Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Оди бе лечи се,јас ниту ќе ја воздигнам ниту имам намера да воздигнувам некоја вештачка држава која ми одзеде се ,Бугарскиот пасош и џенем ауфидерзен..не мислам да се замарам цел живот со неписмени сендвичи тука како вас..таа ќе учела и многу разочарана била...па ДРЖАВАТА Е ЗДРАВСТВОТО И ОБРАЗОВАНИЕТО..тие објасними дали функционираат?..онде на болница ќе ме умреа пред некоја година кога имав мака и ти ќе ми објаснуваш дека двојазичноста била смрт?..земете мотиките и право на нива бидејќи неможите да се цивилизирате,ви ги отворија границите и пак останавте копитарски сендвичи какви што си бевте...таа мене ќе ме учела за историја[DOUBLEPOST=1501930622][/DOUBLEPOST]

Ќе ги врати никогаш
Тоа значи дека немало криминал

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па всушност со крадењето веќе си ја погребал,каква иднина очекуваш ти кога за 20 години ќе нема кадар за хирург во Македонија?..неуролог,гинеколог?..за очи и уши?..кога ќе се пензионираат веќе постоечките доктори кој ќе работи подоцна?..инжињери?..водоинсталатери?..секој можен кадар е згаснат во државата и ти ќе ми дробиш тука дека двојазичноста е смрт за нас?..салам си?..знаеш ти каков пораз на држава ти е 85% до 15 годишните деца да се неписмени?..тоа е срам и погреб а не двојазичност...11 ебани години се и сешто избледе и вие ќе ми дробите тука дека сте многу засекирани за двојазичноста?..немој аман не плачете
Ти си побудала од нив штом се докажуваш. Сендвич не можеш да разубедиш, пак ќе си го гласаат вмро што и да биде, да дојдат дома да им ги земат сестрите и жените за на ебење пак ќе ги гласаат.
Колку толку се врати свеста кај другите па не мора да ги трпиме како порано ова сендвичиве.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Тоа значи дека немало криминал
Тие којзнае каде се во која банка онде во Панама и Белизе..Мијалков цели плацој и што не изгради во Чешка и ти очекуваш дека ќе ги вратат?..многу оптимист бе?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.487
Поени од реакции
13.694
Оди бе лечи се,јас ниту ќе ја воздигнам ниту имам намера да воздигнувам некоја вештачка држава која ми одзеде се ,Бугарскиот пасош и џенем ауфидерзен..не мислам да се замарам цел живот со неписмени сендвичи тука како вас..таа ќе учела и многу разочарана била...па ДРЖАВАТА Е ЗДРАВСТВОТО И ОБРАЗОВАНИЕТО..тие објасними дали функционираат?..онде на болница ќе ме умреа пред некоја година кога имав мака и ти ќе ми објаснуваш дека двојазичноста била смрт?..земете мотиките и право на нива бидејќи неможите да се цивилизирате,ви ги отворија границите и пак останавте копитарски сендвичи какви што си бевте...таа мене ќе ме учела за историја[DOUBLEPOST=1501930622][/DOUBLEPOST]

Ќе ги врати никогаш
Пасошот у раци и мрш од државава... Иди директно у Косово и дудлај им го таму...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ти си побудала од нив штом се докажуваш. Сендвич не можеш да разубедиш, пак ќе си го гласаат вмро што и да биде, да дојдат дома да им ги земат сестрите и жените за на ебење пак ќе ги гласаат.
Колку толку се врати свеста кај другите па не мора да ги трпиме како порано ова сендвичиве.
Неможам да верувам,11 години ги дупеа како сакаат и сега Заев му бил крив бе...за лечење сите групно

Член од
28 август 2013
Мислења
4.487
Поени од реакции
13.694
Сендвичи само спомнуеш, ти дете да не си гладен?
Уште еден лајк, многу си смешен...
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Тие којзнае каде се во која банка онде во Панама и Белизе..Мијалков цели плацој и што не изгради во Чешка и ти очекуваш дека ќе ги вратат?..многу оптимист бе?
Ако твоиве не се спремни да ги вратат пошто имаат докази кои официјално и судот им ги признава ондак под хитно откажи се од нив оти во борбата против криминалот ја изгубивме државата

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.573
Да не праеше толку зла врз својот соптсвен народ господинот Груевски, сега сеуште ќе беше на власт и немаше да го дозволи ова.:(

razbirashh

No puedo,tengo nobio.
Член од
11 мај 2014
Мислења
983
Поени од реакции
2.202
Наздравје 5 милијарди долгој поради споменици,стиропор и барок фасади...срам да вие што гласавте за Паторот.

Македонија е бинационална и двојазична веќе од 2001 година,ама овие долгој цел живот има да ги плаќате заради вашите празни глави што ги гласаа рекетарите 11 години..да продолжете да си го гласате Паторот и на гла нека ви се помочаат следниот пат
Абе реков да испоцркате сите матер ви ебам релативизаторска! Сите до еден! И сдсш и дпмне овци, измеќари едни моноклетни. И така освен тоа партиите и лидерите ваши мочани, немате ништо у тоа главите празни! Абе без држава остануваме они измеќариве, абе вемеро абе ес де ес, ХК ПУ бре да ви се мочам у тоа мазохистите! Ни еден во државава не гледа национали интереси, само бескичмењаци, затоа и ќе останеме без држава.
И уште еднаш УМРЕТЕ СИТЕ, ЗАДУШЕТЕ СЕ У ГОВНА дур сте со тоа главите празни у чмаровите на вашите лидери!!!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ако твоиве не се спремни да ги вратат пошто имаат докази кои официјално и судот им ги признава ондак под хитно откажи се од нив оти во борбата против криминалот ја изгубивме државата
Не се мои,не ме интересираат Сдсм..ако не успеат да ги затворат бандитите нека се гонат упичку матер..нови Вмро не ни требаат...мислам со овој потегот што влегуваат 500 нови полицајци ја прават Вмровската од стартот ,90% ново примените ќе бидат партиски потрчковци и нема да има никаков ефект

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Да не праеше толку зла врз својот соптсвен народ господинот Груевски, сега сеуште ќе беше на власт и немаше да го дозволи ова.:(
Да не беше Америка Груевски уште ќе беше на власт и уште ќе крадеше, ама више не е

Член од
28 август 2013
Мислења
4.487
Поени од реакции
13.694
Абе реков да испоцркате сите матер ви ебам релативизаторска! Сите до еден! И сдсш и дпмне овци, измеќари едни моноклетни. И така освен тоа партиите и лидерите ваши мочани, немате ништо у тоа главите празни! Абе без држава остануваме они измеќариве, абе вемеро абе ес де ес, ХК ПУ бре да ви се мочам у тоа мазохистите! Ни еден во државава не гледа национали интереси, само бескичмењаци, затоа и ќе останеме без држава.
И уште еднаш УМРЕТЕ СИТЕ, ЗАДУШЕТЕ СЕ У ГОВНА дур сте со тоа главите празни у чмаровите на вашите лидери!!!
Некои се платени да јадат гомна...
Ја не верувам некој вистински Македонец да го поддржува сето ова и да јаде лајна...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ти како прво кога ќе критикуваш ќе ги критикуваш сите ,а не да пишуваш да умрат сите што гласате за Заев ретардос еден

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Не се мои,не ме интересираат Сдсм..ако не успеат да ги затворат бандитите нека се гонат упичку матер..нови Вмро не ни требаат...мислам со овој потегот што влегуваат 500 нови полицајци ја прават Вмровската од стартот ,90% ново примените ќе бидат партиски потрчковци и нема да има никаков ефект
Добро бе мајкаму уште не ви е јасно што се случуваше у државава и што се случува

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.681
Поени од реакции
37.665
Ќе ги врати никогаш
...Јасно ми е- ТИ не ја сакааш Македонија! нема што да се коментира веќе со тебе! за последен пат ти кажувам, безобразен си и цел живот ќе бидеш таков „на дно“ затоа што ме вреѓаш , ме нарекуваш дека сум за лечење, дека сум сендвичарка, ВАКА ќе ти кажам :
... болницата во Битола ќе биде тип топ опремена, со сите апаратури присутни еминетни доктори во секое време, а ти ќе одиш хитно за ургентна работа кај доктор навечер во ниедно време ...и ???
ПАЗИ СЕГА ,
и покрај све што ќе ти биде достапно ќе ти се стрефне доктор албанец, не од Битола туку донесен од друго место таму да работа (тоа ќе го предизвика цела територијална двојазичност) и ќе ти рече :
- unë nuk e di duke, thënë thuaja shqiptar gjuhë ! :свиркам:
е тогаш сакам да бидам присутна и да ти го видам лицето, дали ќе имаш со тебе речник македонски - албански, дали ќе носиш преводилац или можеби ќе го научиш албанскиот јазик, оти ќе бидеш приморан ако сакаш да добиеш услуга! и ти среде Битола ќе верглаш албански јазик со сила, ако сакаш услуга ако не ајт гитла ! ....
ТЕШКО ТИ Е ОВА ДА ГО СФАТИШ???? ...ДА ! тешко е, капацитетски можеби може, криви се други фактори!
жал ми е за Битола, град на конзули...а ќе биде град на .... :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom