Пази смешна логика која ите-како постои во нашава држава ... ако на пр. некој десничар (ДПМНЕовец) има свој бизнис/фирма или пак е едноставно поимотен ситуиран човек дали од наследство од родителите дали од свој труд без разлика по автоматизам тој е зол човек, апаш, лопов, фашист, корумпиран, мафијаш и.т.н. а пак некој што се декларира како левичар да речеме СДСМовец на пр. тогаш ако е бизнисмен и богаташ тоа е сосема ок он сепак е чесен човек, вреден, поштен, паметен, некорумпиран, демократ, слободоумен... овдека нешто логикиве на нештата ми се помешани, десничар да не смее да биде богат, а левичар ок е да биде богаташ ... идеолошки некако овие работи мислам дека се бајаги помешани во нашево тенџере-општество т.е. уште не е расчистено што е кај нас левица и левичарство, а што е десница и десничарство !
П.С. Што би рекол Љубчо Георгиевски ... проблем е што јас сум бизнисмен и имам свои фирми, а не е проблем тоа што моите колеги левичари(социјал-демократи) имаат дури и поголем капитал и повеќе фирми од мене !