Е па тогаш треба да има бугарски лични карти, возачки дозволи и пасоши каде што ќе биде дозволено да пишува Македонец/Македонка.
Eтнос нема во бугарските лични документи. ... не знам зашто се правиш на улав. Ако ми кажеш каква информациja носи на полицаецот, коj ке ме запре на улица... мене правата ми са за тоа што сум бугарин, македонец, турчин, влав или ром? Или имам права,заштото сум граганин?
Извини бидејќи јас не ја напишав историјата, па не беа Македонците победници во првата и втората балканска војна, исто како што не беа победници ниту во Првата Светска Војна.
Но знаеме каде беха.
Инаку, во Скопје ја имаме и Универзалната сала, која е донација од Бугарија, па не гледам некој да се жали за нејзе.
А таа е милитаристички обект?[DOUBLEPOST=1495447818][/DOUBLEPOST]
Во Македонија има воени гробишта и на германци и на бугари и на французи и на македонци. Луѓе кои загинале тука. Али нема споменик на нивни војводи, генерали.
Историски се одбележани битки кои се случиле тука само без величања на нивни окупаторски претензии.
Македонија има процедура кој како каде може да постави споменик.
Опа, да се разбереме. Гробове се урваха и се поништуваха со динамит, а днес седат дори немаркирани. Процедурата не се почитува от самата македонска држава и се спроведува со двоjни аршини.