Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
А

Атлантист

Гостин
Не се сoглaсувaм сo пaртискиoт шлaјм нa фoрумoв декa се штo прaвел пaтoрoт нечини.Личнo ми се дoпaѓaaт aвтoбусите нoви штo се климaтизирaни,ми се дoпaѓa штo гoре дoле се вoведе некaкoв ред вo дел oд институциите и ми се дoпaѓaaт некoлку oбјекти oд ск2014тa.Тoa штo рекетирaa, крaдеa и цели фирми oтимaa oд бизнисмените се нaдевaм ке oдгoвaрaaт.Пaрите декa немa дa ги видиме тoa сум сигурен.Зa кичoт и невкусoт штo ни гo нaметнaa истo немa дa кoментирaм.
Она што не го гледаш е задолжувањето. Надворешен долг зголемен за 10 години од 1,82 на 6 милијарди евра.
Или како процент од БДП - од 33 на 70 %.
Вакво задолжување може само еднаш да направиме, ниедна друга влада нема да има таква можност затоа што отидовме во високо задолжени. И тоа не е најголем проблем, парите се потрошени не за проекти кои враќаат пари, секако можеби некоја зграда или автобусите ќе ти се допаднат. Настрана сета корупција за тоа како се трошени што ја имаше на снимките.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
маче знаат албански (жими таквото два три збора колку да насочат) ОТИ САКААТ ДА ЗНААТ, дали некој што НЕ САКА ДА ГО ЗБОРУВА АЛБАНСКИОТ ќе може да не го учи??? ево наааа , ќе дојдам кај работаш ТИ и ќе ти се обратам на албански, марвеш? и ако не ми одговориш ќе те пријавам и ТЕБЕ И ТВОЈАТА ИНСТИТУЦИЈА И ТВОЈА ГАЗДА има да платите казна на нааааа 5 000 еврича, а ти ситно 300 еврича ќе ти ја изедам месечната плата, тогаш ќе видам кој има сено и кашкавал во глава :boksix:
Неможиш да ми се обратиш бидејќи работам приватно па сакаш неќиш ќе ми зборниш на македонски/англиски ако сакаш да ти свршам работа,ако не џизла во Тетово или Струга бидејќи во Битола тешко дека ќе ми зборниш Албански

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
И тоа се мртви сериозни за ова,и тоа јавно по телевизии го изјавуваа ова...замисли просечен Албанец од Тетово,Кичево или Струга наместо во Швајцарија и Германија ќе се исели во Берово,Демир Капија,Крива Паланка:pos::pos:..каква Швајцарија бајо мој..во Делчево е животот:pos::pos::pos:..какви ретарди господе,овај бијонс па уште сериозен е :pos::pos::pos::pos:..доктор Албанец наместо во Германија за 7000 евра ќе оди во Виница за 50.000 денари да работи....капацитет и мозок во минус заминат
Јаки женски имало во Берово затоа таму ќе одат.:D

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Минатата влада е најзаслужна за тоа вработување во државно. Убаво ги научи, одработувај за нас и после нема ништо да работиш. Да не претерам мислам дека има минимум 20.000 вработени што ништо не работат. Башка Албанците што рамковно се вработени.
Повеќето не ни знаат каде им се наоѓа работното место. Не ни отишле да видат, или се шетаат по цел ден или си тераат приватен бизнис. А државна плата си врви.
Заслугата е на многудецениската политика. Земјоделците/селаните продаваа ниви да купат стан во Скопје и да се преселат за да бидат чувари. Само да не се работи. Луѓето учеа факултет за да не работат. Да, и претходната влада/власт не заостануваше.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
е па кога ќе одиш во Дојран на одмор ќе ти влезе некоја шајка во нога и ќе одиш во болница, а таму дежурен те пречекува доктор албанец (оти со ова двојазичност мора да се запази вакво вработување) и ти мора да му се обратиш на албански, оти тој македонски не знае, ниту е принуден да знае ...ШУ ќе прајш Ти? ќе гуглираш на транслејт? или не ти е ништо ново ова, спремен си со речник? а ? :pos:
Ne mi e jasno kako e mozno nekoj da e tolku intelektualno zakreposten a sepak sposoben da upali kompjuter i da se logira na internet strana.
Cestito, ova e najglupavoto nesto sto go procitav cela nedela. :O

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Како по тоа што се изјавуваше?..кој изјавуваше Миленко?..и овие другите што ги подржваат Сдсм изјавуваа дека повеќето неважечки беа нивни гласачи и сега што прајме?..
еве ќе ти кажам личен пример другар мој кај што беше на кутија во тоа место повеќето неважечки беа за Сдсм ...
Те лажат комунистине...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.717
Поени од реакции
37.697
И тоа се мртви сериозни за ова,и тоа јавно по телевизии го изјавуваа ова...замисли просечен Албанец од Тетово,Кичево или Струга наместо во Швајцарија и Германија ќе се исели во Берово,Демир Капија,Крива Паланка:pos::pos:..каква Швајцарија бајо мој..во Делчево е животот:pos::pos::pos:..какви ретарди господе,овај бијонс па уште сериозен е :pos::pos::pos::pos:..доктор Албанец наместо во Германија за 7000 евра ќе оди во Виница за 50.000 денари да работи....капацитет и мозок во минус заминат
знаеш и тоа како, не само дека ќе се исели таму туку ќе дојде кај тебе и ќе ти понуди пари ТЕБЕ ДА ТЕ ИСЕЛИ, и ќе ти рече АЈДЕ ЗЕМИ ОВА 100 000 ЕВРА ЗА КУЌАТА ДВА ПАТИ ДА НЕ ТЕ ИСЕЛУВАМ И БЕГАЈ ВО БУГАРИЈА, демек нема да се иселиш од Скопје во Берово туку директно во Бугарија да не те исели два пати, ова е жива вистина, оти се случува ! ако одбиеш сега нема да имаш ниту куќа ниту пари за едно година две... па потоа ќе видиш бијонс каква ретардка е :pos:
п.с.
тој ќе си има куќа во Германија, ама ТИ немаш да ја имаш Македонија оти тој ќе ја направи СВОЈА ДРЖАВА и ќе се враќа кога сака во СВОЈА ДРЖАВА поради такви со такво мислење што го имаш ти и други како тебе ! ама мал си, не можеш да ја спознаеш разликата ниту ти, ни ту тој гладниот што спомнува само сендвичи :pos:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не постои чоек у темава што те нема изругано пошо си коњ глуп. Види се у огледало кога збориш за дрканици. Навреда е твојата безвредна егзистенција.
Мрш таму. Не ме терај да кажувам за инцестите во твојата фамилија.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.091
Поени од реакции
12.653
Не постои чоек у темава што те нема изругано пошо си коњ глуп. Види се у огледало кога збориш за дрканици. Навреда е твојата безвредна егзистенција.
Не се преценувај себеси и твојата егзистенција на форумов, прво оди ти погледни се во огледало.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Нацртале КУР, за да го направат ливчето неважечко и со тоа дa стават до знаење што мислат, и за политичарите, и за вас партиските слуги.

до кога бе со ефтино тролување и навреди?
до толку ли си беден? брее
јас сум бил сега “партиски слуга“ пууу
мизерија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да си програмер не значи и дека мора и Ворд да знаеш,
Од пештера да си излезен мора Word да знаеш иначе работа наоѓање само преку штаП. If I may... Word да не се знаело, срамота. :(

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Она што не го гледаш е задолжувањето. Надворешен долг зголемен за 10 години од 1,82 на 6 милијарди евра.
Или како процент од БДП - од 33 на 70 %.
Вакво задолжување може само еднаш да направиме, ниедна друга влада нема да има таква можност затоа што отидовме во високо задолжени. И тоа не е најголем проблем, парите се потрошени не за проекти кои не враќаат пари, секако можеби некоја зграда или автобусите ќе ти се допаднат. Настрана сета корупција за тоа како се трошени што ја имаше на снимките.
Некoј рaбoти мoрaше некoј некaд дa ги нaпрaви.Нoвите пoжaрни,итнa пoмoш и пoлициските вoзилa дa не беa двoјнo нaплaтени ке беше вo ред,oдaмнa беa зa зaменa.И дa се нaпрaвеa пoмaлку oбјекти oд ск14 и сo друг лик немaше тoлку стрaшнo дa биде.Нa кеј спрoти гтц тoa беше ужaс, змијaрник oткaкo се изгрaдијa oбјектите некaкo живнaa кaфулињaтa нa кејoт нa гтц.А тoa штo ги изгрaдијa вo бaрoк,неoклaсицизaм и штo oпнaa стирoпoр е зa жaлење

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom