Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Мицковски: Направени се вистински промени кои ќе резултираат со уште една голема победа на ВМРО-ДПМНЕ
Бидејќи се реформатори и едните и другите, во секој поглед, а и ДПМНЕ и СДСМ имаат нови Генерални скеретари, кога ќе ги видиме овие двајца на јавна дебата, дуел?

Од договорот за добрососедство до законот за јазици меѓу другото...

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Бидејќи се реформатори и едните и другите, во секој поглед, а и ДПМНЕ и СДСМ имаат нови Генерални скеретари, кога ќе ги видиме овие двајца на јавна дебата, дуел?

Од договорот за добрососедство до законот за јазици меѓу другото...
Нема изедначување, едните ќе си одговараат зафинансиски криминал, другите за криминал што произлегува од продажба на државата

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Нема изедначување, едните ќе си одговараат зафинансиски криминал, другите за криминал што произлегува од продажба на државата
Мхм,

како досеа така и одсеа, вака чисто информативно да прашам, кога и каде тоа, да не пропуштам?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.784
Оди бе лечи се,јас ниту ќе ја воздигнам ниту имам намера да воздигнувам некоја вештачка држава која ми одзеде се ,Бугарскиот пасош и џенем ауфидерзен..не мислам да се замарам цел живот со неписмени сендвичи тука како вас..таа ќе учела и многу разочарана била...па ДРЖАВАТА Е ЗДРАВСТВОТО И ОБРАЗОВАНИЕТО..тие објасними дали функционираат?..онде на болница ќе ме умреа пред некоја година кога имав мака и ти ќе ми објаснуваш дека двојазичноста била смрт?..земете мотиките и право на нива бидејќи неможите да се цивилизирате,ви ги отворија границите и пак останавте копитарски сендвичи какви што си бевте...таа мене ќе ме учела за историја[DOUBLEPOST=1501930622][/DOUBLEPOST]

Ќе ги врати никогаш
Па кој те држи со сила?
Нели сега започна животот, демократијата можеш ете по брза постапка и бугарски да извадиш и слободно бирај ја европската држава по желба.
Верувај дека нема да му недостигаш на никој :D

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Со соседите ќе градиш економија, а не со индијци. Каде е Индија, многу далеку, богу иза леџа што би рекле нашите северни соседи.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Или минималец од 500 евра. Било како било нека викаат ура и нека слават. Секако за ова се жртвоваја на барикадите додека се биеја гради вгради со режимската полиција и го глумеја Бошко Буха со куртоните со боја. Да живее револуцијата.
Ура. Ура. Ура.:oleee:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.784
2018 година на седница се изгласува закон на менување на химната со додавање на херои од УЧК.

Џони Вајсмилер, Зарнивоп, Мистер но и останатите прогресивци : "Како ова е поразлично од законот од 2008?"

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.304
Abe sto mislevte SDSM deka ke se grizi mnogu za Makedonskite interesi? Isto kako i DPMNE sto se grizela. Smesno e samo sto neutralnite koi bea protiv Grujo i kompanija od ednas se naucija da molcat. Tolku bile neutralni i za Makedonija, znaci ic. Kako DPMNEovci koi gi trpele sranjata od nivnata partija taka i sega ovie. Kjuti i trpi. Ovcari.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
2018 година на седница се изгласува закон на менување на химната со додавање на херои од УЧК.

Џони Вајсмилер, Зарнивоп, Мистер но и останатите прогресивци : "Како ова е поразлично од законот од 2008?"
а ако не биде така 2018 ќе си апниш ли од газот

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Кај пишува дека ќе се изгласа?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.784
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop