Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
G

Goldie

Гостин
Во време на 21 век кога имаш проблем со непризнавање на идентитет, нација, име и се македонско, сите сте се фатиле да се одговара за криминалите, за Скопје 2014, за бомбите на Заев, за мерцедесот на Грујо, диктатурата да падне, режимот океј е све дечки ама не сме свесни колку ке сме среќни ако само тие ни беа проблемите во државава да ги гониме политичарите што краделе, а сите крадат. Тоа е тема од втор ред во нашава моментална состојба, од кога ке не снема не знам колку ке ви е битно кој за што требал да одговара.
I jas toa im vikam, se fatile za kriminali i mestenki pa posle i nekakov nadvoresen dolg se zgolemil na rekordni 80%
E ako de i 200% bide, bitno nasiot premier ke ja zacuva Makedonija i ke ostavi nasledstvo na idnite generaciii kako barok fasadi, triumfalni kapii a eve sega i panoramsko trkalo kje ni izgradi

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
јас сепак мислам дека треба да им се заблагодариме на албанциве за ова што го извадија на маса, ова е како кец на десетка, сега треба нашиве еднаш за секогаш да ги отворат картите до крај и да побараат поделба на државата и со ова племе повеќе да не градиме држава, да се спаси државата колку што се може, еднаш конечно да се заврши со нив, заедничка држава со ова племе не ни треба.
Па ако вакво нешто се случи, дали сте свесни дека и ти и "избањатите" ќе одите во "нивниот" дел?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ако ти си писмен ко било која од нив 3, ја ќе си го исечам.
Ми се свиѓа како си ги браните криминалците шо се 10 години на власт, ама секогаш друг е крив, сеа бранко го нема па заев е крив :icon_lol:
Де подсети не кој беше аболициран и за што?
А за криминалите па уште нема ништо докажано Фатиме се посрами на задното рочиште....

Sent from my MI 5s using Tapatalk

F

Freemindedgirl

Гостин
"Problemite" so sosedite Bugarija Grcija i Srbija se fiktivni problemi koi sluzat kako plasilo na sekoj sto bil na vlast vo poslednive 25 godini nameneto da ja laze i plasi rajata kako tebe.
Фиктивни а? Затоа ни е сменето име (што требаше нели за кратко да биде), знаме, затоа имаме Рамковен договор, попис не даваат да се прави, ако се направи нема толкав процент Албанци за не ебаваат со нивните права тие се уствари ти е небитните проблеми заборавив и народот само го плашат а он е глуп нели како и секогаш-македонче, проста раја, ради таквите како вас сме до тука ама ајде секој има право нели демократија е ова ..упс заборавив моментално е диктатура

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
"Problemite" so sosedite Bugarija Grcija i Srbija se fiktivni problemi koi sluzat kako plasilo na sekoj sto bil na vlast vo poslednive 25 godini nameneto da ja laze i plasi rajata kako tebe.
Сосема си во право ние не ја признаваме Србската црква,Бугарскиот јазик и народ и името на државата Грција како и правото да се именуваат како Грци..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
јас сепак мислам дека треба да им се заблагодариме на албанциве за ова што го извадија на маса, ова е како кец на десетка, сега треба нашиве еднаш за секогаш да ги отворат картите до крај и да побараат поделба на државата и со ова племе повеќе да не градиме држава, да се спаси државата колку што се може, еднаш конечно да се заврши со нив, заедничка држава со ова племе не ни треба.
Многу е рано за да се дели државата, според Призренската лига треба етничките граници уште да се померат на исток. Ова само една епизода кон тоа што треба да го чекориме. На крај од епизодава ќе има „Македонски јунак“, на кој треба да му бидеме благодарни дека „успеал да ја сочува целосна Македонија“. А во меѓувреме нападите во автобусите ќе продолжат и ќе има по некој колеж попут оној во Смилковци....

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Многу е рано за да се дели државата, според Призренската лига треба етничките граници уште да се померат на исток. Ова само една епизода кон тоа што треба да го чекориме. На крај од епизодава ќе има „Македонски јунак“, на кој треба да му бидеме благодарни дека „успеал да ја сочува целосна Македонија“. А во меѓувреме нападите во автобусите ќе продолжат и ќе има по некој колеж попут оној во Смилковци....
Се додека е присутна "демократијата", ќе тонеме повеќе и повеќе.
Што полиберални стануваме, повеќе ќе го јадеме.
Сите параметри го кажуваат тоа.

F

Freemindedgirl

Гостин
Да се надоврзам на сите оние што го спомнуваат тој огромен долг како и останатите муабети кои како папагали ги повторуваат ..диктатура, режим, Скопје 2014, криминалите на власта, мерцедесот од 600.000 евра хм што уште ...Младенов, Тамара, загадениот воздух, ај што не ви текна и на вас и на тие што ги пуштаат приказниве дека такви работи не палат кај народ за рушење на власт туку и малце зачитајте се политичка економија и изанализирајте го нашиот долг и моменталното водење на економијата да ви станат некои работи појасни ;)

G

Goldie

Гостин
Фиктивни а? Затоа ни е сменето име (што требаше нели за кратко да биде), знаме, затоа имаме Рамковен договор, попис не даваат да се прави, ако се направи нема толкав процент Албанци за не ебаваат со нивните права тие се уствари ти е небитните проблеми заборавив и народот само го плашат а он е глуп нели како и секогаш-македонче, проста раја, ради таквите како вас сме до тука ама ајде секој има право нели демократија е ова ..упс заборавив моментално е диктатура
Koj moze da go spreci premierot Nikola Gruevski da sprovede popis, on koga ke resi nesto da napravi taka i ke bide. Ke vidite sega kako ke sprovede popis koga ke formira nova vlada, inaku se soglasuvam so tebe Albancite ne se ni 10% vo Makedonija - statistikite sto pokazuvaat zapisani osnovci/srednolskolci se dosta vo korist na Albancite ama sigurno tie so gi pravat se sorosoidi i lazat. I niv ke gi sredi premierot sega ;)

Да се надоврзам на сите оние што го спомнуваат тој огромен долг како и останатите муабети кои како папагали ги повторуваат ..диктатура, режим, Скопје 2014, криминалите на власта, мерцедесот од 600.000 евра хм што уште ...Младенов, Тамара, загадениот воздух, ај што не ви текна и на вас и на тие што ги пуштаат приказниве дека такви работи не палат кај народ за рушење на власт туку и малце зачитајте се политичка економија и изанализирајте го нашиот долг и моменталното водење на економијата да ви станат некои работи појасни ;)
Ako gi mrzi da citaat moze i da gi pogledaat malku Janko jadi burekot i Milenko, oni ja razbiraat dobro situacijata a ne onoj Gosev so tropa gluposti samo na TV.

Последно уредено од модератор:
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Najubavo grujo da go prepusti mandatot na prodadenite. SDS se veke vo faza na raspaganje, bilo kakva vlada so crpnatiot na celo nema teorije da prezivee povece od mesec-dva , a i ako se sluci toa graganite-makedonci ke go zapalat parlamentot. Potoa VMRO neka raspise referendum za celosno ukinuvanje na ramkovniot i site ostanati sranja izlezeni od nego kako dvojazicnosta itn... Mislam deka ova i ke se sluci. Ljockite si igraat so ogan i so trpenieto na makedonskoto naselenie, ke im se vrati ova kockanje kako bumerang.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
....тоа ли е она што оној пациентот со посебни потреби Рама или како се вика им го изнапишал???
Не мислам дека е толку целисходно. Кога по некој необичен тек на настани ќе дојди до спој на повеќе луѓе-бисери им истекнува да испорачуваат вакви божиќни желби.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.032
Па ако вакво нешто се случи, дали сте свесни дека и ти и "избањатите" ќе одите во "нивниот" дел?
јас мислам дека тоа е единствен начин за колку толку да се спаси оваа држава додека има време, а јас сигурно нема да одам во нивниот дел, таму нека оди Заев и неговите куртони, јас повеќе не сакам заедничка држава со албанциве, и мое демократско е право е да си се изјаснам која ми е желба.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Koj moze da go spreci premierot Nikola Gruevski da sprovede popis, on koga ke resi nesto da napravi taka i ke bide. Ke vidite sega kako ke sprovede popis koga ke formira nova vlada, inaku se soglasuvam so tebe Albancite ne se ni 10% vo Makedonija - statistikite sto pokazuvaat zapisani osnovci/srednolskolci se dosta vo korist na Albancite ama sigurno tie so gi pravat se sorosoidi i lazat. I niv ke gi sredi premierot sega ;)

Ako gi mrzi da citaat moze i da gi pogledaat malku Janko jadi burekot i Milenko, oni ja razbiraat dobro situacijata a ne onoj Gosev so tropa gluposti samo na TV.
Ете де нека се ама нека се направи попис правилно не да ми вадат документи за 10 тина и да ми кажува на гости у Косово биле...

G

Goldie

Гостин
Ете де нека се ама нека се направи попис правилно не да ми вадат документи за 10 тина и да ми кажува на гости у Косово биле...

Popisot ke gi resi site problemi vo Makedonija, ete na primer koga ke se napravi popis Albancite ke padnat pod 20% i vo vakva situacija SDSM i DPMNE ke mozea da napravat vlada bez Albancite.

F

Freemindedgirl

Гостин

Да заборавив дека Миленко и Јанко беа свињите ама затоа Тричковски, Геровски, Ордановски, Фрчковски е тие се тие што треба да се слушаат и да Гошев во чие време течеше мед и млеко.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom