Ќе се исерам во некој автобус.А замисли у тој момент серка да те фати...
Па тоа и јас викам Груевски ја намали невработеноста од 40% на 20% да ама како од една страна налупа илјадници партиски овци во администрацијата, од друга страна ги избриша оние пасивни баратели на работа и трето голем дел на млади се иселија надвор од државава последнава декада и нормално дека со вакви околности процентот на невработени ќе се намали !А што има лошо да се исчисти јавна администрација од џабелебароши и да се пренаменат парите што оделе за нивни плати во проекти од јавен интерес?
За последниот ешалон доживљај е екскурзија во Скопје, без разлика од кој табор.Сендвич аутобус политика 2.0
Уште контра протести фалат да организираат со некои изгубени души кои не знаат зошто се таму. Целата таа политчка (не)култура на правење големи митинзи за да се демонстрира некоја сила е жива мизерија.Сендвич аутобус политика 2.0
Абе божем немаше да се мкнат луѓе, немаше да гледаме автобуси паркирани по Партизанска, немаше сендвичи, божем 21ви век. Само кај нас и Србија уште со вакви митинзи. Беда.За последниот ешалон доживљај е екскурзија во Скопје, без разлика од кој табор.
Види број на вработени.Па тоа и јас викам Груевски ја намали невработеноста од 40% на 20% да ама како од една страна налупа илјадници партиски овци во администрацијата, од друга страна ги избриша оние пасивни баратели на работа и трето голем дел на млади се иселија надвор од државава последнава декада и нормално дека со вакви околности процентот на невработени ќе се намали !
Еве јас сум невработен и бидејќи сум пасивен барател на работа не спаѓам во невработени лица пази логика, ми се јавуваат од АВРМ ми нудат работно место кое сум го одбил и тоа е тоа веднаш бришење од список на невработени лица ... па на ваков начин ние како држава ќе спаднеме и на само 5-10 процентна невработеност !
Кога се сака се се можи па и со наш пасош. Три месеци па ке ја поминиш границата и уште три. Па на крај и ке се прошеташ ако ништо друго. Гледаш социјалата секој продожен викенд како прави колони на граница до Велес. Тогаш тоа беше мисловна именка. Бугарскиот пасош не беше толку актуелен пошто Бугарија нити беше членка на НАТО нити членка на ЕУ. Од сите страни Ѓорѓи сардисан. Сега е сосем друга приказна, неспоредлива со тогаш.Ни тогаш чинело, ни сега, и сега каде може да одиш и да работиш со македонскиот пасош?
Па и тоа што заминаа луѓето е со бугарските пасоши, со македонските сме пак на исто дереџе, да влезевме во ЕУ барем раат ќе можевме да се отселуваме.
Денес баш на вести гледав синдикатот барал и тие да добиваат к-15. Не дека не треба да добиваат, како сите така и тие но некако ова шознам. Пренамена на парите сигурно ќе има ама да не биди во обратен правец.А што има лошо да се исчисти јавна администрација од џабелебароши и да се пренаменат парите што оделе за нивни плати во проекти од јавен интерес?