на СДСМ. Албанците ја добија оваа битка. За нас, овој резултат е неприфатлив”, рече лидерот на Алијанса за Албанците, Зијадин Села.

Ред солзи ред мрсули од Зијадин Села, незнам што очекуваше идиотот дека ке го гласаат Македонците после сите оние глупости изјавени ?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Mене најсериозно ми делува дека избегал со умот. Изгледа како човек што повеќе не ја разбира реалноста околу него. Па Боркица веќе не гласа за него, му ги наместиле изборите.

Аман веќе нека си оди некаде креатурава.
Ако е вистина тоа од пролетта дека на Вајгл му рекол дека не му се оди во затвор и ќе oди до последно, веројатно овие се опциите што ги има.

Ако e убеден во ова што го зборува, точна ти е дијагнозата. :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Заев му ја расплака мајката на Гвујо, па на Села. Села сега ќе биде тотално маргинализиран бидејќи повеќе нема да биде потребен ни за мнозинство во Собранието.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.433
Ако е вистина тоа од пролетта дека на Вајгл му рекол дека не му се оди во затвор и ќе oди до последно, веројатно овие се опциите што ги има.

Ако убеден во ова што го зборува, точна ти е дијагнозата. :D
Јас сум многу сигурен дека Груевски има психопатолошки црти, т. е. дека е психопат. Ако е навистина тоа, многу извесно е дека ќе оди до крај и ќе ја повлече партијата со него у вода.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Утре од сабајле ќе стигне ладен туш од меѓународната заедница преку изјава дека изборите биле фер и коректни па ќе мора Ѓорчев да прави лупинзи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.270
Нормално, они на лице место уште на првото пребројување, пред да се пратат записниците и кутиите во ОИК имаат резултати. Може имаат и опипливи резултати во текот на гласањето, посебно организирани ако се, како што беа ДПМНЕ последните години ( може и да трескам глупости за ова второто ).
Па многу јасно дека побрзо ги добиваат резултатите пошто кога се бројат гласовите на лице место покрај официјалниот документ за во ДИК колку за кој гласале, неважечки ти реков ми рече , по една копија си земаат и претставниците на партиите кои се во изборната комисија која ја носат директно во штабот на партијата ( или им јавуваат сеедно пред да ја однесат ). Покрај овој општо познат факт колку ми беа смешни теориите на поединци тука како се влегувало во вреќите, во незнам што и како. Ама то е како ке им речат така мора да пишуваат или пак стварно појма немаат како оди процедурата околу броењето на гласови.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Јас сум многу сигурен дека Груевски има психопатолошки црти, т. е. дека е психопат. Ако е навистина тоа, многу извесно е дека ќе оди до крај и ќе ја повлече партијата со него у вода.
Да, во ред. Ако свесно манипулира, тогаш е психопат. Ако верува во глупостите што ги тропа, некое дисоцијативно пореметување е во прашање.

Во секој случај, за Грујо треба некој покадарен психолог/психијатар од мене за да биде успешно профилиран.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom