Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не можеш да кажеш дека не е исполнето бидејќи има можност сеуште да се укине спорниот член, преку суд. Разбираш ли ти воопшто што те прашувам. Значи добро, нема предлог до Собрание после изборите, бидејќи секако нема да е изгласано, што значи ќе се проба судски. Епа јас те прашувам дали е можно во секој момент судот да го укине членот? Бидејќи ти рече готов е мандатот. Тоа те прашувам само.
Нема потреба од долги постови каде има многу зборови а малку е кажано, нема потреба од глупи прашања. Имаш право ти кажав, не е поднесен предлог бидејќи нема да е изгласан, но тоа не ги спречува да поднесат предлог во следните денови, или ни тоа не смеат? Ама добро не мора на ова да одговараш.
mozno li e zvrlevski da pocne da gi procesuira tuzbite od sdsm po osnov bombite?
posle sekoja press konferencija, sdsm podnesuvase tuzba do JO.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... што значи ќе се проба судски. Епа јас те прашувам дали е можно во секој момент судот да го укине членот?
Уставниот суд може да укине дел од закон или цел закон ако не е согласно уставот. Можеш ли да наведеш со кој дел од уставот се коси „рокот“? Само така би можел судот да го стори тоа. Не може по своја желба.
 

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.967
Може некој линк да видам како генетиката докажала дека хомосексуалноста е болест? Мислам, прво треба да докаже дека постои како генетска предиспозиција, па после да решава каква е. Мислам дека ќе беше светска вест да беше точно, ама еве, да ти поверувам дека си во право, ако може некој линк за ова.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7581447

https://www.cambridge.org/core/journals/psychological-medicine/article/genomewide-scan-demonstrates-significant-linkage-for-male-sexual-orientation/864518601436C95563EA670C5F380343

Еве ти два линка од светски признати и кредибилни генетичари! Сега на сликање...

Светска вест како што ти ја замислуваш не е и не може ни да биде.. зошто еден куп болести кои се лечат алтернативно не одекнале како светска веста, бидејќи му штетат на Светската здравствена организација и на нивните планови за вештачко намалување на светската популација преку лабараториски измислени болести!

Хомосексуалноста можеби не е лабараториски измислена болест, но сепак е во корист на намалување на репродукцијата на населението, затоа е и толку исфорсирана и наметната!
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Најсмешни се оние кои викаа "сега шефе" "средено е шефе" дури жал да му падне на човек, луѓето се заборавија каде се наоѓаат и сега шефот нивни си гледа за себе а тие ќе скапуваат по затвори. Епа тоа е, средил шефот.
Уставниот суд може да укине дел од закон или цел закон ако не е согласно уставот. Можеш ли да наведеш со кој дел од уставот се коси „рокот“? Само така би можел судот да го стори тоа. Не може по своја желба.
Зборев за членот во договорот за СЈО кој му го ограничува времето за обвиненија. Тој член може да се укине судски во било кое време, така?
Може и предлог до Собранието да се достави во било кое време, така?
 
S

silmarillion

Гостин
Дали тоа значи дека Аце Македонски сакал преку личен пример да го намали населението? Дали тој визионер ги предвидел проблемите на човештвото со пренаселеност и почнал да се решета у чмар?
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
mozno li e zvrlevski da pocne da gi procesuira tuzbite od sdsm po osnov bombite?
posle sekoja press konferencija, sdsm podnesuvase tuzba do JO.
Лелееее греву, не може. Не ти кажа инфомакс дека во тек е постапка за разрешување на мафијашот од функција? Кога "ќе почне"? 3 години од кога му беа предадени материјалите?
Бетер си од lreal и глагол заедно.
А и што да се очекува од чоек што им зарил нож у грб на сите негови предци и си поиграл со нивните национални чувства за еден мизерен пасош.
Од искуство, можеш ли да ни кажеш дали и у Бугарија е иста пракса да главен јавен обвинител му е кум на директорот на дбк, кој е братучед на премиерот?
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.378
Поени од реакции
86.713
До пред само неколку недели, ПЛАТФОРМА од Тирана, Тиранска платформа, албанска незнам каква.. Протести во сите градови, вмровците на сите телевизии ангажирани пропагираат ќе се распадне Македонија ако се прифати платформата.. Илија Димовски на говорница се дере, Платформа има, Платформа има.. Нападната била државата, кантонизации, федерализации, што ти немаше од нивните усти..
Све тоа помина, до еден ден кога Заев као демек донесе писмени гаранции за зачувување на суверенитетот на државата кај Иванов и го добива мандатот..
Е сеа едно прашање. Колку понижено, глупо и бедно се осеќате со сето ова што ви го напрај Грујо? Ве лажеше, народот ќе си ја одбранел државата, дури некои од нив и во собрание влегоа да тепаат пратеници, со надеж дека СДСМ нема да формира власт. Од денот на добивањето на мандатот, се заборава ама апсолутно се во врска со некоја си платформа, не постои, исчезна.
Спомениците на УЧК во Западна Македонија, истотака и во Чаир по еден на БитПазар и Топанско Поле, плоштадот Скендербег, Хашките случаеви, крстот во Бутел и на крај на локалните избори кога ДУИ со авиони носеше луѓе да гласаат во Кичево, ДПМНЕ своите луѓе од Пустец ги носеше на гласање во ебаниот Центар, и тоа по три пати дека толку се прегласуваше во таа за нив загубена општина.. И на крај ќе ми зборат за Тиранска Платформа? Секаде врие од патриоти, подготвени да застанат на браникот на државата ( убедливо најидиотска фраза што сум ја чул последниве години "браникот на државата") кога му е потребно тоа на Грујо, али за ова погорниве работи никој не се помислуваше да даде мислење.

Не ги бранам СДСМ, впрочем нив никогаш нема да ги гласам после она што го направија во 2004, али мислам за овие дека го осетија на своја кожа последниве 11 години кој кур фактор беа во државава после сите тие глупости што ги правеа со Бранко на чело. Партијата им беше пред распад, куртони едни.

Нека ги затворат сите, ич око не ми трепнува како за едните така и за другите, се изживуваат врз маката на народов, проклетници едни никогаш аир да не видат
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Јас би добил Нобелова награда за медицина ако знаев да турам интелигенција со инка. Коа не ти фаќа тиквата, шо да ти праам.
Ете СЈО ако ги тресе тендерите што ти ги местеле може да им даат кодно име "Тиква зелена" или "Токмак"...цел ден ќе ти објаснувам работи што и мало дете ги разбира.
Коа не те боли к** за американските планови, оди и мери си го со колегите пред суд, тоа ви е ново хоби.
..која будала си ти Almeida..,ретка со боринче да те барав ко архетип на предмет за подјебавање немаше да те најдам. Запни уште малку и Нобеловата за глупоќа сигурно ја добиваш.. знам и еден батка у Шведска кој знае еден батка таму... па ќе лобираме...ако продолжиш вака да блескаш... :) :)
Како бе да не ме боли за американските планови кога пробаат и за нас да ги прават. Се занесуат и тие ко тебе недоветни глупандери..., незнаат јадните кај се чепкаат. ;) ;)[DOUBLEPOST=1498980681][/DOUBLEPOST]
Да си некој бистар, не си. Доволно се две мислења да ти прочита човек со трите точки при започнување реченица за да го заклучи тоа. Така што, вакви 'визионерски' мислења со детален опис кога доаѓаат од амеба како тебе, може да има само некој кој што ги искусил во животот па сега ни ги презентира во вид на некакви фори - од нудење анални отвори па се до желбата да си третиран како лепешка, бидејќи очигледно многу и тоа ти е.
...ќути трај покри се таму лепешко,деноиве ќе почне газење , глеај некоја штикла поткована да не те штиклоса...:) :)
 
Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.131
Поени од реакции
3.890
Ne, Hojt e vaginalen chad ili pismonosec, poshtar i nishto poveke. Toj samo nosi top secret dokumenti i poim nema shto ima vo niv. Tolku e negovoto.

на шала да им речеше да си го опнат измеѓу себе пред камери, ке си го опнеа, .... Па за мрсулковци како хорхе мислиш дека треба да ангажираат некој на повисока позиција 'bati vospitanieto shto go imash.
Другар, ај не биди лицемерен. Прочитај што пишуваш ти- вагинален чад (кавадаречки превод-пичкин дим) а мене ми замеруваш за што напишав- да си го опнат. А хорхе е мрсулко и нема ништо неточно во тоа човек да го нарече така, тоа е вистина а да се каже вистината не е нешто што укажува на лошо воспитание, напротив.
 
S

silmarillion

Гостин
...ќути трај покри се таму лепешко,деноиве ќе почне газење , глеај некоја штикла поткована да не те штиклоса...:) :)
Па ајде конечно сите го чекаме тоа да видиме на улица кој е кој.
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
http://a1on.mk/archives/758937
Нема притвори за случаите „Таргет“ и „Тврдина“

Пази ова "Во однос на вториот предлог кој до судот беше доставен на 30. јуни, од судот информираат дека откако одлуките ќе бидат писмено изработени и доставени до странките, јавноста ќе биде известена во текот на утрешниот ден."
Купување време, ден ден, кој ти го дава.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.910
Поени од реакции
32.991
Меѓу себе ли ќе се тепате бе, слепци едни?
Ако толку ви се тепа, има многу за тепање во државава. Почнувајќи од политичики лидери и политичари, па преку богаташите и „елитата“, и на крај сепаратистичките елементи. Има за тепање, ама слепи и манипулирани какви сте, вие меѓу себе ќе се истепате.
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Меѓу себе ли ќе се тепате бе, слепци едни?
Ако толку ви се тепа, има многу за тепање во државава. Почнувајќи од политичики лидери и политичари, па преку богаташите и „елитата“, и на крај сепаратистичките елементи. Има за тепање, ама слепи и манипулирани какви сте, вие меѓу себе ќе се истепате.
..тоа е бе стара приказна , додека има Толкин-и ќе има и џуџиња и волна и џемпери и овчи бутои на ражен...:):)
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
На прашањето зошто сега не ја спомнуваат платформата, ќе ви одговорат со-pa nema zs vekje da komentirame za toa gotovo e zajko ja prifati i dobi mandat posto zapad i soros taka nalozi i gotovo e sea prodadena e drzavata mie se borevne dodeka mozevne no sepak ne se moze protiv zapadnite sili koisto sakat golema albania..................................
Или pa crpko dostavi pismeni garancii kaj Ivanov, ne moze vekje nisto da pravi.
 
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Лелееее греву, не може. Не ти кажа инфомакс дека во тек е постапка за разрешување на мафијашот од функција? Кога "ќе почне"? 3 години од кога му беа предадени материјалите?
Бетер си од lreal и глагол заедно.
А и што да се очекува од чоек што им зарил нож у грб на сите негови предци и си поиграл со нивните национални чувства за еден мизерен пасош.
Од искуство, можеш ли да ни кажеш дали и у Бугарија е иста пракса да главен јавен обвинител му е кум на директорот на дбк, кој е братучед на премиерот?
check yourself before you 'rezil' yourself po forumi:
sho pritvori?
http://www.libertas.mk/odzemeni-pasoshite-na-mijalkov-i-grujevski/
drkajte vie use na pravdata sho kje vi ja servira sdsm.samo vie smeskajte se i sonuvajte za zatvori i slicno
aj sho ve mocaat,pa use im veruvate koga ve lazat deka vrne.aj sho veruvate,pa use i nesfatlivo vi e koga nekoj vi kazuva deka ste mocani od keramidi pa nego mu se ljutite za realnosta deka ste mocani.
i spored klasicnata kognitivna disonanca,ne ti se krivi sdsm za dogovorot so vmro'amnestija za vlast' nego krivi ti se site drugi poso sdsm te ebat vo zdav mozok. keep going
 
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom