Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Па ќе му се заканат да не е за СДСМ. Му имаат име презиме адреса. Не биди глуп.
И што ако му имаат име и презиме и адреса.Претходно немале?И од каде ќе знаат како ќе гласа на избори?Заедно ќе ги заокружуваат ливчината?А бе за три месец ги стигнавте ВМРО во глупости а нив им требаше 11г.:facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
И што ако му имаат име и презиме и адреса.Претходно немале?И од каде ќе знаат како ќе гласа на избори?Заедно ќе ги заокружуваат ливчината?А бе за три месец ги стигнавте ВМРО во глупости а нив им требаше 11г.:facepalm::facepalm::facepalm:
Во секоја зграда пред избори тие знаеја колку се нивни,колку се за СДСМ.

V

viktora

Гостин
Во секоја зграда пред избори тие знаеја колку се нивни,колку се за СДСМ.
Како бе во моја населба не знаеа кој за кого ќе гласа,само во вашите знаат.Да ми збориш за државна фирма ок.Знам.Доста со пензионерски муабети.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Мисли си Прилеп дека ви е сигурна победата, Мацко со пет кривични и една пресуда на врат секако добива:pos:.

И мисли си дека неутрални или сдсовци се потпишувале :pos:
Ако ти кажам деке во Гевгелија и партизаните не се потпишуваат, дали ќе ми веруваш?:P

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Како бе во моја населба не знаеа кој за кого ќе гласа,само во вашите знаат.Да ми збориш за државна фирма ок.Знам.Доста со пензионерски муабети.
Зошто пензионерски муабети,ти како пензионер знаеш или се дружиш со пензионери.Јас ти кажувам која беше улогата на УМС и УЖ на ДПМНЕ да звонат по вратите пред секои избори,и по разговор со станарите вршат евиденција.

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60
Планинска дивизија (1-ва планинска дивизија) е б'лгарска военна част, дејствала през П'рвата световна војна. Дивизијата освен от б'лгари е с'ставена от албанци от Западна Македонија и от турци.
УДБА, Кос .. се едно, со ДЕА си е нај-добро :icon_lol:
На Игор југ му викам, како си брат, шо става во Куманово ?
Он ми вели, па има много шипт'ри во Куманово и сеа Заев, Села и Еди Рама ке албанизират цела Македонија, вика ..Косово е С'рбија, а с'рбите во Босна са добри луге, иначе јас сум х'рват... :facepalm:
Прашах го дали знае за Адем јашари, вика не- ама Стоилкович и УДБА ми ебаха мамата вика ..
Исто така вика, овој Мијалков од штип работил со с'рбите...
Кучета колонистки ... ајмо за ДЕА и ЦРУ, ајмо руке горе ...:pusigo:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Осуден македонскиот државјанин што го навредувал Ердоган

Во Скопје заврши судскиот процес што беше подигнат од страна на амбасадорката на Турција во Македонија, Тулин Еркал Кара, против лице со македонско и турско државјанство, Е.А., поради упатени навреди на сметка на претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган, јави агенцијата Анадолија.
Лицето Е.А. е осудено на парична казна од 24.600 денари, кои доколку не ги плати, ќе биде мора да одлежи затворска казна.

Во одлуката се наведува дека обвинетиот во ноември 2016 година, преку својот профил на социјална мрежа „објавил иронични изјави и упатил навреди кон лидерот на една странска земја“.
[DOUBLEPOST=1503605332][/DOUBLEPOST]
Планинска дивизија (1-ва планинска дивизија) е б'лгарска военна част, дејствала през П'рвата световна војна. Дивизијата освен от б'лгари е с'ставена от албанци от Западна Македонија и от турци.
УДБА, Кос .. се едно, со ДЕА си е нај-добро :icon_lol:
На Игор југ му викам, како си брат, шо става во Куманово ?
Он ми вели, па има много шипт'ри во Куманово и сеа Заев, Села и Еди Рама ке албанизират цела Македонија, вика ..Косово е С'рбија, а с'рбите во Босна са добри луге, иначе јас сум х'рват... :facepalm:
Прашах го дали знае за Адем јашари, вика не- ама Стоилкович и УДБА ми ебаха мамата вика ..
Исто така вика, овој Мијалков од штип работил со с'рбите...
Кучета колонистки ... ајмо за ДЕА и ЦРУ, ајмо руке горе ...:pusigo:
Сиктер бе.

Член од
24 август 2017
Мислења
6
Поени од реакции
2
Гледав јас неколку дискусии односно малоумниот српски потег со изпразнуванјето на амбасадата.Некои куртонски како "дискусија" Никоски - Стоильковик но и некои други. И шо ми направи впечаток? Речиси сите зборат дека Србија била супер сила и лидер на Балканот. Стана ми смешно, чак мадинјата ми се затресоа од смеа:)Ебати лидерот ебати чудото:)[DOUBLEPOST=1503612074][/DOUBLEPOST]Еве го и нај новиот бугарски турбо фолк хит, се водат преговори со Цеца да го изпее:)
СРБА КОЛОНИСТА
Деј гиди море, с'рба колониста,
колониста још македониста.
Мож да е деда у београда клошара,
али е тата у скопле господара.

Мразимо сви бугаро-татара,
ми смо с'рба, босански свинара.

Нечемо у Босну, јер е ср'бска циганија,
желимо у Македoнска, јер е човечка стварија...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.611
Поени од реакции
35.460
...ништо не ти значи тоа што ДПМНЕ се повеќе месеци опозиција,и ги кочат сите процеси во државата.
Како лоша комедија сте, вие навијачите на двете партии. До пред некој месец СДС ги кочеа сите процеси во државата, тогаш тоа беше „револуција“. Сега другиве муфљузи кога го прават истото, сега тоа е кочење на државата.

Не бидува држава од оваа, додека вие корисните идиоти не разберете дека треба да се критикуваат сите што работат на штета на државата - наместо да се критикуваат само политичките противници, и само кога тоа одговара на вашата партија.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.611
Поени од реакции
35.460
Прво, СДС и ДПНЕ не заслужуваат да имаат М во името.
Второ, секој што не се прави слеп за срањата што ги прават СДС: не е автоматски од ДПНЕ.

#црнобелиотсветнабинарниотполитичкисистем

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom