Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.999
Поени од реакции
83.379
Има бомба од Диво Насеље???
Чекај малце, полека, тука нешто не е во ред. Нели снимале ДБК. Нели ете го фатија тој што ги изнесе снимките, уште пред Кумановските настани. Сакаш да кажеш дека Зајо поседува снимки од 9-10 Мај 2015 ??? Дали тоа не го потврдува моментот странски служби???
Не дај боже да те интересира, доколку постојат такви снимки, - што има на нив?
Битно е од каде се, а не тоа што го разобличуваат или прикажуваат.
:tapp:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
...не заебаај бункерите во албанија се бизнис како бехатонот и стиропорот овде , немаат веза со американсково зуење околу нашиве говна ко да се медени... :) :)
Мислиш овде не е бизнис и то поголем. Во албанија барем ставија арматурии бетон шо ќе трае колку и планетата земја, овде во Скопје 2014 вложија исто толку пари за стиропор и ламарина кои нема да надживеат ни ова влада

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Не дај боже да те интересира, доколку постојат такви снимки, - што има на нив?
Битно е од каде се, а не тоа што го разобличуваат или прикажуваат.
:tapp:
Ме интересира секако што има на нив, а не те интересира тебе од каде се ?
Не те интересира дека Заев лажел ?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.999
Поени од реакции
83.379
Мислиш овде не е бизнис и то поголем. Во албанија барем ставија арматурии бетон шо ќе трае колку и планетата земја, овде во Скопје 2014 вложија исто толку пари за стиропор и ламарина кои нема да надживеат ни ова влада
Алооо!!! Не е тоа стиропор, стирофоам е![DOUBLEPOST=1484484080][/DOUBLEPOST]
Ме интересира секако што има на нив, а не те интересира тебе од каде се ?
Не те интересира дека Заев лажел ?
Да ги видам тие снимки сакам. Прво и основно ме интересира што има на нив.
После ме интересира како се набавени и дали се законски набавени. Но, кога ќе размислам подобро, ќе видам дека секој ебан закон и морално етичка норма беа без срам и перде прекршени од Груевски и власта, на штета на оваа земја и народ, па искрено не ме ни интересира ништо друго, освен нивната казна.

Според делата - ако Заев треба да лежи 10 години затвор, Груевски треба најмалку, едно 280 години да лежи. И ја немам никаква дилема дали и двајцата треба да си го одлежат своето.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Алооо!!! Не е тоа стиропор, стирофоам е![DOUBLEPOST=1484484080][/DOUBLEPOST]
Да ги видам тие снимки сакам. Прво и основно ме интересира што има на нив.
После ме интересира како се набавени и дали се законски набавени. Но, кога ќе размислам подобро, ќе видам дека секој ебан закон и морално етичка норма беа без срам и перде прекршени од Груевски и власта, на штета на оваа земја и народ, па искрено не ме ни интересира ништо друго, освен нивната казна.

Според делата - ако Заев треба да лежи 10 години затвор, Груевски треба најмалку, едно 280 години да лежи. И ја немам никаква дилема дали и двајцата треба да си го одлежат своето.
Ако сакаш да ги слушнеш бомбите, зошто не ги побарате од Заев, и тие за диво насеље и тие за Смилковци???

Нели е мотивот да се кријат тие бомби во најмала рака сомнителен ?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.999
Поени од реакции
83.379
Ако сакаш да ги слушнеш бомбите, зошто не ги побарате од Заев, и тие за диво насеље и тие за Смилковци???

Нели е мотивот да се кријат тие бомби во најмала рака сомнителен ?
Е видиш, тука си во право.
Од сам почеток, основна идеја, желба, ми е, да ги чујам тие бомби - за Смилковско (и за Диво Насеље, ако ги има).
Верувам дека Заев тргува со нив, иако не би требало. Но, јас никогаш не сум имал дилема за Заев, кој е и што е. Само што неговите злодела се пичкин дим у однос на истите на твојот стопан.

Ти и останатите од твојот сој, би требало да се молите на Бог (ако верувате воопшто во него), никогаш да не ги објави.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Од сам почеток, основна идеја, желба, ми е, да ги чујам тие бомби - за Смилковско (и за Диво Насеље, ако ги има).
Верувам дека Заев тргува со нив, иако не би требало. Но, јас никогаш не сум имал дилема за Заев, кој е и што е. Само што неговите злодела се пичкин дим у однос на истите на твојот стопан.

Ти и останатите од твојот сој, би требало да се молите на Бог (ако верувате воопшто во него), никогаш да не ги објави.
Зошто да молам бога да не ги објави? Секој нормален човек, кој има и грам совест во себе, кој има и грам љубов за оваа држава треба да инсистира да се појават овие бомби. Јас еве уште од најавувањето на Смилковци инсистирам да се објави. А за оваа од диво насеље, сега дознав и сега и за неа ќе инсистирам да се објави.

Само ми падна чудно цела таа ситуација. Прво беше најавено дека ДПМНЕ прислушкувало, па се пушти снимка со Заев и ќерка му. Па после почнаа бомбите и испадна дека сами себе се прислушкувала фамилијата, пошто јас снимки за СДСМ други не слушнав, а не ми се верува дека се они анѓели. Па после почна пазарење околу бомбата за Смилковци и на крај испадна дека имаат снимки од понов карактер. Онака колку да се знае.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.999
Поени од реакции
83.379
Секој нормален човек, кој има и грам совест во себе, кој има и грам љубов за оваа држава треба да инсистира да се појават овие бомби.
Точно, затоа и верувам дека тајно се молите на Бога да не бидат објавени.

Снимките за Смилковско знаеме дека постојат и дека има нешто флагрантно во нив. Флагрантно во споредба дури и со другите снимки. За Диво Насеље и понови снимки, дали постојат или се некоја опозициска патка (орудие во инфо-војната), не знаеме.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Зошто да молам бога да не ги објави? Секој нормален човек, кој има и грам совест во себе, кој има и грам љубов за оваа држава треба да инсистира да се појават овие бомби. Јас еве уште од најавувањето на Смилковци инсистирам да се објави. А за оваа од диво насеље, сега дознав и сега и за неа ќе инсистирам да се објави.

Само ми падна чудно цела таа ситуација. Прво беше најавено дека ДПМНЕ прислушкувало, па се пушти снимка со Заев и ќерка му. Па после почнаа бомбите и испадна дека сами себе се прислушкувала фамилијата, пошто јас снимки за СДСМ други не слушнав, а не ми се верува дека се они анѓели. Па после почна пазарење околу бомбата за Смилковци и на крај испадна дека имаат снимки од понов карактер. Онака колку да се знае.
А, какви снимки сакаш да слушнеш од СДСМ ? Да си ги пуштаат разговорите со жените и децата можда ? Па 10 години се у опозиција бре. Што можеле да прават од таа позиција во овие години кога е прислушкувано и кога се е узурпирано од власта.

Да местат тендери и да зимаат 5% провизија, да прикриваат убиства, да местат судски случаи, да рекетираат фирми прекуУЈП, да даваат по 6 илјади евра за храна дневно на оние што ги правеа спомениците, да нарачуват рушење на објекти, шамари, итн..итн.

И еве, ако не веруваш дека се прислушкувало преку УБК со амин на братучедите, како ондак нема еден ебан разговор помеѓу нив двајца ?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.999
Поени од реакции
83.379
И еве, ако не веруваш дека се прислушкувало преку УБК со амин на братучедите, како ондак нема еден ебан разговор помеѓу нив двајца ?
По штабовите и месните комитети во Сопиште, Дељадровци, Кривогаштани и секаде каде што вистинските патриоти владеат, се верува дека господинот Сашо и господинот Груевски комуницираат телепатски. Затоа не ни може да има снимени разговори меѓу нив.
Е сега Американците на Хилари ако можат со својата вонземска Харп технологија, што им ја дадоа рептилите преку илуминатите, да снимаат телепатски разговори, тогаш веројатно и нив би требало да ги чуаеме. Но за среќа, како што дознав од еден добро информиран господин од ОК Средно Коњари, изгледа Русите тука, заедно со Трамп успеаја да го осуетат тоа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Од толкувач на правото се префрли на споредување на спорт со политика :popce: абе две допирни точки немаат. Ако победил ДПНЕ зашто тогаш не може да формира влада?
Друго прашање е тоа. И Македонија не може да стане шампион, иако и Ангола ја победи.[DOUBLEPOST=1484489351][/DOUBLEPOST]
Ако Заев направи влада, кој е победник? Тоа одговори ми не ми мешај и не ми давај долги експертски одговори колку да испаднеш паметен. Кажи ми ако Заев успее да направи влада кој е победник?
На изборите кој е победник? ВМРО ДПМНЕ.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

.е мој Лорде Шушумиго.., таков ќорав не е ни чудо што не забелешуваш дека СИТЕ злодела се пичкин дим према велеиздајството на својот народ, а зајко бани тие околу него и сите замешани има да висат заради тоа, нит на зандани нит на затвори можат да се надеваат ,ќе бидат одрани за да се напреават кожувчиња од кожинката зајачка им....:sneaky:
И да не заборавам стиробетон е вистиснкиот назив , материјал на иднината , величенствената америка цела е од него направена...:) :) :)

D

Darko_ufo

Гостин
По штабовите и месните комитети во Сопиште, Дељадровци, Кривогаштани и секаде каде што вистинските патриоти владеат, се верува дека господинот Сашо и господинот Груевски комуницираат телепатски. Затоа не ни може да има снимени разговори меѓу нив.
Е сега Американците на Хилари ако можат со својата вонземска Харп технологија, што им ја дадоа рептилите преку илуминатите, да снимаат телепатски разговори, тогаш веројатно и нив би требало да ги чуаеме. Но за среќа, како што дознав од еден добро информиран господин од ОК Средно Коњари, изгледа Русите тука, заедно со Трамп успеаја да го осуетат тоа.
Едноставно Обама и Америка најдоа со погрешен човек да се зафатат...

При посетата на Господниот Никола Груевски на Америка и на средбата со Бајден, Груевски изнесол неколку барања кон администрацијата на Обама меѓу кои затвор за Заев и десоросоизација на Македонија а доколку тие бидат одбиени тогаш тој ќе ја бутне власта на Обама... Сето тоа наиде на голем потсмев од Бајден и Господниот Премиер од самиот Господ Бог избран и пратен да ја води Македонија беше ишутиран од канцеларијата... Неколку месеци подоцна протекоа разговорите и мејловите на Хилари и беа пуштени 1000-ници пропагандни сајтови од Велес под палка на мастермајндот Портуѓер, се шушка дека лично Груевски со жолти комбиња околу Белата Куќа успеал да ги пресретне сите тие работи кои подоцна биле завиткани како вкусна сарма од Портуѓер и пуштени во етер од Велешките сајтови. Во голема паника Обама неколку пати се обидел да го контактира Груевски но наишол на Македонската Фаланга која како ЅИД се испречила пред него, неколку Македонци од Австралија на чело со Кано војвода веќе испратиле стотици милиони долари за поддршка на кампањата на Трамп и сето тоа заврши како сите ние што знаеме...

Америкнаската власт за да го скријат големиот срам што им го нанесе малата Библиска Земја Македонија мораа да ја обвинат Русија за хакерските напади и поразот. Но сите ние знаеме ЕДЕН Е НИКОЛА... НИКОЛА НИКОЛА НИКОЛА НИКОЛА... Никој не ти може ништо НИКОЛАААААА, НИКОЛААААААА НИКОЛАААААААА, ајде заедно другари @Brutus @Ѓорѓи Н. @мкд владе @concrete @Toma @kano Никој не ти може ништо НИКОЛАААААА НИКОЛААААА!!!!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Иванов, бог да му го прости умот, даде мандат на партија која нема собраниско мнозинство
Ниту 2/3-ско.[DOUBLEPOST=1484490033][/DOUBLEPOST]
...Ако ВМРО го врати мандатот најверојатно тој ке му се додели на СДСМ....
Според кој закон?[DOUBLEPOST=1484490198][/DOUBLEPOST]
а сега ете мандат даен на партија со 51 пратеник и иди ден за објавување на влада и тие велат “Јебига друже претцедниче немаме кворум не мојме влада да составиме“ и шопрајме сега?
Избори, според уставот.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ниту 2/3-ско.[DOUBLEPOST=1484490033][/DOUBLEPOST]
Според кој закон?[DOUBLEPOST=1484490198][/DOUBLEPOST]
Избори, според уставот.
За изгласување на влада се потребни мнозинство во собрание или 61 пратеник
А предвремени избори има кога ни една партија ниту коалиција од партии не можат да состават влада

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom