concrete
alte Esel
- Член од
- 22 март 2005
- Мислења
- 12.248
- Поени од реакции
- 1.703
...така е дамо, дремкам...Ништо ти не договараш, дремеш на форуми
...така е дамо, дремкам...Ништо ти не договараш, дремеш на форуми
Не е проблемот до работа, проблемот е што нема да ги има истите привилегии да командува да навредува комуњари, и нормално да ја краде помалку саканата МакедонијаСолзи сами капат. прости ми ...
Во ред е, ќе си најдеш нова работа без гајле биди. Треба некој и во инвестициите од грујо да работи.
Znaci Nikola Popovski e kriv zatoa sto mladite si zaminaa u vreme na DPMNE ? Nemozes da sporeduvas dve razlicni vreminja i raspolozivost so razlicni resursi. Kako bi go namalill dolgot Popovski, dokolku go vovedese tvojot nacin na rabotenje ?Точно, намалувањето на невработеноста и сиромаштијата не е обврска на министерот за финансии, но затоа негова работа е да им ја олесни работата на приватните бизниси, а особено на малите бизниси, за да можат да вработуваат и со тоа да ја намалат невработеноста, а со тоа и сиромаштијата, а Никола Поповски не го направи тоа.
Еве на пример, пастирот и пвеводбениците се гордеат со нивните мерки за самовработување, па и Никола Поповски можеше да го направи тоа, и тоа на многу подобар начин - да ги ослободи фирмите отворени од млади луѓе на возраст помеѓу 18 и 28 години од плаќање данок првите 2 години, или во првите 2 години да им пристигнуваат само опомени за неправилното работење, а не директно да им фрчат казни.
Па нормално дека младите ќе си ги собираат парталите и ќе фаќаат џаде во странство кога државата ги третира вака.
Stedese, za da go vraka dolgot sozdaden od konfliktot 2001 i pljackata na Georgievski, Daravelski, Ljuben Paunovski itn itnНапротив. Ако мислиш дека ако ги чуваш парите тоа ќе те направи богат, не. Парите треба да се „вртат“, „оплодуваат“. Никола штедеше, ама не е ОК тоа.
ни сам не си свесен колку си ретардиранKapele ne kapele eve zapamtete sto sum kazal. Tie so go glasaa sds svesno ili nesvesno i zabija poslednite klinci na kovcegot makedonija. Sekogas sum bil protiv iseluvanje, ama posle seto ova so se sluci samo ke izrazam golema podrska za tie sto otisle i tie sto se spremaat. A vi garantiram posle seto ova vo najgolem del od familiite top tema e kako da se izbega od ovaa ludnica. I tie sto se dobro situirani. Kako sto kazav vrakanje nazad nema, gospod neka e na pomos. I jas poleka ke pocnam da se pakuvam.
Секое утро ќе се будиме со помислата на тебе и твоите мислења на темава. Искрено, многу ќе ни недостигааш на форумов.Kapele ne kapele eve zapamtete sto sum kazal. Tie so go glasaa sds svesno ili nesvesno i zabija poslednite klinci na kovcegot makedonija. Sekogas sum bil protiv iseluvanje, ama posle seto ova so se sluci samo ke izrazam golema podrska za tie sto otisle i tie sto se spremaat. A vi garantiram posle seto ova vo najgolem del od familiite top tema e kako da se izbega. Kako sto kazav vrakanje nazad nema, gospod neka e na pomos. I jas poleka ke pocnam da se pakuvam.
Па ти си закаснил дури, сите веќе извадија бугарски пасоши и си отидоа, касниш ти.Kapele ne kapele eve zapamtete sto sum kazal. Tie so go glasaa sds svesno ili nesvesno i zabija poslednite klinci na kovcegot makedonija. Sekogas sum bil protiv iseluvanje, ama posle seto ova so se sluci samo ke izrazam golema podrska za tie sto otisle i tie sto se spremaat. A vi garantiram posle seto ova vo najgolem del od familiite top tema e kako da se izbega od ovaa ludnica. I tie sto se dobro situirani. Kako sto kazav vrakanje nazad nema, gospod neka e na pomos. I jas poleka ke pocnam da se pakuvam.
Ако не стаи барем еден у затвор од грујо или мијалков,сите вие про сдс треба да отидете и да ја запалите бихачка со се зоќи внатре.Сеа да видиме дали ќе ги укинат одма (ко што кажа Заев) МРТВ претплатата и екстерното.