Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.726
Поени од реакции
21.304
дечки стварно ќе имало покачување на плата за 225 денари ? :bravobe:
@Let 3 ти како владин советник да ни кажеш д извори блиски на влада дали има вистина во ова :D

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А за мигрантите од Пустец што станаа центарци за еден викенд ќе кажеш нешто? Онака човечиња набутани по 50 во една куќа рака за рака како ги носат на гласање? Или маца појела језик ти е на таа тема?
А зошто јас нешто треба да кажам? Си кажаа оние што имаат што да кажат. Не мислиш веројатно дека јас сум (бил) некој одговорен за тие работи.
Јас можам да кажам она што Груевски го изјави, дека кога некој добие државјанство мора да има адреса на која ќе гласат документите. И не се тоа мигранти.[DOUBLEPOST=1505124466][/DOUBLEPOST]
дечки стварно ќе имало покачување на плата за 225 денари ?
Знам за пензиите дека ќе се намалат, односно, ќе се зголемат за 100 и нешто денари. Бидејќи досегашните зголемувања од 600 и нешто денари противниците на минатата власт го толкуваа дека не е зголемување, туку само усогласување со животните трошоци (така некако), тоа значи дека 100 и кусур денари плус е намалување на пензиите.

S

silmarillion

Гостин
А зошто јас нешто треба да кажам? Си кажаа оние што имаат што да кажат. Не мислиш веројатно дека јас сум (бил) некој одговорен за тие работи.
Јас можам да кажам она што Груевски го изјави, дека кога некој добие државјанство мора да има адреса на која ќе гласат документите. И не се тоа мигранти.
А овие што летаат од Швајцарија Германија Австрија да гласаат во Кичево немаат државјанство и адреса? Интересно ми е како тоа го потенцираше за да поентира ВМРО во твојот пост, а избегаваш коментар за Пустец.

Крајно, ти не треба ништо да кажеш, дотолку повеќе што и пристап до тастатура би ти забранил, али јебига склоп на околности па сеуште имаш право на тоа. До кога, ќе видиме.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Eve jas ti garantiram lično deka e taka...a kako garancija ti stavam sve što ke pobaraš.
Siguren sum, bidejki čovekot što e zadolžen za spisocite od Švajcarija mi e mnogu blizok prijatel( vo realnosta mnogu dobro živeeme edni so drugi...ako se trgni politikata na strana)....i znam i za detali od ovaa akcija
Снимено видео со личност кој ќе покаже лична карта и одговорно ќе тврди за тоа.

Јас Стојко Стојковски одворно тврдам дека тоа тоа тоа и тоа.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Тешка патетика е коа вморони и независни експертутки ала јоци јадат г***а за покачувања на плати, а до мај државаша „грабаше напред“! Ние од приватен сектор им плаќавме (и уште им плаќаме) придонеси на лажно вработените во фамозните факинг странски инвестиции, потемкиновите села паторови, бунарите без дно, у кои просек плата беше и уште се 150 евра.

Што и да кажал тој несмасен Рашковски не е толку трагично, колку што вие се осудувате да зборите за економија што тотална ја угушивте и руиниравте, шупци!

Член од
24 април 2008
Мислења
11.003
Поени од реакции
12.482
Па значи дека е во ред ваквата територијална поделба
Хехе, па ако и мојата станбена зграда ја направат општина на мене ќе ми биде во ред, тогаш и јас ќе станам градоначалник.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Хехе, па ако и мојата станбена зграда ја направат општина на мене ќе ми биде во ред, тогаш и јас ќе станам градоначалник.
па и сега ти е зградата во некоја општина и можеш да станеш градоначелник.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.003
Поени од реакции
12.482
па и сега ти е зградата во некоја општина и можеш да станеш градоначелник.
Ме мрзи да шетам низ цела општина по митинзи и кампањи, полесно ми е да ги направам будали во здрав мозок овие од зградава моја.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
појма немам важно и без таа нова организација на општини, Албанци си беа над 20% таму.
Над 20% е и 29% и 20,4% На стаклени нозе е процентов, па веројатно е „ставена арматура“. Не е логично Радуша (дел од Сарај) да е во град Скопје, а Петровец да не е.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.003
Поени од реакции
12.482
Се гледа дека си од ВМРО
Сакаш да кажеш дека плавите жолтици не ја прават рајава будала во здрав мозок, тоа сакаш да кажеш ?

Ако плавите жолтици навистина се луѓе од збор, што стана со она нивно ветување за легендарниот 15 септември 2002 - дека ќе вработат по барем една личност од секое семејство ?

Те прашувам бидејќи никој од мојата зграда или од мојата населба не дочека вработување како резултат на ваквото ветување на плавите жолтици.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Те прашувам бидејќи никој од мојата зграда или од мојата населба не дочека вработување како резултат на ваквото ветување на плавите жолтици.
А како се стекнавте со станови ако никој не работеше?[DOUBLEPOST=1505125443][/DOUBLEPOST]
Над 20% е и 29% и 20,4% На стаклени нозе е процентов, па веројатно е „ставена арматура“. Не е логично Радуша (дел од Сарај) да е во град Скопје, а Петровец да не е.
Законот вели 20%
Нема тука ништо стаклено.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.003
Поени од реакции
12.482
А како се стекнавте со станови ако никој не работеше?
Јас не реков дека никој не работеше, туку реков дека никој не дочека вработување од плавите жолтици кои ветуваа вработување на барем една личност од секое семејство.

Но имавме невработени и во моето семејство и низ населбата кои не дочекаа никакво вработување како резултат на ветувањето на плавите жолтици дека ќе вработат по барем една личност од секое семејство.

И велиш плавите жолтици се луѓе од збор ?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Веројатно биле тоа волк, ѓорѓи и виктора. Подоверливи извори - здравје.
Ех, вакви маалски сеирџии и мангупи како тебе има со лопата да ги ринеш. Бадијалџии во Македонија... еден куп. И се владата им е „крива“. Особено ако е од противничката партија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас не реков дека никој не работеше, туку реков дека никој не дочека вработување од плавите жолтици кои ветуваа вработување на барем една личност од секое семејство.
Ветување беше дека секое семејство ќе има по еден вработен
Значи како успеавте вие со ни еден вработен во семејство да си купите станови?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom