Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Јас се сунетисав, запишав курс по албански си набавив кече и дадов документи за промена на име во Илир Дардани заради ветувањето на ДПМНЕ дека ќе бидеме дел од голема Албанија.... денес уплатив за два месеца Тв и радиодифузна такса, не можам да чекам и да ризикувам да ме санкционираат, дефинитивно едно од предизборните ветувања на сегашна Нова власт за нејзино укинување не се спроведе, ниту пак во блиска иднина ќе биде на жалост!
Гледаш ли колку немаш ни претстава за што зборуваш. Всушност најверојатно не можеш да согледаш, да можеше немаше вака да зборуваш.Па што ако пропадне домашното стопанство ? Да не случајно имаме нешто јаки фирми што прават извоз во милијарди евра ? Или се богаташи затоа што поткупиле политички лидери последните 20 години ?
На луѓето им треба слобода за транзит, слобода да бираат работа а не да се плашат дека утре ќе ги избркаат од работа затоа што шефот имал лош ден. Тогаш државата и општеството во целина ќе имаат бенефит, ко на пример градоначалникот не поправа улици, наредни избори ќе го сменат, а не слушајте шефот кажа за тој и тој ќе гласате..
...и да вида не вервам, носето расте, а не нешто друго ако се лажи да знајш !Јас се сунетисав, запишав курс по албански си набавив кече и дадов документи за промена на име во Илир Дардани заради ветувањето на ДПМНЕ дека ќе бидеме дел од голема Албанија.
Грујо вети дека ќа биди 5000 евра казна ако некој ме праша нешто на албански а јас не разбирам. И да ме прашаат така 5 пати дено ете 25.000 евра...и да вида не вервам, носето расте, а не нешто друго ако се лажи да знајш !
а и да речеме дека си го сторил тоа, си го сторил по своја воља и желба без принуда ниту казна!
а поврат на дел од ДДВ на физички лица ќе биде на 32 лимбург 2018[DOUBLEPOST=1499301285][/DOUBLEPOST]Поминал рокот на тоа ветување
а го послуша Дудукот и извади буквица од ΣΔΣΜ и 5 пати поминуваш на црвено ете ти пљус 1500 евра....[DOUBLEPOST=1499302028][/DOUBLEPOST]Грујо вети дека ќа биди 5000 евра казна ако некој ме праша нешто на албански а јас не разбирам. И да ме прашаат така 5 пати дено ете 25.000 евра
доста кењкаш, водач на делегацијата во Букурешт беше председателот Бранко... иницијативата а влез под референцата беше од Буш, ама Бакојани доби ковертирано ВЕТО однапред, по секоја цена...НАТО и ЕУ се срање, читам куртонско кенкање, кое нигде го немаше коа Грујо за Букурешт, за да влезе у НАТО, прифати промена на име. Нигде го немаше тоа кенкање овие десет години. Најверојатно зашто куртоните суштински ги боли ташакот за тоа дали ќе влеземе во НАТО и ЕУ. Ако Грујо не внесеше во НАТО и ЕУ, по некоја случајност, сеа сите одреда друга песма ќе пеевте.
Se zavisi kako ke padne sekirata i na koja strana ke se najdesh...Ili Golema Albanija ili San Stefanska B'lgaria.Грујо вети дека ќа биди 5000 евра казна ако некој ме праша нешто на албански а јас не разбирам. И да ме прашаат така 5 пати дено ете 25.000 евра
... денес уплатив за два месеца Тв и радиодифузна такса, не можам да чекам и да ризикувам да ме санкционираат, дефинитивно едно од предизборните ветувања на сегашна Нова власт за нејзино укинување не се спроведе, ниту пак во блиска иднина ќе биде на жалост!
Ќе даваат ли субвенции или даночни овластувања за отворање на приватни пристаништа во Драч или на други места долж големоалбанското крајбрежје на Јадранско Море ?Јас се сунетисав, запишав курс по албански си набавив кече и дадов документи за промена на име во Илир Дардани заради ветувањето на ДПМНЕ дека ќе бидеме дел од голема Албанија.
Ќе им се правиш глув, ништо не ти можат.Грујо вети дека ќа биди 5000 евра казна ако некој ме праша нешто на албански а јас не разбирам. И да ме прашаат така 5 пати дено ете 25.000 евра
А чекај сеа...гласаше за тогашната опозиција па се чувствуваш измамено? Или гласаше за паторот, па сеа пишуеш вакви куртонски постови од инает.... денес уплатив за два месеца Тв и радиодифузна такса, не можам да чекам и да ризикувам да ме санкционираат, дефинитивно едно од предизборните ветувања на сегашна Нова власт за нејзино укинување не се спроведе, ниту пак во блиска иднина ќе биде на жалост!
Како шо кажаа, најпрво ребаланс на буџетот па укинување на таксата и воведување евтина струја. Јас колку шо се сеќавам, од вмро викаа укинувањето на таксата е популизам, партизирање на Мтв, зошто поднесоа за укинување? Демек глупи ние нема да приметиме дека едно викаат друго прават. Можеби тие како тебе нема да приметат, 10 години не приметиле ништо па сеа ќе приметеле.... денес уплатив за два месеца Тв и радиодифузна такса, не можам да чекам и да ризикувам да ме санкционираат, дефинитивно едно од предизборните ветувања на сегашна Нова власт за нејзино укинување не се спроведе, ниту пак во блиска иднина ќе биде на жалост!