Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.205
Поени од реакции
30.392
Замир Мехмети, истакнат борец против режимот на Никола Груевски и активист на Шарената револуција стана неизвршен директор во одборот на директори на „Македонски телеком“.

Спаваш ли мирно Слиме Карлос?!?! Абе еј ова станува трагедија веќе :))) ај со Дувет џуниор беше смешно, али ова е трагично. Па која пушикурна нација сме ние папапа секој пат се поише се изненадувам. Деца александрови незнам абе ќути таму куропушачи од прв до последен. Мивка народ.
Ехе само тој да е. И тоа идат сами ти се фалат непоканети "Види ме направија советник во министерство шо бев во шарена револуција".
Изгледа во Македонија има повеќе овци од Нов Зеланд.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Си го изгуглал одговорот.
Да не бев во 80 десетите на самите почетоци на информатиката во Македонија, можеби и ќе ме излажеше
Лесно е да напишеш ваков пост, никој не ти брани. И јас можам сешто да напишам за тебе. А што било потребно да изгуглам? Јас сум дипломиран инженер по информатика. Има потреба да гуглам?[DOUBLEPOST=1505372840][/DOUBLEPOST]
Јоци убаво им го плесна.Шарена револуција биро за вработување.
Не биро.. конкурс.[DOUBLEPOST=1505373136][/DOUBLEPOST]
... па ќе остане уште малку за да ја загубиме цела.
Ќе биде, наскоро. Не ли ги препознаваш добрите намери на владата за тоа да се случи? Мислиш дека Заев туку-така стана премиер? И со пораз.[DOUBLEPOST=1505374583][/DOUBLEPOST]
Да убивал бугари, ти прв без глава би останал, заедно со целата бугарашка скупина у дпБне.
Во бившата комунистичка држава се славеа мислители, интелектуалци, уметници...вие си ги пикиравте ѓубрињата, ама тоа е - мува на г***а оди.
Сега се формира нова сдсм-албанска „бугарашка скупина“. Поактуелна е. Башка, не признаваат македонско малцинство во Р. Бугарија. Мислам дека треба да ги пцуеш до 6 колена наназад.[DOUBLEPOST=1505375072][/DOUBLEPOST]И Нора Шаќири ја вработиле во Мин. за култура. Дипломиран социолог (не верувам дека некогаш работела по струка). Ајде ред се редат мале... За претходната власт мислев дека ставаат многу некомпетентни луѓе, ама Заев ги надмина неколкукратно за 3 месеци. Овде „со борина“ ќе треба да бараш државен службеник кој е компетентен за работното место.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Поранешниот претседател на Основниот суд скопје 1, Владимир Панчевски, вршел мобинг врз вработениот во човечки ресурси, Горан Стаменковски. Вака одлучи Основниот суд скопје 2 по тужбата на Стаменковски против Панчевски.
Екс претседателот Панчевски не се појави на соопштувањето на пресудата, туку присутен беше само неговиот адвокат Димитар Дангов.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Овде „со борина“ ќе треба да бараш државен службеник кој е компетентен за работното место.
Биди малку самокритичен и почни од себе - вреди ли државава да фрла пари за тебе да дремеш на форум по цел ден?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Биди малку самокритичен и почни од себе - вреди ли државава да фрла пари за тебе да дремеш на форум по цел ден?
Не дремам, напротив. Се чудам како некои ликови се активни речиси во секое време од деноноќието. А јас не сум на буџетска плата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
“За 10 години, владата на Никола Груевски дала 225 милиони евра народни пари за влез на 25 компании кои оствариле 20.000 вработувања. Во просек, едно работно место ја чини држававава 11.000 евра, а компаниите не добивале иста сума по вработување. Владината анализа покажала и дека поголемиот број од овие вработувања не биле нови, туку преземени од македонското стопанство. Оваа анализа ги потврди и алармирањата од економистите дека странските компании не се поврзани со македонските. Домашните добавувачи учествуваат во трговијата со само еден процент.

„Пари од кои се откажавме 69 милиони евра. еден процент странските инвеститори го трошеле за користење на македонски добавувачи. Македонија, односно ние, платила 11 илјади евра за отварање на секое од тие работни места. Ова било политика за економско шоу, а не раст.“ - изјави Бошњаковски – порпарол на Влада.

Трошоците за привлекување на странските инвеститори во кои влегува и рекламирањето, од Владата најавија дека ќе ги образложат во наредниот период. Првичните наоди велат дека за оваа цел се потрошени 130 милиони евра пари на граѓаните“

225 милиони ПЛУС 69 милиони ПЛУС 130 милиони = 424 милиони евра за помалце од 10.000 нови вработувања.или над 40.000 евра за секое НОВО вработување во странски инвестиции!!

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom