Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Таму кај што има народ овци и неограничена власт без одговорност ќе има криминал без разлика дали ќе дојде Норвежанец, Данец или Австриец. Секој ќе си ја искористи шансата.

Кога постои закана од одговорност, владеење на правото и силни независни институции, ретко кој политичар се осмелува да ја брцне раката во медот.
A кoгa ке пoстoи зaкaнa зa oдгoвoрнoст, незaвисни институции и влaдеење нa прaвoтo?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Гледаш написи за нив дека личат на Моника Белучи?
Нашава бритни сама си пишуваше навивачки коментари за себе на фејсбук. Болна особа. Сигурно и овие написи си ги нарачува.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.393
Поени од реакции
24.117
Нема шанси они кога добија човекови права во 2001. година и почнаа да се школуваат и еманципираат така и национализмот кај нив спласнуваше и сега таа опасност е надмината.
Ти само надевај се :(

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
@Let 3 _че , знам дека те деконцентрирам и веднаш паметот ти лета на друго место, реков „балони со боја“ , а не „балони во боја“ ццц цццц

може плаво, црвено балонче ? а?

а можи и вака на протестите на 17ти? ќе има проблем? или сега ќе казнуваат да си знам? ако ќе казнуваат, тогаш само ќе си јадам само сендвич :confused:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Гледаш написи за нив дека личат на Моника Белучи?
аааааа затоа ми беше нешто позната, точно целата на Белучи ! :yid:

посебно овде доаѓа до израз сексуалноста :facepalm: цела Моника...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.393
Поени од реакции
24.117
Детекторите ти се расипале.

Мене тој муабет едноставно ме беше пресмешен и пред 16 години, а денес сеуште има наивци кои се тешат со тоа.
Детекторите ми се сосем во ред. Тркни до Кондово на рекалибрација.
И не се тешам, искрено се надевам.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
аааааа затоа ми беше нешто позната, точно целата на Белучи ! :yid:

посебно овде доаѓа до израз сексуалноста :facepalm: цела Моника...
Овие личности се поставени да си ја вршат должноста, а не да се споредуваат со филмски звезди, манекенки и сл.
Ептен за никаде ти е размислувањето.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Уште им ја немам видено програмата ама би преферирал на пример федерализација како почетен чекор кон отцепување на западниот дел од републиката.
па делење и не би била така лоша идеа.
под услов нели нашите наваму, нивните натаму, размена на територии/земјиште.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.393
Поени од реакции
24.117
па делење и не би била така лоша идеа.
под услов нели нашите наваму, нивните натаму, размена на територии/земјиште.
За идејата да стани реалност тогаш на следните избори и сите после нив знаеш што треба да направиш. Инаку тоа со размена на територии некако многу комплицирано ми делува. Оние општини кои ќе добијат градоначалник од другиот државотворен народ нека влезат во другата федерална единица и завршена работа. Другото само по себе би си дошло. Доволно би било еден референдум да си организираат и секој по својот пат.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
За идејата да стани реалност тогаш на следните избори и сите после нив знаеш што треба да направиш. Инаку тоа со размена на територии некако многу комплицирано ми делува. Оние општини кои ќе добијат градоначалник од другиот државотворен народ нека влезат во другата федерална единица и завршена работа. Другото само по себе би си дошло. Доволно би било еден референдум да си организираат и секој по својот пат.
ако нема размена на исто пак ќе се сведе.
пак ќе останеме со тука малцинства што бараат права итн.
ништо не се сменило.
плус ќе остане наш народ од таа страна.
такво нешто мн зависи од условите под кои е направено.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Можат само да ме гледат напорки кога ќе гласам и едните и другите пошто ти кажав мојот глас сега засега оди за најрадикалната партија на Албанците. Ако во меѓувреме Бугарите оформат своја тука можеби ќе размислам дали за нив или за овие. Зависи шо ќе има во програмата.

Nuk kam nevojë të mendoj në këtë situatë për ndonjë gjë tjetër, bullgare, ju e shihni veten, tani procedura për marrjen e shtetësisë bullgare për maqedonasit është shkurtuar, një hap më tej. Pra, rrjedha e ngjarjeve, ata do të thonë pak më natyrshëm.

Ligji për Shqipërinë është duke u zhvilluar si një katalizator, kryengritësit nga pushteti në vitin 2001, tani me amnisti do t'i lehtësojë ato dhe pjesa tjetër do të jetë një cirk tjetër në llogarinë tonë.

E gjithë kjo për shkak të lakmisë së atyre që kishin autoritet absolut dhe deklaruan veten si patriotë, por ishin përfitues të zakonshëm. Më vjen keq që disa prej tyre shfaqen me pasaporta bullgare, përveç çekëve.

Le të jemi me fat. Do na nevojitet.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom