nikakva euforija ne vladee, covekot koj pukal e dedo na tamara, edno od mnogute deca sto umrea poradi NEGRIZATA na drzavata, odnosno, onie koi rakovodea so instituciite kaj nas, vo konkrentniov slucaj, so zdravstvoto, ne sakam da go osuduvam, nemam deca, no tie sto imaat veruvam go razbiraat, ne sakam na nikoj da mu go posakam toa sto niv im se sluci, makar mi e i najgolem dushman.
Ti sto generaliziras toa e tvoj problem licen, ne moj, ne nash, sekako deka ima i takvi sto vikaat kako be ne go skinal, iako pukal so gasen pistol, neznam ni kolku e izvodlivo da go ubie od daleku, toa nekoj sto se razbira neka doobjasni ne deka mi e bitno ...
Vo globala, poveketo ne ni sakame da go vidime todoroff mrtov, ili grujo, ili mile, ili goca, toa sto go sakame e prilicno ednostavno, da skapuvaat u zatvor do krajot na svojot zivot, ne vaka so kursum be, sto ti e, toa e najlesnoto izvlekuvanje za niv so ogled na sranjata sto ni gi priredija, najmalku toa go zasluzuvaat, a se nadevam deka ke dojde denot koga taa opcija bi im izgledala kako najdobra.