Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
Абе дај боже да ви изградат гипсана зграда пред вас сонце у тегла да мора да чувате, да немате децата кај да ви искочат да потрчаат, да неможат жените да добришат прашина, да ви лупаат токмаци 5 години, да не можеш раат по гаќи да седнеш у дневна пошто ќе те ѕвери некој вмровец(по ново комуњар), па да ви паднат цените на становите за 20%. Е тогаш би сакал да си ја барате правната држава, со шестар и агломер да се шетате да глумите архитекти, и да правите со дигитрон рачуници колку би коштало преместување на левиот ташак на Ченто. Дај боже.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Да, судството е незнам во која метастаза.

Има огрома листа, запнале тука СК14, радиодифузна такса и екстерно.

WOW.

Ама и не само тука, го сваќам гневот јас дури и ќе се испцуеме, навредиме ОК дај малку со поладни глави оти оваа шанса (доколку не вршиме притисок) ќе ја испуштиме - epic fail ќе биде.

Живееме со некој долар (евро или која да ти била денарска противвредност) дневно додека мафијата пардон, фамилиата вози мечки а ние немаме за леб - само за чоколади.
Прво дали гледаш каква реторика се обидува некој да наметне, нешто од типот не го ритикувавте „режимот“ као демек само слободарите критикувале, па сеа другите не може новата власт да се критикува?! Филм бе...пошто демократи, слободоумни, борци за демократија, правда...што остана од нема правда нема мир?

Ова појако, ако евентулано дојде до дислокација, демонтирање или рушење на сегменти од СК2014, истите фирми што градеа т.е сркаа од кајмакот, ќе бидат истите кои ќе рушат, тоа тие е основен показател за тоа што се случува кај нас, ладни се главите таму каде што треба, а со тоа и полни џебовите да не се залажуваме.
Екстерно, радиодифузна такса и сл е чисто за амортизација на моментумот, леб и игри друже.

Ако глуп народ силна држава е правило, ние сме доказ дека правилата постојат да се кршат.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Законите не важат ретро.
ако се донесе законот во следни 2 месеци, а обвиненија за делата после месец два и те како важат, пошто во момент на подигање на обвиненије не се користи закон кој е сменет или укинат. Спрема твоето испаѓа и дека не смееше да се лустрира никој затоа што делата се направени пред да се донесе закон за лустрација?
Или шо е со закон за враќање на имот кога имотот е одземен по друг закон од друго време?

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.880
Поени од реакции
2.762
Која Македонска Влада не била папет Влада и издржала како таква да фунцкионира одреден период?
Оваа прошлава.. странските сили, deep state, масоните, илуминатите, SOROS, јужниот тек, Федерика Могерини, Италија, Германија, Белгија.. да таа белгија на Леополд кој што има извршено масакр на Конго а ни продаваат демократија, е сите тие не можеа да издржат на праведноста на Груевски, втор Путин, заштитник на православиJето, погледни ја МПЦ повеќе пари има а донирано помалку од просечен питач, олицетворие на македонизмот и главен заштитник на Македонија од словенизмот и хеленизмот. Ама ќе се врати кај и да е, Македонија поминувала низ полоши периоди, барем така Миленко вели.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кoи се тие луге штo мислaт декa aкo глaсaле зa Зaев,oн утре ке уривa oбјекти кoј им пречaт?Oн мoже сaмo дa се oмрси oд плус некoј oбјект дa дoдaде

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Види кога почнуваше да се гради СК2014 само класичен ВМРОвец викаше што ги ебам тие у Центар што живеат, кој им е крив. Незнам колку си паметен да сконташ дека си на иста страна од паричката со нив.

Спомна вчера 'лицемерие". Дали мислиш дека Заев ќе пројдеше така успешно ако у сред Шарена револуција кога се фрлаше со што ти дојде при рака кон сите објекти на СК2014, кажеше - НЕМА ДА ДАВАМ ПАРИ ЗА РУШЕЊЕ НА СК2014?

Незнам колку ги знаеш градскиве ликови од Скопје, али знаејќи ги нивните коментари од последните изјави на Заев, црно му се пише на терен и на избори.

Чекам сега наредно да каже, дека не му се даваат пари за специјално одделение во судот, и дека Грујо е добар за здрава опозиција.

По последната слика и прием на Грујо кај Хан, некои работи стануваат појасни али ок, ќе видиме кој бил у право.
Ти настапуваш со истиот манир на претходната власт, ние сме власт главни сме партијата ми заврши и сколија сега сум и школован прајме шо сакаме...сеа демек друга власт ќе рушиме полека. Има жители на Ск кои го поддржуваат тој проект?

Треба да се направи план за што треба да исчезне, што дислоцира, пренамени и сл...во најмала рака да се направи план и со тоа жителите на СК да излезат на референдум, тоа е демократија.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.880
Поени од реакции
2.762
Заев: Здраво Ципрас добар ли си?
Ципрас: Коj си ти и што сакаш?
Заев: јас сум Зоран Заев од република Скопие и сакам да збориме за НАТО
Ципрас: Ааа, се секјавам. Како бе ви се нарекува аеродромчето?
Заев: АаааАлександар Велики ама да знаеш Ципрас Грујче така го нарече....
Ципрас: Кур ме боли кој од циганите го нарекол, докле ова се не смени да не ми се јавуваш.Ај со здраве.
Ајде деактивирај профил, не изнасмеа сите. Толку се немам изнасмеано у живот еј будалааа човеккк сии11111111111111111111 :vozbud::vozbud::vozbud::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol: LOOOOOOOOOOOOOOD1!!!111:vozbud::vozbud::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дали у ствари, најглуп потег на Груевски му беше нападот у собрание?
Најглупиот, ама УБЕДЛИВО најглупиот потег на Гвујо беше одбивањето мирно да ја предаде власта на оние кои имаат мнозинство во Собранието. Мирното предавање на власта е апсолут во демократските држави. Кловнот Иванов со одбивањето да го даде мандатот правеше политички преседан. Во нормална демократска држава е можно да има криминал, корупција, но кога ќе дојде до избори незамисливо е да не се предаде власта на оние кои имаат мнозинство.

Лани отприлика ова време, кога на Гвујо не му дозволија да направи уште една изборна кланица, и кога отворено му рекоа дека ако оди сам на избори никој нема да му ги признае тие избори, јас напишав дека со него е готово. Од тој момент наваму беше прашање на техничка реализација како Гвујо политички да се упокои.

Упадот во Собрание беше потег на очајник кој повеќе нема што политички да изгуби. Играше на картата преврат па вонредна сосотојба. Се покажа неспособен тоа до крај да го спроведе.

Следните месеци ќе поминат во техничка реализација како тој да се упокои на правен план. Нема да биде лесно, затао што неговата партија му се плашат. Но каде и да е, ќе почне и таму да тече, потоа никој повеќе нема да може да го сопре тонењето.

S

silmarillion

Гостин
Ти настапуваш со истиот манир на претходната власт, ние сме власт главни сме партијата ми заврши и сколија сега сум и школован прајме шо сакаме...сеа демек друга власт ќе рушиме полека. Има жители на Ск кои го поддржуваат тој проект?

Треба да се направи план за што треба да исчезне, што дислоцира, пренамени и сл...во најмала рака да се направи план и со тоа жителите на СК да излезат на референдум, тоа е демократија.
Зашто бараме онда ревизија на се сработено од ВМРО? Има луѓе во Македонија што ја поддржуваа нивната политика?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.362
Поени од реакции
4.171
Грчки АКТОР кој го изведува автопатот Демир Капија -Смоквица, од страна на таму некоја европска канцеларија е казнет со 50 мил.евра за перење пари и измама при изведбата на горенаведента делница.... Ке се размота клопчето и ке се видат и кои од нашите играле на тоа оро. И сега некој ке праша зошто Европа и САД биле против и помогнале во соборувањето на ВМРО?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
ако се донесе законот во следни 2 месеци, а обвиненија за делата после месец два и те како важат, пошто во момент на подигање на обвиненије не се користи закон кој е сменет или укинат. Спрема твоето испаѓа и дека не смееше да се лустрира никој затоа што делата се направени пред да се донесе закон за лустрација?
Или шо е со закон за враќање на имот кога имотот е одземен по друг закон од друго време?
Одземањето на имот не е исто.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Зашто бараме онда ревизија на се сработено од ВМРО? Има луѓе во Македонија што ја поддржуваа нивната политика?
ДПМНЕ и ВМРО се различни работи, тоа прво, понатаму, дискусијата се однесуваше само и само на СК2014, не генерално на претходната влас, или може сум грешка?

Да не ја шириме, дали во СК има значителен бр на жители кои од икс причин го подржувале и ќе го поддржуваат СК2014?

Хипотетички барем, има, ако е така деомкратски е да се отвори јавна дебата и на референдум да се одлучи за решенијата кои ќе произлезат од дебатата.

Ова е по мене, она што води кон една Западна демократија, опшествен развој и сл.

Поправи ме ако грешам, кога велам дека она ние сме сега власт ќе рушиме е во ист манир со кој се градеше СК2014.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Ако Заев не вети дека ќе му ебе мамето на СК2014, тешко дека ќе добие на локални избори во Скопје.

Под итно треба да се стопира изградба на панорамско тркало, да се дислоцираат споменици, да се откорнат галиите.

S

silmarillion

Гостин
Не бе другари, треба тука да си признаеме дека постојат симпатизери на СДС на кои не им смета СК2014 и да заврши приказнава. Неможе да ти смета САМО финансискиот криминал на СК2014 пошто урбано просторно и директно не си засегнат. Односно може, ама тогаш другари немаме граѓанско општество за какво што се залагаше драгиот ни господин Заев и за кое граѓанско општество му дадовме глас. Имаме иста бљувотина од ДООЕЛ у која секој што не е директно локално засегнат од некој проблем баш го заболе за другиот. Тоа е тој примитивен континуитет кој очигледно неможеме да го избришеме од нашиот ген. Али незнам ни ја што се чудам, божем незнам со кој живеам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom